Hoe was het in Oostenrijk? + Afgestudeerd
13 oktober 2020 
5 min. leestijd

Hoe was het in Oostenrijk? + Afgestudeerd

Het lijkt al weer weken geleden, maar eigenlijk valt het best mee. In september was ik in Oostenrijk om daar samen met Sander content te maken over Gravel Innsbruck, maar ook voor andere merken. We verbleven in een super fijn hotel en inmiddels ben ik eindelijk afgestudeerd! Vandaag praat ik jullie bij.

ABLOC Bus

De reis naar Innsbruck 

Van de zomer belde ik met Sander over ons werk. Hij vanuit Cycling Connection en bij mij vanuit Social Media Junkie. We willen graag samen projecten aanpakken om vanuit daar een grotere impact te kunnen maken. Niet veel later vroeg hij of ik kon fotograferen. Ja, zei ik, ik heb de spullen, maar moet nog veel oefenen. Maar ik ga een uitdaging niet uit de weg ;). Meteen kocht ik een cursus om meer te leren over fotografie. Uiteindelijk heb ik nog heel veel te leren – want ik heb de cursus nog niet afgemaakt, maar daar vertel ik zo meer over.

We gingen naar Innsbruck voor Gravel Innsbruck, een gravel festival door de prachtige natuur van Innsbruck. Daar omheen hebben wij content mogen maken voor Parentini / Brakeaway, ABLOC Beer en Innsbruck Tourism. Helaas heb ik maar 1 keer echt op de fiets gezeten en was ik de dagen daarna te moe..  Iets met heel veel stress, weinig slaap, heel veel indrukken. Ook omdat ik wist dat ik kort daarna echt moest afstuderen.

Zaterdag deden we een hele leuke tour met tourguide door de stad. Onze gids was Nederlands en we hebben een hele leuke middag gehad. Innsbruck is een fantastisch mooie stad en zeker de moeite waard. Na de tour door de stad pakte we de gondel naar de Nordkette. Binnen 20 minuten sta je bovenaan de berg en heb je adembenemende uitzichten.

Ps: Vergeet niet om deze foto op mijn Instagram te bekijken, daar loopt nu een winactie met Dynamic bike care!

Nordkette Innsbruck

Uitzicht Nordkette op Innsbruck

Hotel Seppl 

We verbleven in Hotel Seppl in Mutters, een super fijn en vriendelijk Bike Hotel. Doordat het natuurlijk midden in de COVID periode is, was ik erg benieuwd hoe het zou zijn om nu in het buitenland te zijn. Het personeel droeg een soort bril waarop een spatscherm gemonteerd was. Hierdoor kon je hun complete gezichtsuitdrukking zien, iets wat ik zelf eigenlijk wel fijn vind. Dat het hotel helemaal is ingericht op fietsers was goed te zien en vond ik echt leuk. Er was een speciale plek om je fiets schoon te maken, het ontbijt was voorzien van sportbrood (extra zaden en pitten, meer koolhydraten), heel veel verschillende soorten zaden en pitten voor bij de havermout of kwark en wat ik heel fijn vond: plantaardige melk! Dat zie ik niet vaak in Oostenrijk of Duitsland. Dus dat was voor mij enorme winst. Verder waren de kamers ruim en had ik hele mooie uitzichten. Het hotel had ook een welness, maar door ons volle programma hadden we daar geen tijd voor. In de tuin kon je heerlijk liggen en er was een fijn hemelbed buiten. Ik zag mezelf al liggen samen met Bram, na een ochtendje fietsen ;). Ik wil zeker nog eens terug naar dit fijne hotel, met mega vriendelijk personeel.

Hotel Seppl

Hotel Seppl restaurant

Hotel Seppl restaurant uitzicht

Content schieten

Tijdens onze reis mochten we content maken voor Parentini, ABLOC beer en mochten we het Instagram account van Innsbruck Tourism overnemen. Dit vond ik erg leuk om te doen en ik hoop dat ik dit soort kansen vaker krijg in de toekomst. Elke ochtend stonden we om 07.00 buiten om twee uur content te maken. Daarna was het tijd voor het ontbijt en gingen we verder met het volle programma. Vrijdag hadden we het briljante idee om zo vroeg op te staan dat we de zonsopkomst zouden kunnen fotograferen in de bergen tijdens het fietsen. Maar je raad het vast al, op vrijdag was de zon nergens te zien tijdens zonsopkomst. Keiharde mist. Dat was erg jammer ;).

Ondanks dat het de eerste dag dus een beetje een flop was qua weer in de vroege ochtend, hebben we hele leuke en toffe platen gemaakt. Ik ben er super blij mee. Het fietsen in de omgeving van Innsbruck is ook echt de moeite waard. Ik heb dan weliswaar maar één tocht kunnen fietsen, maar Sander heeft wel wat meer kilometers gemaakt. Volgend jaar wil ik heel graag terug om te fietsen in Oostenrijk!

klimmen

 

Afgestudeerd

Na onze reis in Oostenrijk was het de hoogste tijd om alles voor werk weer verder op te pakken en de focus even te verleggen naar het afstuderen. Ik vond het mega moeilijk, want mijn hele hebben en houwen schreeuwt al enkele maanden dat ik alleen nog maar met mijn twee bedrijven bezig wil zijn. Toch waren er nog twee vakken open en mijn eind gesprek.

Dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, was wel duidelijk.. Ik heb met heel veel pijn en moeite mijn twee laatste vakken gehaald. De avond voor het laatste tentamen heb ik zelfs in alle stress en spanning water over mijn MacBook gegooid waardoor die nu total loss is. Die paniek kon ik er eigenlijk echt niet bij hebben, maar gelukkig is ook dat goed gekomen. Blijkbaar komt alles echt altijd goed, ook al lijkt dat op dat moment niet zo ;).

Mijn laatste tentamen heb ik gemaakt op de laptop van mijn vriend en na het tentamen ben ik naar de winkel gegaan voor een nieuwe. Een uur na mijn laatste tentamen hoorde ik dat ik het had gehaald en stuurde ik mijn docent van het eind gesprek dat ik alles had gehaald. Nu was het de hoogste tijd om mijn presentatie in elkaar te zetten.

Vrijdag om 13.00 had ik mijn eindgesprek via Zoom en na een uur kreeg ik te horen dat ik geslaagd was, ik kreeg een 8,5 (de een gaf een 9, de ander een 8). De tranen sprongen in mijn ogen. Wow. Wat een feest. EINDELIJK klaar met studeren. En nu is het tijd om mij volledig te focussen op mijn social media marketing bedrijf, Social Media Junkie en op deze blog! Zodat ik meer toffe content voor jullie kan maken, veel kan fietsen en plezier kan maken en daar over kan schrijven.

 

Ben je al lid van de Fietsvrouwen Facebook groep? Hier delen dagelijks een hele hoop vrouwen hun tips, inspiratie en fijne routes die ze hebben gereden. Ook kan je al je vragen stellen met betrekking tot het fietsen en alles wat daar bij hoort.

Je kan mij ook volgen op Instagram.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen