Persoonlijk: Mijn 2020, schouderoperatie, herstel en afstuderen
28 december 2020 
6 min. leestijd

Persoonlijk: Mijn 2020, schouderoperatie, herstel en afstuderen

2020 zit er bijna op en het is voor veel mensen nu het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ook ik kijk terug op 2020, een jaar waarin Corona voor heel veel de hoofdrol speelden, maar waar er ook genoeg andere dingen zijn gebeurd. Bij mij in ieder geval wel en door een overzicht als deze te schrijven kijk ik bewust terug op het jaar en dat vind ik heerlijk! 

Schouderoperatie + herstel

Januari stond voor mij in het teken van mijn operatie aan mijn schouder. Het was een mega ingrijpende operatie waarbij ze een pees blok en een schroef in mijn linkerschouder hebben geplaatst waardoor deze niet meer uit de kom kan gaan. Na twee nachten in het ziekenhuis te hebben gelegen was het tijd om naar huis te gaan en daar langzaam te herstellen. De arts had gezegd dat het best een half jaar kon duren voor ik weer op de fiets kon zitten. Dat was echt wel schrikken, maar gelukkig kon ik al eerder de fiets op. Dit omdat ik van Fondo een Tacx Neo 2T mocht lenen en zo toch een beetje in beweging kon blijven. Al kon dat natuurlijk niet direct ;).  In februari ging ik met mijn vriend een weekendje naar Limburg en ondanks dat ik daar nog niet heel veel kon, was het wel heel fijn om er even uit te gaan.

In April kon ik eindelijk weer buiten fietsen en dat was echt een hele verademing. In de tussentijd mocht ik gelukkig wel nog naar de fysio, omdat het medisch noodzakelijk was.

Schouderoperatie en herste

Wielrennen

Het afgelopen jaar heb ik best wel wat gefietst, maar door mijn operatie, het afstuderen en het opzetten van mijn bedrijf heb ik niet zoveel gefietst als dat ik zou willen. Dat is ook niet gek, maar was eerlijk gezegd wel een beetje balen. Ik weet waar het aan ligt en hoe ik het op kan lossen voor volgend jaar, dus dat komt vast goed! Tot augustus reed ik geregeld mijn kilometers op de Liv Langma, maar daarna ben ik gestopt als Liv ambassadeur, wat voor velen best wel als een verassing kwam, want dit is denk ik wel een van de meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar, haha! Uiteindelijk heb ik zo’n 3500 km gefietst en staan er de komende dagen ook nog wat ritjes op de planning, dus ik denk dat ik rond de 3600 uit kom. Een prima aantal met de omstandigheden (operatie, afstuderen, bedrijf opstarten) maar voor volgend jaar gaat dit wel echt veranderen.

Ik heb dit jaar 2x mee gedaan De Koers op Zondagmorgen en voor volgend jaar hebben ze 20 wedstrijden op de kalender. Mijn doel is om zoveel mogelijk van deze wedstrijden te rijden. Die twee keer dat ik mee deed had ik helemaal de smaak te pakken en daar wil ik meer werk van maken. Niet alleen meer trainen, maar ook meer schrijven over mijn avonturen. De afgelopen 3 jaar ben ik lid geweest van Tandje Hoger, maar voor het nieuwe jaar wil ik lid worden van Cycle Sport Groningen. Ik hoop daarmee wat meer vastigheid te krijgen in mijn trainingen en meer mensen uit Groningen te leren kennen om samen mee te fietsen. De laatste tijd merk ik gewoon steeds meer dat ik de wedstrijden mis.  Vroeger toen ik nog veel paard reed, ging ik vaak op wedstrijd en dat heb ik altijd fantastisch gevonden.

klimmen

Dit jaar stonden er ook een aantal fietsreisjes op de planning, maar alleen de reis naar Oostenrijk kon door gaan. Gelukkig is de rest doorgeschoven naar volgend jaar + een aantal extra reisjes, maar daar ga ik het binnenkort over hebben.

Samenwerkingen

Nadat ik geen Liv Ambassadrice meer werd, kreeg ik de kans om samen te werken met WR Bikes. Zij verkopen en verhuren KTM Bikes en daar ben ik nog steeds méga blij mee. Hele fijne fietsen en een super fijne winkel, met goed personeel. Mocht je een keer een KTM fiets willen uitproberen, of willen huren en dan rondom de Holterberg willen fietsen, neem dan zeker contact op met de winkel! Voor volgend jaar zijn we ook leuke dingen van plan, maar we moeten eerst even afwachten of het kan ivm Corona..

Verder had ik eindelijk geen pijn meer in mijn tenen door mijn nieuwe schoenen van Lake. Ik had hiervoor echt keihard onderschat wat goede schoenen tijdens het fietsen kunnen doen. Ik had gewoon telkens schoenen die net te smal waren. Ja, dat zit gewoon niet fijn! Met mijn nieuwe KTM fiets heb ik ook direct bij Loes Markerink de Bikefitting gedaan, waardoor ik gewoon helemaal fijn op de fiets zit.

Vanaf november mag ik in de kleding van Kalas Sportswear fietsen waarbij ik jullie de komende tijd meer ga vertellen over de mogelijkheden van custom fietskleding. Sinds ik deze kleding draag heb ik het eindelijk niet meer koud op de fiets en als het regent ben ik niet tot op het bot nat. Dat is toch wel een hele fijne verbetering! De kwaliteit is top en het zit fijn met een goede pasvorm.

Dit jaar heb ik geproefd hoe het is om met trainingsschema’s te rijden, maar ook hier gooide geregeld mijn gebrek aan structuur en daardoor het afstuderen roet in het eten. Mede hierom wil ik volgend jaar naast mijn Fondo trainingen, trainen bij een vereniging.

Social Media Junkie

Gemaakt door De Seo Studio

Social Media Junkie

In maart kreeg ik mijn eerste belletje of ik anderen wilde helpen met hun social media. Dat vond ik super leuk en ik heb er ook geen seconde over getwijfeld. Het was wel echt spannend, want ik was nog aan het afstuderen en in het begin van het jaar zat ik lang niet altijd lekker in mijn vel. Gelukkig heb ik het gewoon gedaan en was eigenlijk het begin van Social Media Junkie. In het begin deed ik alles nog onder dezelfde naam van mijn blog. Maar ik dacht vrij snel, niet iedereen zit altijd op mijn social media tips te wachten en degene die het leuk vinden om te lezen over mijn fietsavonturen, zit niet altijd te wachten op mijn social media tips. Dus besloot ik het te scheiden van elkaar en in juni was Social Media Junkie geboren. Het bedrijf waar ik sportmerken help aan meer online zichtbaarheid, met de focus op wielrennen. Inmiddels gaat het echt behoorlijk goed en mag ik steeds meer wielren bedrijven helpen met hun social media. Hier haal ik enorm veel plezier uit en ik hoop hierin nog meer te groeien in 2021. Zowel in professionaliteit als in klanten. Ik kijk daar echt enorm naar uit!

Het begin van Cobra Fit Studio

Terwijl ik zelf mijn blog en mijn social media marketing bedrijf aan het opstarten was en aan het afstuderen van mijn studie, stampte mijn vriend samen met zijn compagnon Cobra Fit Studio uit de grond. De EMS training studio van Groningen. Vanaf dag 1 dat ze hier mee bezig zijn gaat het als een raket en ik kan niet anders dan mega trots op hun allebei zijn. Toen de studio open ging heb ik direct mijn abonnement van Big Gym opgezegd en nu doe ik – als het weer kan na de lockdown – twee keer per week EMS training en ik vind het fantastisch. In twintig minuten een training die anders drie uur duurt. Het is zo gaaf om te zien en horen hoe blij de klanten zijn. Dat maakt mij enorm trots.

Afstuderen

Na al die jaren student zijn was ook 2020 het jaar dat ik het studentenleven en student zijn achter mij ga laten. Het voelt enerzijds gek, omdat dit zo lang mijn leven was, maar het voelt ook fantastisch en bevrijdend dat het nu echt voorbij is. Dat ik geen student meer ben. Het voelt voor mij alsof alles nu pas echt kan beginnen. Ik was geen top student en dat is helemaal niet erg, maar omdat je wel binnen de kaders van een opleiding moet slagen liep ik geregeld tegen de muur op en ik ben blij dat die periode voorbij is. Vanaf mijn 16e ben ik naar het mbo gegaan en nu, tien jaar later, ben ik klaar. Ik heb een burn-out gekregen tijdens mijn studie, heb super leuke mensen ontmoet, onwijs veel geleerd over de sport, maar bovenal onwijs veel geleerd over mezelf en dat is mij heel veel waard.

Naast dat er in 2020 ook veel dingen niet door gingen door de pandemie, heb ik echt een fijn jaar gehad. Ik had grote ups en diepe downs, maar ik merk dat door het afstuderen er meer rust is terug gekomen en ik minder stress ervaar in mijn lichaam. Daar ben ik onwijs blij mee. In het nieuwe jaar staat er weer heel veel moois en leuks op mij te wachten. Ik kijk er naar uit om daar van start te gaan, maar ik doe ook bewust een beetje rustig aan in dit jaar, om zo weer helemaal opgeladen te zijn voor het nieuwe jaar.

Over de schrijver
Reactie plaatsen