Weekoverzicht: De Koers & Nieuwe fiets
17 augustus 2020 
6 min. leestijd

Weekoverzicht: De Koers & Nieuwe fiets

Het is maandag. Een dag waarop vele bloggers hun weekoverzicht delen en ik vond het ook wel weer een goeie om erin te gooien. Waarom? Omdat ik ze heel leuk vind om te maken en terug te lezen, maar ook om van anderen te lezen. In een week kan mega veel gebeuren en ik sta er lang niet altijd bij stil. Door een overzicht te maken her beleef ik de week even op nieuw en sta ik meer stil bij de dingen die ik heb gedaan. So, let’s go!

Maandag, 10-8, Fotoshoot met Anouk Boonstra voor Social Media Junkie.

Al sinds het begin van SMJ wil ik goede, professionele foto’s voor op de website. Lieve Anouk ken ik sinds februari dit jaar en ik ben verliefd op de platen die zij maakt. Het was dan ook een logische keuze om te vragen of zij voor mij foto’s wilde maken voor op SMJ. Het zijn prachtige platen geworden waar ik erg blij mee ben. Nu is het de taak om deze mooie foto’s te verwerken in de website van Social Media Junkie en te gebruiken op mijn social media. Maandag kwam ook mijn blog online over mijn nieuwe wielrenschoenen van Lake Cycling.

“Het zorgde ervoor dat ik het gevoel kreeg dat ik er ook toe deed.” – zie onderaan het weekoverzicht waar dit over gaat.

Dinsdag 11-8 meeting voor SMJ

Dinsdag had ik een toffe meeting voor SMJ om de social ads te gaan doen voor een bedrijf. Dit soort meeting vind ik altijd super leuk, maar ook behoorlijk spannend. Gelukkig had ik mij goed ingelezen en ging ik vol vertrouwen de meeting in. Nu is het de taak om de offerte op te maken en dan tot een akkoord te komen met de andere partij ;). Duimen jullie met mij mee? Verder was ik bezig met content inplannen en offertes uitschrijven. Vind ik dus echt leuk om te doen.

Woensdag 12-8, Liv inleveren

Woensdag ochtend ging ik naar de fysio en kreeg ik een dryneedling behandeling in mijn onderrug, aan de linkerkant. Ik ging echt door de grond. Wow, wat deed dit pijn zeg. De fysio gaf ook aan dat het echt gigantisch vast zat en dat ik echt meer moest stretchen en dat een massagegun mij echt enorm zou kunnen helpen. Die is inmiddels in huis en daar vertel ik binnenkort meer over ;). Na een lekkere dag werken op kantoor bracht ik mijn Liv Langma terug naar Giantstore Veenstra omdat onze samenwerking is gestopt.

Donderdag 13-8 Foto’s maken op Corpus

Donderdag had ik weer een toffe meeting voor Social Media Junkie, verstuurde ik een offerte en ging ik in de avond naar Corpus den Hoorn om wat actiefoto’s te maken tijdens de koers. Nog niet zo makkelijk ;). Ik ben druk aan het oefenen en wil daar deze week ook weer goed de tijd voor nemen. Ik volg namelijk een fotografie cursus omdat ik in september een toffe klus heb waar ik zowel op mijn blog als op Social Media Junkie over zal delen. Fotografie vind ik al jaren super leuk, maar ik heb er nooit veel mee gedaan. De komende tijd zal dat dus zeker gaan veranderen, al is het niet mijn doel om het tot mijn core business te laten groeien. Daar heb je andere mensen voor, zoals talent Anouk :).

Vrijdag 14-8 Happy new bike day!

Het duurde niet lang dat de plek aan de muur leeg was (onze fietsen hangen in de woonkamer aan de muur, via van die ophanghaken). Vrijdag mocht ik namelijk afreizen naar WR Bikes om een bikefitting bij Loes te doen zodat de KTM Lisse Master helemaal goed op mij afgesteld staat. Wat een plaatje van een fiets he? Ik ben er mega blij mee en ben trots op deze mooie nieuwe samenwerking. In de toekomst komt er nog een kortere stuurpen op en dan is ie helemaal zoals we hem hebben willen voor mijn lichaam.

Zaterdag 15-8 Eerste kilometers op de nieuwe fiets

Zaterdag deed ik vrij rustig aan, want ik was best moe na de autorit de dag ervoor van in totaal 3 uur. Het was sowieso een beetje een gekke week waarin ik veel vast zat in mijn hoofd en reacties soms moeilijk los kon laten. Soms ben ik daar erg gevoelig voor en kan ik er behoorlijk mee zitten. Gelukkig kan een rondje fietsen dan voor veel verandering zorgen! Ik besloot een kort ritje van 30 kilometer te rijden op de Black Beauty om de benen wat te besparen en de fiets wat uit te testen ;). In de avond aten mijn vriend en ik heerlijk op ons dakterras. We zijn momenteel helemaal fan van in de gril gegaarde aubergine en zoete aardappel met feta en rode ui op de (gas)bbq. Samen met heerlijke groene asperges en kip maakte het tot een goed voedzaam maaltje :). Ik probeer weer wat meer op mijn eten te letten en mijn lichaam goed te voeden ipv te vullen. Niet altijd makkelijk, maar het is wel nodig.

Na het eten ging ik nog pannenkoeken maken voor de volgende ochtend en vroeg ik allerlei tips aan Michelle zodat ik de volgende dag zonder al te veel zenuwen naar Corpus kon.  Op zaterdag kwam ook het artikel over de nieuwe hotspot van Joure online

Zondag 16-8 De Koers!

Yes! Eindelijk, koersen. Twee jaar terug deed ik samen met vriendin Joanne mee aan het event Women on Wheels en deden we daar mee aan een oefen koers van (volgens mij) 15 minuten. Het was afzien, maar vooral heel leuk. Het smaakte naar meer maar toch heb ik in die twee jaar die volgde geen koers meer gereden. Het niveau vond ik steeds angstaanjagend hoog, ik zat er niet lekker in en ik denk dat “mijn tijd” er gewoon nog niet voor was, of zoiets. Twee weken terug zag ik op Instagram al wat promotie voorbij komen van De Koers, een initiatief van KNWU Noord en de Cycling Buffels. Normaal gesproken, vooral bij de dames, is het instap niveau gigantisch hoog. Je kan maar zo tijdens je eerste echte koers mee rijden in het peloton met Anna van der Breggen. Aan de ene kant kan je zeggen “super tof”, maar ook wow, dat niveau is veelte hoog en dan kan ik na 1 rondje alweer naar huis, omdat je geklopt wordt. Er zijn niet echt verschillende klasses bij het wielrennen, zoals je bij het paardrijden wel hebt. De Koers is een nieuw initiatief en gaat dus wel koersen op klasse en dat sprak mij enorm aan. In eerste instantie twijfelde ik nog, zou ik wel gaan? Is dit echt wat voor mij? Nu dacht ik, dit is mijn kans dus ik doe gewoon mee. En zo meldde ik mij direct aan voor alle datums dat ik kan, zodat ik een stok achter de deur heb.

Gister was de eerste keer en dus ook pas het tweede ritje op deze fiets. Nu vond ik dat laatste zelf niet zo’n probleem. In het paardrijden is het best gebruikelijk dat als je een nieuw paard hebt, dat je die de volgende dag mee neemt op wedstrijd. Ik heb op mijn werk ook wel eens paarden voor klanten moeten rijden terwijl ik er nooit eerder had opgezeten. Dus mijn motto was: Als ik een paard wat ik niet ken, voor klanten kan rijden, waarom dan niet met een fiets mee doen aan een wedstrijd die ik pas 1 heb. Ik bedoel, een paard is een levend dier en als die echt niet wilt dan zijn de gevolgen anders dan met een fiets. Die bepaalt echt niet zelf of die links of rechtsaf gaat ;).

Ik was mega zenuwachtig ondanks alle tips die ik op Instagram en in de besloten Facebookgroep voor vrouwen had gekregen en kwam dus ook aan met een dikke brok in mn keel en de spanning in mijn lijf. Die overigens pas na 200 meter tijdens de wedstrijd langzaam wegzakte. Ik vond het super leuk, maar heb ook nog veel te leren, maar dat is helemaal niet erg, want ik deed het pas voor de eerste (of naja, tweede) keer.

Aanstaande zondag doe ik weer mee. Deze week maar lekker trainen, goed eten en goed slapen zodat ik zondag de leermomenten van deze week kan toepassen ;).

Gister kwam ook het persoonlijke portret wat Lotte met mij deed over mijn leven met ADD. Het is een mega kwetsbaar portret geworden. Ik vind het best spannend om het te delen, maar ik weet dat er mensen zijn die hier inspiratie uit halen.

Heb een fijne week, lieve mensen.

Volg je mij al op Instagram en Strava?

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen