Mijn fietsdoelen van 2021
02 januari 2021 
4 min. leestijd

Mijn fietsdoelen van 2021

Het nieuwe jaar is van start gegaan, mijn eerste ritje staat op de planning (morgen) en het is nu ook wel echt tijd om mijn fietsdoelen voor dit spiksplinter nieuwe jaar met jullie te delen! Lees je mee?

In april dit jaar ben ik alweer 4 jaar aan het fietsen. Soms heb ik het idee dat ik al veel langer fiets en soms heb ik het idee dat ik nog geen half jaar bezig ben, haha. De afgelopen jaren wilde ik heel vaak veel meer, maar lukte dit lang niet altijd. Dit jaar wil ik meer tijd maken voor mijn fietsdoelen, zodat ik er ook veel meer over kan schrijven. Het lijkt mij heel leuk om Nederland meer te ontdekken, maar ook Europa. Ok, let’s go..

Nederland

Ik ben dol op Nederland en wil dit heel graag nog veel meer ontdekken op de fiets. Mijn doel is om dit jaar in tenminste 6 verschillende provincies te fietsen, maar het liefst natuurlijk gewoon minstens 1x in alle 12! In 2020 heb ik vooral in Groningen en Drenthe gefietst en af en toe in Overijssel. Dit jaar wil ik toch wel minstens in Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Holland, Brabant en Utrecht toevoegen aan deze drie provincies. Hopelijk is het mogelijk om dit jaar social rides te rijden met een aantal van jullie, waarbij we dan ook steeds in een andere provincie kunnen fietsen.

Heatmap Strava

Georganiseerde tochten

We weten natuurlijk nog niet of het mogelijk gaat zijn om dit jaar geregeld naar het buitenland te gaan, maar dat weerhoudt mij niet om in ieder geval vast plannen te maken! Een paar van de georganiseerde tochten gingen vorig jaar niet door en zijn doorgeschoven naar dit jaar.

Terug naar Westerbork

In April hoop ik vanaf Auswitchz naar Westerbork te fietsen. Deze tocht staat in het teken van 75 jaar vrijheid, waarbij we langs verschillende musea gaan en herdenkingsplekken. Het doel met deze tocht voor studenten is om jongeren het verhaal van vroeger te laten vertellen, zodat het niet vergeten wordt. Dit zal op vele vlakken een hele indrukwekkende tocht worden. We zullen zo’n 800 kilometer fietsen en ook een deel met de bus afleggen. Ik ben een keer met mijn oude wielervereniging in Spanje gaan fietsen, maar daarna heb ik eigenlijk nooit meer dan 3 dagen achter elkaar gefietst. Ik ben dus enorm benieuwd naar hoe ik dit ga vinden! De komende tijd staat dus echt in het teken van lange duurritten en conditie opbouwen.

Alpentocht

In 2020 zou ik mee doen aan de Alpentocht om voor CliniClowns de Val Thorens in Frankrijk te beklimmen. Zeker omdat ik vorig jaar werd geopereerd was dit een mooie bekroning geweest. Het event van vorig jaar is nu verplaatst naar dit jaar en ik heb er veel zin in! Ik heb nog nooit in Frankrijk gefietst, dus ik kijk hier wel enorm naar uit. De Val Thorens lijkt mij enorm uitdagend met de hoeveelheid haarspeldbochten (iets van 37?), maar ook heel gaaf. Als ik dan boven ben moet het wel als een enorme overwinning aanvoelen.

klimmenGravel Innsbruck

Vorig jaar mocht ik voor het eerst in de zomer naar Oostenrijk, om daar samen met Sander content te maken in Innsbruck! We hebben een paar korte ritjes gemaakt voor de shoots, maar het doel is dat ik dit jaar ook de tocht mee fiets (omg). Gelukkig is dit event pas in september, want hier moet ik echt nog even heel hard voor trainen.

Mijn fietsreis bij Sportchalet Viehhofen

Toen ik in september vorig jaar in Oostenrijk was ging er een wereld voor mij open. Wauw, wat is Oostenrijk gaaf om te fietsen! Hier wilde ik vaker heen. En zo ontstond het idee voor een eigen fietsvakantie. In juni dit jaar ga ik samen met 10 vrouwen fietsen in Oostenrijk en slapen we bij Sportchalet Viehhofen. We gaan hier hele mooie tochten fietsen, waaronder de Glocknerköning. Dat schijnt echt een hele mooie, maar zware tocht te zijn waarbij je op een gegeven moment tussen de sneeuwmuren fietst. In juni is de reis met de andere meiden, maar omdat ik gids ben tijdens deze reis, ga ik hiervoor al eerder heen om het gebied en de routes te leren kennen. Ik mag dit jaar dus – als alles door gaat – drie keer naar Oostenrijk om te skiën!

Koersen

Het afgelopen jaar is er in Noord Nederland een leuk nieuw initiatief geboren, De Koers, om te koersen op je eigen niveau. Hier heb ik vorig jaar twee keer aan meegedaan en dit vroeg direct om meer. Gelukkig gaat de organisatie door en hopen zij dit jaar 20 mooie wedstrijden te kunnen organiseren. Ik hoop hier zoveel mogelijk van mee te fietsen en hierdoor mijn motivatie hoog te houden om lekker veel te trainen.

Lid worden van een vereniging

De afgelopen jaren ben ik lid geweest bij de studentenwielervereniging Tandje Hoger, maar nu ik geen student meer ben is het ook tijd om hier echt afscheid van te nemen. Dit jaar wil ik bij een nieuwe vereniging gaan fietsen en ik heb gekozen voor Cycle Sport Groningen. Vorig jaar heb ik 1x meegetraind tijdens de damestraining en dit vond ik enorm leuk om te doen. De training was gezellig, maar ook echt leuk. Ik weet gewoon dat ik meer uit een rondje fietsen haal als ik met een georganiseerde training mee doe. En meer uit mijn trainingen halen, is een doel. Buiten deze trainingen om kan ik genoeg koffierondjes maken! 🙂

fietsdoel 2021

Kilometer doel

Dit jaar heb ik ook weer een kilometer doel bedacht! Elk jaar zie ik weer de 10.000 kilometer challenge voorbij komen. En ja, dat lijkt mij ook wel een tof getal om aan het eind van het jaar te hebben gefietst. Maar ik ben bang om dat niet te halen, de reacties die mensen dan gaan geven als het mislukt is. Dus ga ik er voor om weer een klein stapje bovenop het aantal kilometers te doen van vorig jaar. In 2020 heb ik net geen 3700 kilometer gefietst, maar dit kwam ook echt doordat ik werd geopereerd en aan het afstuderen was. Voor dit jaar wil ik minimaal 5.000 kilometer fietsen. Iets wat in combinatie met bovenstaande doelen wel moet lukken, lijkt mij. Lijk ik er makkelijk overheen te gaan? Dan kan ik altijd nog voor de 8.000 of 10.000 km gaan!

5.000 kilometer in 12 maanden is zo’n 100 kilometer per week. Dat moet lukken!

Wat zijn jouw fietsdoelen voor 2021? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen