Mijn eerste keer op Zwift!
20 maart 2020 
2 min. leestijd

Mijn eerste keer op Zwift!

Al sinds ik begon met fietsen heb ik geregeld mensen gehoord over Zwift, maar als arme (;p) student heb ik helaas niet het geld voor een interactieve Tacx. Momenteel leen ik de Tacx Neo 2T van Fondo en ben ik hélemaal in mijn nopjes. Dit is fantastisch!

Samenwerking Fondo

Voordat er scheve gezichten ontstaan zal ik eerst even de samenwerking met Fondo uitleggen. Fondo is dé trainingsapp om je klaar te stomen voor toffe fiets evenementen of om “gewoon” je conditie op peil te houden gedurende het seizoen of bijvoorbeeld de winter. Het is een app van de KNWU waarbij trainingscoaches de trainingen in elkaar zetten. Aan de hand van jouw hartslagzones train je op een verantwoorde manier. Fondo is er voor alle prestatiegerichte fietsers die beter willen worden. Ik werk sinds september 2019 met ze samen en daar ben ik mega blij mee. Ik ben enthousiast over het programma en het principe en met mijn enthousiasme hoop ik meer vrouwen kennis te laten maken met Fondo. Binnenkort komt ook nog het WK verhaal eraan! Door Fondo heb ik nu een Tacx Neo 2T thuis te leen en train ik via hun programma voor de Alpentocht.

Nee, ik snap nog niet alles en ga me er nog even in verdiepen, maar ik vind het nu al helemaal fantastisch.

Op de BIKEmotion nam ik de Tacx mee naar huis en sindsdien staat ie in onze woonkamer te pronken. Omdat ik zelf niet het gereedschap heb om mijn cassette van de fiets af te halen, op de Tacx te monteren en zo alles kloppend te krijgen duurde het even voor ik aan de slag kon. Vervolgens kocht ik nog een Dongle en hartslagband en sinds gister is mijn Zwift set-up helemaal ready! 🏁

In mijn over enthousiasme koppelde ik gister alles aan elkaar, trok zo snel als ik kon mijn fietskleding aan en sprong ik op de fiets. Nee, ik snap nog niet alles en ga me er nog even in verdiepen, maar ik vind het nu al helemaal fantastisch. Helemaal nu we in deze Corona Crisis zitten. Door mijn revalidatie mocht ik al niet buiten fietsen, maar zo lijkt alles op zijn plek te vallen. Het doet mijn humeur heel erg ten goede (sorry bf) en het gevoel dat ik weer iets heb gedaan vind ik fantastisch. 😻

100 km per week

Mijn doel staat momenteel op 100 km per week en dat lijkt me een mooie start nadat ik 8,5 week alleen maar op de bank heb gezeten (afgewisseld van wat wandelen). De komende dagen wil ik het allemaal wat beter uit zoeken en dan lijkt het mij eigenlijk best leuk om samen met volgers een koers te rijden? Niet dat ik nu al zo snel ben, maar het lijkt me wel tof. Fietsen we toch een beetje samen ;).

Gister reed ik voor het eerst het rondje van NYC en ik vond het écht heel erg leuk. Bijkomend voordeel van de Zwift/Tacx setup in de woonkamer hebben staan is dat je achteraf meteen gaat stofzuigen en dweilen, zodat de zweetdruppels niet in de vloer blijven hangen en de muffe geur snel weer weg is haha. 😝

Doordat ik nu ook weer echt aan de bak kan zal ik ook weer trainingsweek artikelen schrijven over mijn eigen trainingen en hoe ik me daar bij voel.

Liefs, Kirsten

Ps: wil jij mij steunen tijdens de Alpentocht? Klik dan hier om geld te doneren. De Alpentocht is een tocht waarbij er geld wordt ingezameld voor CliniClowns! 

Klik hier voor mijn Instagram

Over de schrijver
Reactie plaatsen