Structuurjunkie Plantraining, hoe bevalt het?
06 maart 2020 
5 min. leestijd

Structuurjunkie Plantraining, hoe bevalt het?

Wie mij een klein beetje kent weet dat ik van mezelf een behoorlijk enthousiaste kip zonder kop ben. Ik vind veel dingen heel leuk, duik overal voor 200% in, maar raak ook geregeld mijn overzicht kwijt en weet aan het eind van de dag niet eens meer wat ik allemaal heb gedaan, laat staan aan het einde van de week. In mijn hoofd heb ik standaard 300 tabbladen open staan en ik vergeet geregeld iets, wat ik achteraf dan weer heel irritant vind.

Je snapt het, met een beginnend bedrijf, een studie ik heel graag wil afronden, normaal gesproken veel sporturen in de week, een druk sociaal leven en iemand die ook graag tijd met zichzelf spendeert is het meer dan cruciaal om gewoon eens goed te leren plannen en structuur in een dag en week te krijgen. Voor mijn gevoel sta ik áltijd aan, nu is dat met een online onderneming niet perse een heel gek gevoel, maar het idee dat ik altijd achter de feiten aan loopt is niet mijn favoriet en wil ik dan ook heel graag aanpakken en veranderen. Het is ook brood nodig, want ik voelde heel erg de druk dat ik wat moest doen, maar doordat er geen overzicht was, deed ik niks. Werkt niet echt mee.

Hoogste tijd dus om uit mijn vicieuze cirkel te stappen!

Al sinds mijn zestiende volg ik Cynthia op de voet. Zij is uiteindelijk ook 1 van de influencers die mij heeft overtuigd dat wielrennen wel eens mijn nieuwe sport kon worden, en kijk waar we inmiddels zijn ;). Cynthia heeft al een tijdje een bedrijf waarbij zij andere helpt meer structuur in hun werk en dag te krijgen. Ik kijk altijd met heel veel bewondering naar hoe zij haar werk doet. Ze heeft veel te doen en lijkt toch altijd voldoende tijd voor zichzelf te hebben. Een balans die ik ook graag wil en ik denk dat iedereen daar wel heel blij van wordt. We werken immers om een leuk leven te leiden. We leven niet om te werken, toch? Een goede balans tussen deze twee lijkt mij dan ook heel fijn (ik beschouw studie ook even onder werk!).

Elke keer zat ik in een vicieuze cirkel waarbij ik een druk voelde dat ik veel meer moest doen, maar doordat ik alles overal en nergens had staan kon ik het niet vinden, raakte ik in de stress en deed ik vervolgens of niks of alles half. Niet echt een aanrader ;). Dus vond ik de hoogstetijd om in ieder geval een planner aan te schaffen. Gewoon, een van papier. Online is heel leuk, maar op de een of andere manier geeft me dat onvoldoende structuur en overzicht.

Via Instagram kwam ik met Cynthia in gesprek en niet veel later hadden we een samenwerking besproken. Ik promoot de plantraining en voor iedereen die via mijn code zich inschrijft krijg ik een bedrag. Dikke win win dacht ik zo ;). En zo zie ik het echt, want ik ben dol op de training. Het geeft mij echt een fijn overzicht en structuur. Precies datgene wat ik nodig heb. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, dat werkt namelijk averechts. Cynthia zegt niet voor niks: hou je systeem simpel. En dat is de training en de planner.

Dit is het maandoverzicht. Deze wil ik gaan gebruiken voor mijn artikelen.

Achterin zit er een vakje voor bijvoorbeeld visitekaartjes en het blauwe boekje is een klein notitieboekje, zonder lijntjes.

Eerst tijd voor jezelf, dan je overige taken

Iets wat ik altijd al heel moeilijk heb gevonden is om mijn tijd juist in te plannen. Hoe zorg ik ervoor dat ik me niet helemaal in mijn werk stort en vervolgens weer thuis kom te zitten met een burn-out. Cynthia zegt meteen; plan eerst jouw tijd in. Schrijf op wanneer je gaat lunchen, wanneer je die wandeling maakt, een (mid)dag vrij neemt, date Night hebt etc. Begin bij jezelf en plan je werk er omheen. Daarnaast is een hele goede tip voor mij om mijn werk te timen, dit doe ik nu met de app Toggl. Hoe lang ben ik nu echt met die ene taak bezig geweest? Vervolgens schrijf je de tijd achter de taak zodat je uiteindelijk kan zien hoeveel uur je nu écht hebt gewerkt. Super interessant! En ik denk ook echt dat dit de manier is die voor mij gaat werken. Doordat je per uur plant kom je op een gegeven moment uit op 18.00 en dan is het ook een keer avond en tijd om iets anders te doen.

Bij de plantraining zitten ook livesessies! Super fijn om dan het verhaal van Cynthia te horen en vragen te kunnen stellen welke aan het eind van het webinar worden beantwoord

Toen ik alles altijd alleen op een To Do lijst schreef bleef ik maar doorgaan en kon ik mega teleurgesteld zijn als ik het niet had gehaald. Terwijl ik achteraf continue onrealistische planningen maakte.

Nu wil ik er wel direct bij vertellen dat het echt nog niet perfect gaat, maar dat hoeft ook niet. Ik ben altijd ongestructureerd te werk gegaan en deed altijd maar wat, ik kan niet verwachten dat het nu opeens meteen perfect gaat. Daar geef ik mezelf de tijd voor! Een nieuwe gewoonte aanleren kost nu eenmaal tijd.

Praktisch

Wat ik super fijn vind is dat de training heel praktisch en behapbaar is. Er zit telkens een video of spraakmemo bij en een praktische opdracht. Je gaat daardoor direct aan de slag met het verbeteren van je plan skills en krijgt beetje bij beetje meer structuur. Ik ben zelf erg praktisch ingesteld dus dit is voor mij echt heel fijn.

Ik heb zelf voor de blauwe planner gekozen, maar er is in deze serie ook een roest kleurige. De oplagen zijn beperkt en ik las al dat ze erg hard gaan! Wat de nieuwe kleuren zijn weet ik niet ;).

Ik ben wel echt heel enthousiast over zowel de planner als over de training. Wanneer je de plantraining gaat volgen krijg je de planner ter waarde van €20,99 erbij! Zo leer je direct om de planner ook echt goed te gebruiken en eigen te maken. De combinatie van de training + de planner maakt het voor mij zo waardevol.

Met de code Kirsten krijg jij €10 korting op de training!

Ik zal over een paar weken weer een post plaatsen over hoe het dan gaat en meer over de inhoud van de training.

Liefs, Kirsten

Ps: wil jij mij steunen tijdens de Alpentocht? Klik dan hier om geld te doneren. De Alpentocht is een tocht waarbij er geld wordt ingezameld voor CliniClowns! 

Klik hier voor mijn Instagram

Over de schrijver
Reactie plaatsen