Update hoe gaat het nu met de plantraining + kortingscode!
07 april 2020 
5 min. leestijd

Update hoe gaat het nu met de plantraining + kortingscode!

Precies een maand geleden schreef ik een artikel over de plantraining van Cynthia Schulz. Als eeuwige kip zonder kop was ik het helemaal zat en wilde ik mega graag meer structuur in mijn leven. Niet alleen in mijn werkzaamheden als startende ondernemer, maar ook in het afronden van mijn studie, mijn sportmomenten en mijn vrije tijd. Inmiddels heb ik de alle lessen van de training gedaan en ga ik jou een update geven hoe het nu gaat. Hou ik mij aan de planning? Waar loop ik tegenaan? Ben ik echt gestructureerder aan het werk? Voel ik mij al minder een gekke kip zonder kop? Als je verder leest krijg je hier antwoorden op.

Hoe vond ik de modules?

In het kort: fijn, duidelijk & overzichtelijk. Laat ik nogmaals benadrukken dat ik echt een mega beginneling ben qua structureren van mijn taken. Ik heb nooit een agenda goed bij kunnen houden, vergeet altijd al mijn lijstjes die vooral enorm door elkaar heen lopen, raak veel kwijt en vergat geregeld wat ik van plan was. Puur omdat ik altijd alles wilde onthouden of op verschillende plekken noteerde waardoor ik het niet goed onthield. Door terug te gaan naar de kern tijdens deze training heb ik mezelf afgevraagd wat het mij oplevert als ik wel gestructureerd aan de planning ga zitten en als ik mij daar aan hou.
Wat het mij oplevert: een rustig hoofd, ik krijg dingen voor elkaar, mijn werk wordt meetbaar en ik zorg voor overzicht; wat dus weer die rust in mijn hoofd creërt en vise versa.
De modules vond ik goed opgebouwd waardoor je eerst echt even terug gaat naar de basis en dan steeds verder mee genomen wordt in het proces van steeds beter plannen.

De modules zijn als volgt:

  1. Waarom plannen
  2. Je planner invullen en bijhouden
  3. Je aan je planning houden
  4. Doelen behalen met je planner
  5. Tips & tricks
  6. Come plan with me

Bijna elke module bevat een video en een werkboek, als het geen video bevat dan wel een spraakbericht. Zo kan je direct met de stof aan de slag en kan je het toepassen in je planner. Door het stukje doen te koppelen aan de theorie sla je het beter op. De modules zijn ook niet te lang en de opbouw was voor mij super fijn. Voor mij werkte het goed om de videos te bekijken voor ik mijn planner ging invullen. Tijdens de video waarin Cynthia laat zien hoe zij haar planner invult ben ik direct ook mijn planner in gaan vullen. Ik klikte dan telkens op pauze en ging daarna weer verder. Zo is het super toepasbaar.

Hou ik mij aan de planning?

Nu is natuurlijk de grote vraag of ik mij ook echt aan de planning hou! Laat ik voorop stellen dat het aanleren van een nieuwe gewoonte (veel) tijd kost. En dat is helemaal niet erg, maar het is belangrijk om daar bewust van te zijn. Ik ben momenteel nog steeds zoekende hoe ik alles het beste voor mij in kan plannen. Hoeveel tijd kost die ene taak nu eigenlijk echt? En hoe schrijf ik dit overzichtelijk op? Doordat ik nu bijna een maand sta ingeschreven bij de KVK is alles even helemaal anders en kan ik ook lang niet altijd inschatten welke taken ik in een week te doen heb. Bij mij is het momenteel zo dat ik geregeld door de bomen het bos niet meer zie.

Daardoor is het nu nog belangrijker om de structuur aan te brengen. De Facebook groep die gekoppeld is aan de plantraining geeft mij dan ook super veel houvast. Zo kan je in contact komen met andere die de training doen/gedaan hebben en zo tips en tricks verder uitdelen met elkaar. Zo kwam ik er achter dat hoe ik eerst mijn planner invulde helemaal niet zo handig was als ik van te voren had bedacht. Eerst schreef ik namelijk alle taken uit, maar ook weer niet. Ik miste de details omdat ik vond dat daar geen ruimte voor was. Nu ik er een notitieblok naast heb werkt het fijner.

Zo schrijf ik zoveel mogelijk per uur op welke taak ik moet uitvoeren en in het notitieblok schrijf ik uit wat er precies bij die taak hoort. Zo blijft de planner overzichtelijk, blijven de taken niet in mijn hoofd zitten en hoef ik ook niks meer te vergeten! Dikke vette win win dus.

Afgelopen week had ik een mindere week en heb ik mij, helaas, ook nauwelijks aan mijn planning gehouden. Het lukte mij gewoon even niet. Ik ben gaan achterhalen waar dit door kwam – menstruatie – en heb het een plekje gegeven. Het werd mij duidelijk en daardoor frustreerde het mij ook niet. In ieder geval niet meer ;).

Vandaag pak ik de draad weer rustig op en schrijf ik de taken weer uit.

Waar loop ik nog tegenaan?

Wat ik momenteel lastig vind is dat nog lang niet al mijn taken al vast liggen. Het ondernemen is nog best heel erg nieuw en zeker in deze Corona tijd best wisselend. Daarbij komt dus ook nog dat ik heus wel veel te doen heb, maar niet altijd weet waar te beginnen. Ik vind het dan lastig om een goede prioriteiten lijst te maken en en te bedenken waar ik eerst mee aan de slag ga en zo verder. Dit is een leer proces en dat is ook helemaal prima. Voorheen had ik nooit een planning, wist ik nooit waar ik mee bezig was en zag ik dus ook geen vooruitgang. Nu komt er langzaamaan steeds meer ritme in en wordt het ook steeds meer een gewoonte. Dat is super fijn.

Ondertussen blijf ik lekker door plannen en interactie opzoeken in de FB groep. Daarnaast blijf ik de webinars (terug)kijken en daar haal ik ook steeds weer nieuwe trucjes uit.

Verder merk ik dat mijn productiviteit momenteel écht op zijn gat ligt en dat irriteert mij mateloos, wat uiteindelijk alleen maar averechts werkt. Ik mag echt wel wat liever voor mezelf zijn. Door de afspraken met mezelf – want dat zijn de taken in de planner eigenlijk – serieuzer te nemen zal ik ook productiever worden. Het geeft natuurlijk een motiverend gevoel als je je taken kan afronden op de dag.

Maandplanning + weekplanning

In de planner heb je een maand en weekplanning. Momenteel gebruik ik alleen de weekplanning, maar hier wil ik wel echt verandering in gaan maken. Ik wil graag de maandplanning gaan inzetten als blog planning. Zodat ook daar meer overzicht en structuur in zit. Dat mis ik nu namelijk nog een beetje, maar dat is je misschien al opgevallen als jij mijn platform vaker bekijkt 🙂

Aanrader?

Nu wil jij natuurlijk weten of ik het het waard vond om de cursus te doen. En daar is voor mij maar 1 goed antwoord op. JA. Ik vind het een super fijne training, ik vind hem het geld absoluut waard, hij is de tijd waard ondanks dat ie helemaal niet super lang duurt. Voor mij is het echt een dikke aanrader en ik blijf de videos ook geregeld herhalen, dat werkt voor mij gewoon het allerbeste.

Met de code Kirsten krijg jij €10 korting op je plantraining en krijg je een mooie planner erbij! De planner kost los €20,99.

Zie hier hoe de academy eruit ziet. Bij de plantraining krijg je ook de how to cursus erbij. Hier zie je in het kort hoe je de planner goed kan gebruiken. Mijn volgende stap is eventueel de 9 weken training van Cynthia.

Dit artikel bevat een affiliate marketing link.

Over de schrijver
Reactie plaatsen