Eerste indruk: Garmin Edge 1030 Plus
20 februari 2021 
in Review
3 min. leestijd

Eerste indruk: Garmin Edge 1030 Plus

Vandaag neem ik jullie mee in mijn eerste indruk van de Garmin Edge 1030 Plus. Ik heb te weinig kunnen fietsen, door verschillende omstandigheden, om er echt een review over te schrijven. Daarom neem ik jullie mee in mijn eerste indruk. Ben je benieuwd wat mijn eerste indruk is over de Garmin Edge 1030 plus? Lees dan snel verder! 

Garmin Edge

V.l.n.r. Garmin Edge 830, Garmin Edge Explorer, Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus

De Garmin Edge 1030 Plus is de vernieuwde versie van de Garmin Edge 1030 en de grote broer van de Garmin Edge 830 en 530. Deze fietscomputer heeft een fijn, groot scherm wat vooral met het navigeren op onbekende wegen een enorm fijn pluspunt is. Wanneer jij echt van een groot scherm houdt wat makkelijk te bedienen is, dan is dit absoluut een fietscomputer voor jou. Nu ik weer aan het fietsen ben met de Edge 830, merk ik direct het verschil in de grote van het scherm.

De Garmin Edge 1030 Plus is met zijn €699.99 absoluut niet goedkoop, let wel, dit is de bundel prijs, maar als ik hem vergelijk met de Edge 830, dan zou ik het er absoluut wel voor over hebben. Zeker omdat ik een groter scherm gewoon onwijs fijn vind. Op bekende, maar vooral ook onbekende wegen. Het bedienen van het scherm is super eenvoudig en de letters zijn goed te lezen. De helderheid van het scherm kan je handmatig aanpassen, maar je kan hem ook op automatisch aanpassen instellen, dan zit je ook altijd goed.

 

Garmin Edge 1030 Plus

Helaas ben ik vergeten om tijdens het fietsen een foto te maken..

Wat is er nieuw aan de Garmin Edge 1030 Plus?

 • Langere batterijduur (24 uur)
 • Meer geheugen: 32 GB intern geheugen waardoor hij meer ruimte heeft voor kaarten
 • Verbeterde LiveTrack-mogelijkheden
 • Neemt heel snel de instellingen van je vorige Garmin over
 • Verbeterde Garmin Cycle Maps

Het verschil tussen de Garmin Edge 1030 en de Garmin Egde 1030 Plus zit met name in de navigatie en routeberekeningen. Is dit voor jou een must, dan zou ik zeker voor de 1030 plus gaan.

Doordat ik niet heel veel met de 1030 heb kunnen fietsen, is dit echt een eerste indruk artikel.

Navigatie

De Edge 1030 Plus staat bekend om het grote scherm en is daarmee echt een hele fijne fietscomputer als je hem vooral gebruikt voor navigatie. De Egde 1030 Plus is alleen veel meer dan alleen een fietsnavigatie. Het is ook een fantastisch apparaat voor de prestatiegerichte fietser. De fietscomputer heeft een dynamische fietsmeting waarbij het jou inzicht geeft in je VO2 max, je hersteltijd en hoe belastbaar je bent: je trainingsbelasting.

De Egde 1030 Plus is gemakkelijk te koppelen aan Strava en bijvoorbeeld TrainingPeaks. Je kan op de 1030 Edge Plus ook gemakkelijk een route maken. Een leuke functie vind ik de Surprise Me route. Hierbij kies je zelf uit in welke richting je wilt fietsen en geef je aan hoever je ongeveer wilt. De fietscomputer geeft vervolgens een optie voor een route. Hierdoor kom je, ook in je eigen omgeving, gemakkelijk op plekken waar je zelf minder vaak fietst.

De batterijduur is volgens Garmin 24 uur. Ik zou zelf zeggen dat met actief navigatiegebruik dan zo’n 20 uur meegaat. Ik heb dit zelf niet uitvoerig kunnen testen, dus hierbij kan ik alleen uitgaan van de informatie op de website van Garmin.

Waarom ik €699,99 voor deze fietscomputer over zou hebben:

 • Ik hou van een groter beeldscherm, zodat je het gemakkelijk in 1 blik kan lezen
 • Ik vind het scherm nog makkelijker te bedienen dan bij de 830 doordat het scherm zoveel groter is.
 • Je hebt een meer overzicht over de route, wat ik als iemand die altijd verkeerd fietst echt een enorme plus vind
 • Het scherm is goed te lezen tijdens het fietsen
 • De navigatie pakt heel snel op als je verkeerd rijdt en stuurt je makkelijk terug naar de juiste route, of past deze snel aan.
 • Er zit een workout plan in, waardoor je eigenlijk ook zonder extern trainingsschema zou kunnen trainen.
 • Suprisme functie!

Wat heeft de Garmin Edge 1030 Plus nog meer, maar waar ik geen gebruik van heb kunnen maken /geen gebruik van heb gemaakt:

 • Grit & Flow
 • Fietsdynamica
 • Warmte & hoogte acclimatisatie
 • Climbpro

Ben je meer geïnteresseerd in een Garmin horloge? Dan zou je mijn review over de Garmin Vivoactive 4s kunnen lezen. Deze draag ik nog altijd elke dag met veel plezier!

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen