Alpentocht NL editie - ik doe mee!
13 juli 2020 
3 min. leestijd

Alpentocht NL editie - ik doe mee!

Mijn sport doel van dit jaar stond vorig jaar al heel snel vast. Ik zou namelijk mee doen aan de Alpentocht. Een mooie klim de Val Thorens op voor CliniClowns. We weten allemaal dat deze niet door kan gaan dit jaar. Onwijs begrijpelijk maar natuurlijk wel jammer. De organisatie heeft daarom een alternatief voor dit jaar bedacht: De Alpentocht NL editie. Want als we niet naar de bergen kunnen, dan halen we de hoogtemeters toch gewoon naar huis? In deze blogpost vertel ik je meer over deze editie en wat mijn plannen zijn. 

Toen ik vorig jaar benaderd werd door Jules van Fondo om via Fondo te trainen voor een mooi doel, was ik direct enthousiast. De kick-off was tijdens het WK in Engeland en vervolgens hebben we gekeken welk evenement we konden koppelen. Dit werd de Alpentocht en dat vond ik directt al mega tof. Ik wielren pas drie jaar en heb altijd gewoon maar wat gedaan. Dat ik nu steeds gerichter train is echt te danken aan Fondo. Ik vind het gericht trainen ook echt super leuk en ik merk al snel verschil. Dat is natuurlijk ook de bedoeling. Dat ik zou trainen voor een mooie tocht in het buitenland vond ik echt heel erg gaaf. Vorig jaar heb ik meerdere keren in Spanje gefietst en dat vond ik echt fantastisch. Die uitzichten, de leuke dorpjes, de wilde geitjes, het afzien. Het hoort er allemaal bij en ik vind het super leuk!

Doordat ik ook altijd maar wat deed had ik ook niet echt doelen voor mezelf neergezet. Doordat ik mij inschreef voor de Alpentocht veranderde daar natuurlijk veel in. Ik wilde uiteraard fit aan de start verschijnen. Fondo zou een trainingsschema maken speciaal voor de deelnemers van de Alpentocht en op die manier kon ik mij goed klaar stomen om fit aan de start te verschijnen.

Kirsten - Alpentocht NL Editie

Kirsten – Alpentocht NL Editie

Wat is de Alpentocht?

De Alpentocht is een goede doelen tocht waarbij de deelnemers in teamverband of  individueel geld inzamelen en vervolgens mee doen aan de Alpentocht (NL editie). Het geld gaat vervolgens naar CliniClowns. Een mooie organisatie die ouderen en kinderen helpt die in mindere gezondheidssituaties zitten. Lees hier om meer te weten over wat CliniClowns precies doet.  Doordat CliniClowns geen subsidie krijgt is het extra belangrijk dat de deelnemers geld ophalen en de kinderen en ouderen alsnog bezoek kunnen krijgen van de CliniClowns.

Wat houdt de Alpentocht NL editie in?

Eigenlijk zou de Alpentocht dit jaar gehouden worden op de Val Thorens. Een mooie klim waar ik echt naar uit – en tegenop keek. 37 kilometer klimmen is niet niks. Maar ik had het graag gedaan. Het zou echt een hele mooie ervaring worden! Nu verschuift dit plan naar volgend jaar en gaan we nu aan de slag voor de NL editie. Met de Alpentocht NL editie wordt de tocht een stuk laagdrempeliger. Je hoeft er nu natuurlijk niet meer voor naar Frankrijk af te reizen, maar je kan het gewoon vanuit je eigen woonplaats realiseren. Het plan voor de Alpentocht NL editie is heel simpel: maak tussen 29 augustus en 5 september zo veel mogelijk hoogtemeters in Nederland en haal daarmee geld op voor CliniClowns. Er is geen verplicht aantal hoogtemeters wat je moet behalen dus ook als je je gestelde doel niet behaalt is dit niet erg. Het gaat er vooral om dat je een mooie week hebt, hoogtemeters maakt en geld ophaalt voor CliniClowns zodat zij de mensen kunnen helpen die het zo nodig hebben, zeker in deze tijd!

Hoe kan je hoogtemeters behalen in Nederland?

Door creatief te zijn! Je kan natuurlijk naar Limburg gaan en daar een mooie tocht fietsen of hardlopen of net als ik naar de Veluwe gaan. Dit hoeft natuurlijk niet! Je kan ook een viaduct meerdere keren op rijden, de trappen in het trappenhuis op en af rennen, de Martinitoren beklimmen, alle dijken uit de buurt op sprinten, rennen door de duinen. Zojuist heb ik voor mezelf vast een aantal routes gemaakt voor als ik in Gelderland ben. Doordat Val Thorens niet door ging pas ik op de kat van een vriendin en hun huis. Zij op vakantie, ik op workation in eigen land. Ik heb al drie routes van 100 km gemaakt waarbij ik in totaal al 2000 hoogtemeters zal beklimmen.

Uiteindelijk wil ik minimaal 2000 hoogtemeters fietsen tijdens de Alpentocht NL editie. Ik denk dat dat wel moet lukken!

Wil jij mij sponsoren? Dan kan dat hier. Wil jij ook mee doen? Schrijf je hier in.

Over de schrijver
Reactie plaatsen