Mijn februari - schaatsen, motivatie & meer
03 maart 2021 
7 min. leestijd

Mijn februari - schaatsen, motivatie & meer

Yes! Het is alweer maart, de derde maand van het jaar, de zon is elke dag weer wat langer en warmer aanwezig en ik vind het heerlijk. Maar het is eerst tijd om even terug te blikken op februari. Een bewogen maand, waarin ik keihard over mijn grenzen ging, op natuurijs heb geschaatst en mijn fietsmotivatie terug vond. Ik neem je mee in deze leuke maar ook echt bewogen maand.

Ik vind februari altijd zo’n net niet maand. Het is nog niet echt lekker weer – al was het dit keer wel echt tof dat we én konden schaatsen en het weekend erop in een korte bib konden fietsen -, het zonnetje is nog niet altijd aanwezig. Ik weet het niet, ik vind januari en februari altijd maar lastig. In deze maanden zit ik ook altijd een beetje in een winterdip. Op het moment dat ik dit type, zit ik op de boerderij in het zonnetje te werken. Ik ben heel moe van alles wat er de laatste tijd is gebeurd.

Schaatsen Paterswoldsemeer

Schaatsen

Zoals zo’n beetje heel Nederland was ook ik op het natuurijs te vinden! Ik heb een dag geschaatst en vond het heerlijk. Moest wel echt heel erg wennen en soms durfde ik niet over alle stukjes, omdat ik dan bang was dat ik er doorheen zou zakken, haha. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en hebben we een heerlijke dag gehad. Het was echt fijn om weer even met zo’n grote groep mensen te zijn en met z’n allen zo te genieten van de natuur! Ik heb dat buiten zijn met veel mensen echt enorm gemist.. Door de blaren en de vermoeide benen bleef het helaas bij 1 dag, maar ik moet zeggen dat ik daar achteraf wel een beetje spijt van heb. Maar goed, niks aan te doen ;).

Blog

In februari kwamen er 9 artikelen online en die hebben jullie goed gelezen! Vooral het artikel waarin ik vertel hoe ik mijn geld verdien, vonden jullie erg interessant ;). Ik vond dat ook echt leuk om te schrijven en ik denk dat het ook heel belangrijk is om dit soort dingen duidelijk te maken. Transparantie over geld verdienen vind ik belangrijk, ook al is het soms best lastig. Ik zou over dit onderwerp ook echt nog veel meer willen leren en vind Lenneke en Ingèr dan ook echt twee mega inspiratiebronnen. Oh en Charlotte van ’t Wout mag ik hier natuurlijk ook niet vergeten.

Naast het artikel over geld verdienen schreef ik over 5 wielren bestemmingen in Europa waar ik graag heen wil. Daar kan ik sowieso al 1 aan toevoegen en dat is Frankrijk, waar ik hopelijk eindelijk dit jaar ook mag fietsen tijdens de Alpentocht. Vorig jaar schreef ik al dat ik daar aan mee deed, maar wegens Corona is deze verplaatst en ik hoop echt heel erg dat het dit jaar wel kan. Desnoods zonder publiek.. Een ander artikel waar jullie lang op hebben gewacht was mijn eerste indruk over de Garmin Edge 1030 Plus.

 

Testimonial Training

Social Media Junkie

In februari gaf ik mijn eerste Instagram Training. Er gingen een aantal dingen echt nog niet goed, maar overal was ik eigenlijk best tevreden. De inhoud is goed, nu de achterkant nog beter voor elkaar krijgen en dan komt het echt goed. Daar heb ik zin in, want ik kreeg zoveel energie van het geven van deze cursus! Het is tof om te zien dat anderen er zo enthousiast mee aan de slag zijn gegaan en ook echt mooie resultaten hebben behaald.

Naast het geven van de training ben ik zelf ook begonnen in een traject van drie maanden. Dit keer doe ik mee aan het Focus Op Je Business Traject van Cynthia Schulz, Structuurjunkie. Met dit traject gaan we helemaal in op alle processen achter het bedrijf, hoe je dit kan optimaliseren en om te zorgen dat jezelf ook happy & healthy blijft, binnen je werk. Super belangrijk! Binnenkort deel ik meer over het traject zodat ik ook wat meer van mijn persoonlijke kant als ondernemer laat zien.

Daarnaast ben ik bezig met het optimaliseren van de gehele website, daarom heb ik de webteksten ook laten verbeteren en ben ik nog steeds lekker bezig met mijn beheertrajecten voor klanten. Want dat doe ik natuurlijk ook nog, naast het geven van de cursussen en alles rondom mijn blog.

 

Facebookgroep Fietsvrouwen

Het is zo tof om te zien dat het mooie weer van de laatste weken weer vrouwen heeft laten inzien hoe leuk en fijn het fietsen is. De berichten en vragen over het wielrennen is weer helemaal begonnen en we zijn nu al bijna met 5.000 vrouwen bij elkaar! Elke dag worden er vragen gesteld over van alles rondom het wielrennen en dat vind ik echt te gek. Je ziet en merkt aan alles dat het echt een waardevolle community is. Daar ben ik de leden natuurlijk enorm dankbaar voor. Er zitten hele toffe dingen in het vooruitzicht voor de community, dus mocht je je nog niet hebben aangemeld, doe dat als vrouw dan vooral!

In de vorst periode kocht ik ook een Tacx, maar er zat een foutje waardoor ik er eigenlijk niks mee kon. Super balen, want ik wilde juist lekker aan de slag met binnen trainen én ik wilde social rides organiseren! Dat ging dus even niet door, want de Tacx moest terug en ik heb geen eigen auto (wordt aan gewerkt) waardoor ik niet super flexibel ben.. Uiteindelijk heeft mijn vriend de Tacx terug gebracht en staat er nu een nieuwe. Alleen is het nu even te mooi weer om binnen te trainen ;). Wel is er weer veel regen voorspelt, dus ik gok dat ik binnenkort wel op de indoor trainer kruip! Ben alleen vergeten mijn kettingzweep van thuis mee te nemen.. Die moet ik even ergens lenen – ik ben momenteel even 3 weken niet thuis, daar later meer over!

 

Wist je trouwens dat we met de Facebook groep ook een Strava Club hebben? Meld je hier aan!

Custom Fietskleding Kalas SMJ

Merchandise

WOEHOE! Ja je hebt het vast al voorbij zien komen, maar in februari ben ik ook enorm veel bezig geweest met dingen uitzoeken voor merchandise. Zo tof om te doen. Ik had wederom, net als bij de vakanties, nooit verwacht dat ik dit als werk zou kunnen doen, maar ik vind het mega leuk. Zoals jullie weten werk ik samen met Kalas Sportswear en komt er custom fietskleding aan voor Social Media Junkie. We zijn ook bezig met fietskleding voor mijn blog & de FB groep Fietsvrouwen. Daarnaast merkte ik ook dat er best wel veel vraag is naar gewone kleding voor de groep, dus daar ben ik ook mee bezig. De ontwerpen liggen er, nu is het zoeken naar een juiste partij om mee samen te werken, inkopen, etc. Super leuk proces, maar ook wel een beetje lastig haha.

Ik sluit niet uit dat er nog meer bij komt, maar ik wil alles aan de achterkant van de blog en SMJ eerst wat beter op orde hebben, voordat ik mezelf helemaal kwijt raak.

Rondje Volendam

Favoriete fietsrondje

In februari heb ik in totaal 369,2 kilometer gefietst, daar deed ik 17.51 uur over en ik heb 656 hoogtemeters gefietst. Door de vorst en sneeuw heb ik niet mega veel kunnen fietsen. Ik was bezig met een Tacx, maar dat ging mis hahah, en omdat ik nog geen mtb heb, moest ik verplicht rusten ;). Wel was ik gewoon bezig met krachttraining. Dus helemaal stil zat ik niet. Mijn favoriete rondje was denk ik het rondje naar Volendam. Nog een keer vanuit mijn ouderlijk huis die kant op was super leuk. Ik had gelukkig op de juiste plekken wind mee, want op de dijk wind tegen is geen feestje ;). Aan het eind van de maand, ben ik van Groningen naar Radewijk gefietst, waar ik nu even op “vakantie” ben. Dit was ook een lekker ritje, waarbij ik halverwege nog koffie heb gedronken bij een vriendin.

Door de omschakeling van vorst en sneeuw naar 15+ graden kwam wel direct mijn fiets motivatie terug! Ik merkte echt dat ik een beetje in een algehele dip zat en dat komt mijn fietsen dan ook niet echt ten goede. Ik heb super goede hoop voor de nieuwe maand. Vanuit mijn “vakantie” plekje wil ik geregeld een lekker stuk fietsen om mijn duurvermogen te verbeteren. Er zijn al een paar ritjes geweest richting Duitsland, daar kan ik ook wat hoogtemeters maken ;).

 

Persoonlijk

De laatste tijd merkte ik aan mezelf dat ik mega snel geïrriteerd was, snel moe, weinig prikkels kon hebben en eigenlijk niet echt ergens zin in had. Ik voelde het al aankomen, maar ik negeerde het eerst nog keihard. Uiteindelijk heb ik gezegd oke, nu even pas op de plaats. Dus ik ben even drie weken in het huisje bij mijn oom en tante op de boerderij. Ik heb niet echt vakantie, maar ik ben het wel iets rustiger aan aan het doen. Veel te slapen, lekker te koken, meer te fietsen én mijn “shit” op orde krijgen. Als ADHD’er is dat soms een behoorlijke uitdaging en dan is het heerlijk om even alleen op de boerderij te zijn en alles weer even te ordenen.

Ik merk nu al dat dit een hele goede keuze is geweest en dat ik over drie weken weer met veel plezier naar huis ga. Maar nu eerst echt genieten van dit fijne plekje. Waar ik de vogels hoor fluiten, wakker wordt van de kraaiende haan en mooie routes kan fietsen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen