De blog bestaat 1 jaar! + terugblik op 2020
09 januari 2021 
in BMX
6 min. leestijd

De blog bestaat 1 jaar! + terugblik op 2020

Vanmorgen keek ik via Instagram naar mijn archief, de verhalen die ik vorig jaar deelde rond deze tijd en toen kwam ik er achter dat ik precies vorig jaar mijn nieuwe website lanceerde! Reden genoeg om even terug te blikken op het afgelopen jaar. De samenwerkingen, de artikelen etc.

Eerste artikel op deze site

In december was ik al een beetje begonnen met schrijven, maar dit was op mijn wordpress website. Eind december besloot ik over te stappen op de software van Imu.nl en dus schreef ik op 7 januari een artikel om jullie welkom te heten.  Direct had ik een vrij breed plaatje voor mij, die ik inmiddels toch wel wat smaller heb gemaakt. Deze blog gaat vooral om mijn persoonlijke verhalen met af en toe een gastblog. Als je meer opzoek bent naar een breder platform is het platform van Japke heel mooi, vrouwendiefietsen.

Na het welkom artikel schreef ik ook vorig jaar over mijn doelen voor 2020, ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik deze heb gehaald. Op 1 na heb ik alles wel zo’n beetje gehaald. Ik had veel meer kilometers willen maken, maar door mijn operatie en vooral het herstel daarvan + het afstuderen heb ik veel minder gefietst dan mijn bedoeling was. In mijn doelen voor 2021 heb ik ook meer km’s maken als doel, maar die zijn veel concreter en voor zover het lijkt, zit er nu geen operatie meer in de weg ;).

Gastblog Demi Vollering

Gastblogs

Doordat ik in januari werd geopereerd aan mijn schouder, had ik een aantal meiden gevraagd om gastblogs te schrijven. De eerste paar weken kon ik namelijk niks, omdat ik zoveel medicatie kreeg en totaal niet mobiel was met mijn schouder.

Zo schreef Nicole dat ze haar debuut bij de elite ging maken, dit artikel was binnen no time meer dan 1.000 keer gelezen.  Rachelle schreef over haar eigen dames MTB team en haar hersenletsel na een val. Het team bestaat helaas niet meer, maar ze hebben mooie plannen in het vooruitzicht. Amanda schreef onder andere over de strandklassieker Egmond Pier Egmond.

Verder schreef Demi Vollering een gastblog en schreef Celine Bron meerdere artikelen over BMX’en. Lenneke Corsten schreef meerdere artikelen over wat een sportmasseur voor jou kan betekenen en gaf verschillende oefeningen. Super handig. Ik wil deze er zelf ook weer meer bijpakken.

Gastblog Nicole van Batenburg

Samenwerkingen

Door mijn operatie kon ik natuurlijk heel lang niet buiten fietsen. Gelukkig mocht ik van Fondo een Tacx neo 2T lenen en zo heb ik ook een paar keer op Zwift gefietst. Dit vond ik mega leuk om te doen, maar omdat bij ons de ramen in de woonkamer niet open kunnen was dit niet altijd erg praktisch. Daarbij werd het ook weer een stukje warmer, het was inmiddels alweer bijna eind maart. Dus als de zon dan naar binnen scheen was het bloedheet. Momenteel heb ik geen smarttrainer en dat mis ik heel erg, want als het dan gevroren heeft of ik heb veel deadlines met werk, dan is het wel lekker om een uur op de Tacx te kunnen trainen. Hopelijk volgende winter, eerst even goed sparen.

Ik had een super leuke samenwerking met CliniClowns, voor de Alpentocht. Deze is verplaatst naar dit jaar waardoor de gehele samenwerking is verlengd. Wel heb ik vorig jaar veel geld opgehaald, onder andere met mijn samenwerking met Koersplaat. Jullie konden met mijn kortingscode met korting shoppen en voor elke bestelling maakte zij, volgens mij, €15 over naar CliniClowns op mijn eigen account.  Elke dag als ik aan de tafel zit word ik helemaal blij als ik de posters zie. Ik hoop daar dit jaar nog vele mooie routes aan toe te voegen, waaronder die van de Glocknerköning die ik met de wielrenvakantie ga fietsen.

Vorig jaar wilde ik wegens het afstuderen heel graag meer structuur in mijn leven en dat kan nog steeds wel echt beter, maar het begon met de plantraining van Structuurjunkie. Mijn kortingscode, kirsten geldt nog steeds!  De plantraining gaf mij heel veel inzicht. Dit jaar werk ik ook met Cynthia samen, maar dan voor het focus op je business traject (zelf betaald). Het was heel leuk om te zien dat vele van jullie de plantraining ook hebben gedaan en mijn code hebben gebruikt.

KTM Lisse Master

Vorig jaar reed ik natuurlijk voor het grote deel op de Liv Langma en was ik ambassadeur van Liv Benelux. Rond augustus stapte ik over op KTM en mag ik fietsen op de KTM Lisse Master. Direct kreeg ik toen een bikefitting van Loes Markerink, zodat ik direct weer goed op de fiets zit. Echt wat een fantastische fiets. Ook leerde ik door de Bikefitting bij De Bikefitter in Limmen het schoenenmerk Lake kennen en vanaf toen had ik dus eindelijk geen pijnlijke voeten meer tijdens het fietsen. Ik kan het jullie allemaal enorm aanraden om Lake schoenen te kopen. Dit omdat dit het enige fiets schoenenmerk is waarbij je ook breedtematen hebt.

Verder ging ik ook de samenwerking aan met Dynamic Bike Care en heb ik echt plezier gekregen in het poetsen en onderhouden van mijn fiets. Ik wil nog veel meer leren over het onderhouden van mijn fiets. Binnenkort hoop ik hier meer over te kunnen vertellen, want er zit iets heel leuks aan te komen!

Aan het eind van 2020 leerde ik het merk Kalas Benelux kennen en hebben we een samenwerking voor de komende twee jaar afgesloten. Ik ga voor mijn blog en Social Media Junkie mooie fietskleding ontwerpen. Bij Kalas kan je al vanaf 5* stuks custom fietskleding bestellen. Het hele proces vind ik super leuk en ik neem jullie ook zoveel mogelijk mee. Met als doel dat jullie ook allemaal in mooie custom fietskleding van Kalas gaan fietsen. Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op met Kalas Benelux en laat even weten dat je via mij komt. Vind ik super leuk!

Vivoactive 4s Review

Best gelezen artikelen

Een van de best gelezen artikelen was wel het artikel over leuke apps voor het wielrennen. Mijn review over mijn horloge, Garmin Vivoactive 4s valt nog steeds goed in de smaak. Binnenkort komt hier de review over de Garmin Edge 830 bij.
Wat jullie net als ik ook erg interessant vonden was mijn Stresstest bij Energizeme.nl. Maarten geeft ook geregeld gratis webinars met heel veel informatie over beter trainen, voeding, rusten en stressverminderen. Super interessant, dus als je hier meer over wilt weten zou ik zeker even zijn website bekijken.

Met kop en schouders sprong het artikel over de wielrenvakantie naar Oostenrijk er keihard bovenuit. Ik hoop heel erg dat hij dit jaar door mag gaan. Ik heb verschillende ideeën voor events in mijn achterhoofd en hopelijk kan alles langzaamaan meer vorm krijgen. Het ziet er nog niet heel goed uit, maar ik blijf graag positief.

Overname Fietsvrouwen Facebookgroep 

Naast alle mooie samenwerkingen en leuke dingen die ik mocht doen, ben ik ook enorm dankbaar dat ik in contact kwam met Rose en Astrid. Zij stopten met hun website over sporten en vroegen of ik hun besloten Facebook groep wilde overnemen. Rose en ik hadden midden in de nacht contact en de volgende ochtend dacht ik slechts dat ik het had gedroomd, maar niets was minder waar! Sinds vorig jaar maart (volgens mij) ben ik nu mede beheerder van deze groep en mede door alle nieuwe fietsers vanwege Corona, zijn we al meer dan 1200 leden gegroeid! Ik vind het onwijs gaaf dat ik deze kans kreeg van Rose en Astrid en ben ook blij met de leuke mensen in de groep. Ben jij al lid van de groep? Uitsluitend alleen voor vrouwen, zodat je al je vragen kan stellen die je wilt zonder dat iemand daar raar over denkt.

Sindskort hebben we ook een eigen Strava Club.

 

 

Voor dit jaar heb je mijn fietsdoelen al kunnen lezen in deze blog. Ik heb ondanks alles omtrent Corona echt heel veel zin in dit jaar. Het eerste jaar dat ik geen student meer ben, maar volledig aan het werk als onderneemster. Ik heb het gevoel dat ik echt veel minder stress heb dan voorheen en ook steeds meer plezier heb in alles. Alles lijkt langzaam op zijn pootjes te belanden en dat doet mij heel goed.

De komende tijd hoop ik weer meer in verschillende provincies te fietsen, door geregeld een midweekje in een andere regio te fietsen en werken. Als je nog leuke vakantiehuisjes weet dan hoor ik het graag.

 

 

 

Over de schrijver
Cora van der Donk
Door

Cora van der Donk

op 09 Jan 2021

Leuk verhaal, leest namelijk.

Kirsten-Boerrigter
Door

Kirsten-Boerrigter

op 11 Jan 2021

Dankjewel Cora!

Reactie plaatsen