Hoe verdien ik mijn geld?
17 februari 2021 
4 min. leestijd

Hoe verdien ik mijn geld?

Inmiddels staat mijn blog alweer bijna een jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik nu een half jaar afgestudeerd. In plaats van dat ik ben gaan solliciteren bij een sportmarketing bureau, ben ik direct voor mezelf begonnen. Voorheen heb ik altijd bij paardenstallen gewerkt en eigenlijk was ik dus helemaal niet gewend aan het hele kantoorleventje. Elke dag achter een bureau zitten en werken achter een computer zorgt voor deze ADHD’er voor genoeg uitdagingen, maar niet voor niks combineer ik het wielrennen met content maken waardoor ik toch zonder al te veel schuld gevoel overdag kan fietsen. Wat in de winter overigens niet heel veel gebeurd, maar hier heb ik een oplossing voor waar ik binnenkort meer over vertel!

Het leek mij leuk om jullie een keer meer te vertellen over mijn werk als blogger en content creator en hoe ik hier mijn geld mee verdien.

 

Kirsten Boerrigter blog

Kirstenboerrigter.cc

Dit is mijn blog, mijn online plek waar ik het leuk vind om te schrijven over mijn avonturen op en naast de fiets. Om te schrijven over persoonlijke ontwikkeling, de merken waar ik ambassadeur van ben, mooie fietsroutes en zo nog veel meer. Het is vooral mijn uitlaatklep en daarbij is het de plek waar potentiële klanten voor Social Media Junkie mij leren kennen. Geregeld krijg ik een mailtje voor SMJ met “ik zou graag met je willen samenwerken, ik ken je van je blog, daar volg ik je al een tijdje”.

Met mijn blog heb ik best veel plannen, naast het schrijven over mijn eigen avonturen. Zo staat er in juni een vakantie naar Oostenrijk gepland, zullen er clinics georganiseerd worden in samenwerking met experts, social rides, maar ook leuke kleding voor zowel casual als voor tijdens het sporten.

Als blogger kan je op verschillende manieren geld verdienen. Met affiliate samenwerkingen, dit heb ik bijvoorbeeld met Dynamic Bike Care. Ik krijg een klein percentage als jullie mijn kortingscode, Kirsten20, gebruiken. Zo ben ik ook partner van Bol.com en van mijn software systemen.
Daarnaast kan een artikel gesponsord zijn, dit staat er ook altijd bij vermeld. Dit heb ik ook op Instagram. Verder krijg ik als blogger soms pakketjes opgestuurd, maar hier krijg ik dan lang niet altijd geld voor.

Daarnaast kan een bedrijf nog advertentie ruimte in kopen op mijn website, dit is tot nu toe nog niet gebeurd, maar wie weet in de toekomst! De wielrenvakanties en andere activiteiten zijn natuurlijk ook een inkomstenbron.

Voor mij is het erg belangrijk dat ik zowel voor mijn blog als voor mijn marketing bedrijf voldoende tijd maak en behoud en daarom ben ik nu bezig met een traject om meer focus te hebben op mijn werk.

In de toekomst zou ik het heel leuk vinden om ook verschillende samenwerkingen te hebben met bijvoorbeeld een Pedala of voor een ander magazine om daar geregeld voor te schrijven. Drukwerk blijft gewoon interessant!

Veel werk voor mijn blog is ook vrijwillig en krijg ik dus niet voor betaald. Dit doe ik gewoon omdat ik het heel leuk vind en het belangrijk is om een goede balans te hebben tussen betaalde en vrijwillig geschreven content.

Social Media Junkie

Social Media Junkie

Toen ik vorig jaar maart een belletje kreeg of ik een aantal bedrijven kon helpen met hun social media ben ik direct naar de website gegaan van de Kvk om een afspraak te maken om mezelf in te schrijven. Doordat ik dit naast het afstuderen deed en dat mijn focus had, was ik nog niet heel erg bezig met het vormgeven van mijn bedrijf. Hoe meer ik bezig was voor mijn blog en de social media beheer erbij deed, hoe meer ik besefte dat ik dit los van elkaar wilde doen. Daarom besloot ik in juni, voor het afstuderen, dat ik een tweede handelsnaam in wilde schrijven.

Door mijn werkzaamheden als blogger en marketeer te scheiden zou het voor beide kanten van het verhaal duidelijker zijn wat ik doe. Op die manier kan je gerichter aan het werk. De mensen die mij volgen op Kirstenboerrigter.cc zitten niet standaard te wachten op marketing tips, terwijl degene die juist marketing tips willen, niet altijd op mijn persoonlijke verhalen zitten te wachten.

Via de website van de KVK schreef ik een tweede handelsnaam in en daar was mijn tweede kindje geboren: Social Media Junkie! Met Social Media Junkie help ik sportmerken aan meer online zichtbaarheid door middel van Instagram. Mijn niche is (vrouwen)wielrennen. Bij SMJ heb ik verschillende diensten, waaronder beheer trajecten, Instagram analyses en sinds kort ook trainingen.

Van de eerste training heb ik gister de laatste livessie gedraaid. Hier deden direct al 36 mensen aan mee en dat vond ik echt heel tof. Het was mega leuk om te doen en smaakt absoluut naar meer! Het is nu dus de hoogste tijd om alles te verbeteren, optimaliseren en dan de tweede editie te geven. Er staan ook al meerdere verdiepingen van de training op de planning. Daarnaast wil ik mij ook gaan focussen op het begeleiden van atleten op social media gebied.

Bij beheer trajecten zet ik een complete strategie op, doe ik een concurrentie analyse, plaats ik de content, doe ik hashtag onderzoek, reageer ik voor sommige op de reacties, maak ik stories etc. De trainingen zijn uitlopend, maar nu zijn dit vooral Instagram Business.

Met de Instagram Analyse analyseer ik het account van de klant en maak een uitgebreid document over hoe het nu gaat en waar de verbeterpunten liggen, zodat de ondernemer hier zelf mee aan de slag kan.

Ik heb er heel bewust voor gekozen om vooral te focussen op sportmerken met als niche het wielrennen, omdat ik zelf graag fiets en mij daarom makkelijk in de doelgroep kan verplaatsen. Bij veel concullega’s zie ik dat zij voor iedereen content kunnen en willen plaatsen. Echter heb ik gemerkt dat je dan veel meer tijd kwijt bent aan het inlezen in de branche. In mijn geval is dat niet zo en dat scheelt veel tijd!

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen