Leuke apps voor het wielrennen
29 juni 2020 
4 min. leestijd

Leuke apps voor het wielrennen

De laatste tijd ontdek ik steeds meer leuke apps voor het wielrennen welke ik jullie niet wil onthouden. Vandaag deel ik een aantal van deze apps/websites met jullie. Ik ben erg benieuwd of jullie deze al kennen of dat jullie nog aanvullingen hebben. Laat het dan vooral weten :).

Sportwallet

Sportwallet is een super leuke app welke je koppelt aan je Strava om zo met je gereden kilometers korting te verdienen bij merken die zich hebben aangesloten. Zo kan je korting bij elkaar fietsen of rennen (of zwemmen) voor een toffe Koersplaat, of een lekkere zak koffie van Magistrale. Maakt onze leuke, maar toch wel erg prijzige sport toch nog een beetje betaalbaar ;). Er staat zelfs een nieuwe deal in waarbij je 200 euro korting kan krijgen op een nieuwe fiets! Dat is niet mis. Je moet er wel eerst 750 km voor fietsen, maar dan heb je ook weer wat he. Het stimuleert je om meer te bewegen en daar hou ik van. De app is gratis te gebruiken.

De Headwind App

Deze app kwam ik tegen bij Bas op zijn Instagram en vond ik super leuk om te zien. De Headwind App geeft aan waar je wind mee en windtegen hebt. Super handig, zo rijd je nooit meer je eerste stuk met windmee, om vervolgens op de terug weg te ploeteren tegen de wind in. Tenzij je natuurlijk ergens had afgesproken en er geen andere keuze was.

Het toffe aan de app is dat je via je het menutje onderin kan kijken hoe deze route zou zijn op een later moment aan de hand van de weersvoorspelling. Dus dan weet je direct of het een goed idee is om die kant op te gaan, of dat je hem andersom moet rijden. Of gewoon sowieso een andere route te pakken! Roze is tegenwind, geel is windmee. Ook kan je, als het regent, zien hoeveel ml er valt en waar het vandaan komt. Ik vind het helemaal fantastisch!

KNWU Fondo

Hier hebben jullie mij al vaker over gehoord, maar ik blijf het zeggen. Dit is echt een fijne app. Ik train ermee en merk dat ik sneller word. Momenteel doe ik wel een trainingsschema, maar door alle chaos – kom ik later op terug – lukt het nu even niet. De premium versie zorgt ervoor dat je je training naar je Garmin kan sturen – klein puntje van kritiek, heb je geen Garmin dan kan dat dus niet.. Maar hier kan je meer lezen over de trainingen.

Strava Multiple Ride Mapper

Deze link zag ik bij Mathys op Instagram en heb ik natuurlijk ook even toegepast op mijn ritjes van dit jaar. Super leuk om te zien waar ik allemaal ben geweest tot nu toe! Na 10 juli heb ik wat meer speling en wil ik weer wat meer op fiets avontuur. Ik hoop dan ook weer langere tochten te maken en vooral ook nieuwe plekken te ontdekken. Er zijn nog genoeg ritjes te maken op plekken waar ik nog niet ben geweest.

Long Term Challenge NL

Een toffe website is de Long Term Challenge NL. Dit is eigenlijk een hele mooie toevoeging op de Multiple Ride Mapper, je kan namelijk zien hoeveel procent van een provincie en gemeente je al hebt voltooid. Uiteindelijk wil ik minstens in alle provincies hebben gefietst, maar ook de gemeentes voltooien. Maar daar heb ik nog wel even wat tijd voor nodig ;).

Mijn score:

 • Friesland: 5 gemeentes van 18 (27 %)
 • Noord-Holland: 22 gemeentes van 47 (46 %)
 • Gelderland: 9 gemeentes van 51 (17 %)
 • Drenthe: 11 gemeentes van 12 (91 %)
 • Utrecht: 7 gemeentes van 26 (26 %)
 • Limburg: 0 gemeentes van 31 (0 %)
 • Flevoland: 0 gemeentes van 6 (0 %)
 • Zeeland: 0 gemeentes van 13 (0 %)
 • Noord-Brabant: 4 gemeentes van 62 (6 %)
 • Zuid-Holland: 11 gemeentes van 52 (21 %)
 • Overijssel: 11 gemeentes van 25 (44 %)
 • Groningen: 7 gemeentes van 12 (58 %)

Je kan hieruit heel leuk voor jezelf challenges opzetten. Mijn doel is uiteraard om alle gemeentes in Groningen te rijden. Maar ook zeker om de andere ontbrekende gemeentes in andere provincies te fietsen. Hopelijk kunnen we weer snel met de fiets in de trein en kan ik er op uit! Natuurlijk kan je ook vanuit je woonplaats gaan bikepacken, maar ik wil dat nu nog niet. Ik heb nog niet de luxe om te zeggen dat ik meerdere dagen niet werk en mijn werk op mijn telefoon doen is niet echt haalbaar. Dus ik heb mijn laptop nodig en wil ook wel wat meer kleding mee dan alleen maar fietskleding ;). Dus ik ben al aan het uitzoeken hoe ik hier een leuke draai aan kan geven in juli/augustus! Mocht je leuke B&B’s kennen, of mensen kennen die een klein huisje verhuren op de boerderij, laat het dan vooral weten.

Veloviewer

Velowiewer is een website die ik vooral aan het eind van het jaar gebruik, om te kijken hoe het hele jaar er uit zag. Je kan hier namelijk aan de hand van je Strava data een infographic maken. Toch altijd leuk om te zien na een jaar wat er allemaal is gebeurd.

My Colls

In de Facebookgroep Fietsvrouwen deelde ik het artikel en kreeg ik van een lezeres de sugesstie My Colls. Absoluut een mooie toevoeging aan dit rijtje! Ik heb zelf nog maar weinig in het buitenland gefietst en echt nog heel veel dromen en doelen te behalen op fietsgebied in het buitenland. Mijn lijstje is dus nog niet zo indrukwekkend, maar misschien die van jou wel? Ik ben al volop bezig met toffe plannen voor volgend jaar. Doordat de Alpentocht dit jaar niet door gaat in het buitenland – later meer – zal ik sowieso volgend jaar 1x in het buitenland fietsen. Toch ben ik in mijn achterhoofd al meerdere plannen aan het maken en daar heb ik heel veel zin in.

Ps: Ben jij al lid van de Facebookgroep Fietsvrouwen? Sinds begin dit jaar ben ik mede beheerder van deze leuke, interactieve groep. We zijn daar inmiddels al met 2800 vrouwen!

Welke apps gebruik jij voor het wielrennen? Volg jij mij al op Strava en Instagram?

Over de schrijver
Reactie plaatsen