Q&A over slapen onder een The NapLab verzwaringsdeken
04 oktober 2021 
5 min. leestijd

Q&A over slapen onder een The NapLab verzwaringsdeken

Sinds eind maart dit jaar slaap ik onder een verzwaringsdeken. Al een paar jaar terug zag ik het veel voorbij komen en vertelde de orthomoleculaire diëtist waar ik kwam er met veel lovende woorden over. Ik wist direct dat dit iets was voor mij, maar toch verdween het weer van mijn prioriteitenlijstje. Toen ik in maart verhuisde naar een nieuwe plek en mijn kaarten opnieuw geschud waren, gaven mijn ouders mij een verzwaringsdeken. Direct was ik verkocht! Vandaag vertel ik je waarom.

Een diepe knuffel

Een verzwaringsdeken voelt aan als een diepe knuffel en vind ik zelf heel fijn aan voelen. Van jongs af aan slaap ik heel onrustig. Ik heb hele diepe dromen en kan soms heel onrustig liggen. Het is geen uitzondering dat ik opeens met mijn hoofd bij het voeteneind lig als ik de volgende ochtend wakker word. Daarnaast heb ik altijd het liefst 2 dikke dekens op mij, terwijl ik het wel altijd warm heb. Dikke dekens geven namelijk een zwaar gevoel en daar word ik rustig van. Toen ik dit jaar voor het eerst onder een verzwaringsdeken van 6 kilo lag, voelde ik mij opeens veel rustiger en werd ik meer uitgerust wakker. Dat was een enorme win voor mij! De eerste maanden vond ik de 6 kilo deken erg fijn, maar ik merkte steeds vaker dat ik hem toch nog te licht vond.

Daarom was ik ook extra blij dat The NapLab contact met mij opnam en aan mij vroeg of ik een deken van hun wilde uitproberen. Uiteraard wilde ik dat, zo kon ik hem mooi vergelijken met de andere deken die ik al had. Dit keer koos ik voor een zwaardere deken, namelijk een van 11 kilo. Dat is wel echt een groot verschil ;), maar ik wil niet meer zonder! Het geeft echt een heel fijn gevoel en ik slaap er veel rustiger onder.

Op mijn Instagram vroeg ik of jullie nog vragen hadden over de verzwaringsdeken en die zal ik hier beantwoorden.  

NapLab

Q&A

Q: Wat doet het voor jouw mentale en fysieke rust?

A: Door te slapen onder een verzwaringsdeken zakt je cortisol level en maak je meer serotonine aan. Ik merk dat ik veel ontspannender wakker word, voel mij meer uitgerust en ben hierdoor mentaal ook een stuk weerbaarder. Fysiek merk ik dat ik beter herstel en dat mijn lichaam beter tot rust komt. Al een aantal jaar slaap ik met mijn Garmin horloge en het is heel duidelijk te zien dat de statistieken van mijn slaap zijn verbeterd sinds ik onder een verzwaringsdeken slaap.

Q: Hoeveel kilo heb je nodig?

A: Vanuit The NapLab wordt er aangeraden om ongeveer 10% van je lichaamsgewicht te kiezen. Dat is ook waarom ik eerst voor een deken van 6 kilo koos. Echter merkte ik dat ik behoefte had aan meer. Voor mij is dit goed uitgepakt, maar ik raad je wel aan om dit op te bouwen, zodat je er rustig aan kunt wennen! Wil je zelf weten welk gewicht bij jou past, dan zou je hier een test kunnen doen.

Q: Maakt het nog uit welk merk ik kies?

A: Uiteraard niet, al krijg je nu wel tijdelijk 10% korting als je met kirsten10 shopt bij Thenaplab. In principe is het doel van de dekens en dus de verschillende merken, hetzelfde. Wel zal het design anders zijn en de mogelijkheden. Mijn 6 kilo deken is van Calmzy en de 11 kilo deken van The Naplab.

Q: Adviseer je een enkel of dubbel persoonsdeken voor twee personen?

A: Zelf slaap ik het liefst altijd onder een tweepersoonsdeken. Dit is uiteraard voor iedereen verschillend. Je kan jezelf afvragen of jij normaal onder een eenpersoonsdeken slaapt of onder een tweepersoonsdeken. En of dat is als jij alleen slaapt of met z’n tweeën. Als je met je partner slaapt zou je samen kunnen proberen wat jullie fijn vinden. Het kan zijn dat jullie beide een ander gewicht van de deken fijn vinden. Dan adviseer ik om beide een eigen deken te nemen. Bij The Naplab kun je kiezen uit twee formaten: 140×200 cm of 150×200 cm.

Q: Heb je nog een andere voor op de bank bijvoorbeeld?

A: Zelf lig ik geregeld op de bank met de “gewone” verzwaringsdeken. Afwisselend met die van 6 kilo of die van 11 kilo. Maar bij The NapLab hebben ze ook een andere, gebreide deken die perfect is voor op de bank! Deze zou ik heel graag willen in mijn nieuwe huis voor op de bank. Perfect voor tijdens de donkere maanden op de bank! De gebreide verzwaringsdeken vind je hier.

Gebreide verzwaringsdeken

Q: Ik heb het altijd warm, is een verzwaringsdeken dan iets voor mij?

A: Zelf heb ik het ook altijd warm tijdens het slapen, maar geen last met mijn verzwaringsdeken. Maar speciaal voor mensen die deze deken te warm vinden, is er een speciale deken die een stuk koeler is. De Koel Tencel deken shop je hier.

Q: Is het ook geschikt voor kinderen?

A: Voor kinderen is er een speciale Sleepy Sheepy verzwaringsdeken. Dit is een lieve knuffel die ook gebruikt kan worden als een fopspeen. Uit onderzoek is aangetoond dat een verzwaringsdeken kan helpen bij het ontspannen bij kinderen waardoor ze beter kunnen concentreren bij bijvoorbeeld het maken van huiswerk.

De verzwaringsdeken zorgt er bij mij voor dat ik meer energie heb, de prikkels door de dag heen beter verwerk en mij veiliger voel. Momenteel hik ik tegen een verhuizing aan en is mijn kamer echt een opeenstapeling van een opslaghok, washok, kledingkast, slaapkamer, trainingshok etc.. Dit geeft best veel prikkels. Door de verzwaringsdeken kan ik nu alsnog rustig slapen, maar ik weet dat als ik straks verhuisd ben en op mijn eigen plek zit, ik er nog veel meer baad bij heb.
Momenteel mag ik een tijdelijke kortingscode weggeven van 10%. Met de code kirsten10 krijg jij 10% korting bij The NapLab, tot 10/10/2021. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! 

Herstel

Slaap is een grote en belangrijke pijler voor je herstel. De afgelopen jaren, zeker ook na mijn burn-out op mijn 22e ben ik hier veel serieuzer naar gaan kijken en handelen. Maar daarnaast is voeding natuurlijk ook super belangrijk. Zelf ben ik enorme voorstander van een orthomoleculaire diëtist en probeer ik jaarlijks een emb test te doen. Hier krijg je onwijs veel mooie inzichten in jouw tekorten op vitamines en mineralen, eventuele allergieën, hormonale verstoringen, ph balans, lyme belasting, darmverstoring en veel meer.
Ik leer hier enorm veel van en probeer dit altijd toe te passen, om zo mijn lichaam genoeg terug te geven. Als je veel vraagt van je lijf, vind ik ook altijd dat je veel terug moet geven. We hebben maar 1 lichaam en daar moeten we zuinig op zijn.

Zelf raad ik Yvonne van Haastregt of Riek van FoodFriek aan. Ik ben eerder bij Yvonne geweest en heb veel contact met haar, Riek zit bij mij op kantoor en vind ik ook super fijn. Beide doen ook online consulten, dan moet je thuis zelf prikken, maar je kunt ook naar de praktijk komen.

Naast het slapen onder een verzwaringsdeken gebruik ik sinds kort ook een wake-up light om zo op een hele rustige manier wakker te worden, maar ook omdat ik in de avond minder met mijn telefoon bezig wil zijn. Het blauwe licht van je telefoon verstoord de aanmaak van melatonine en hierdoor slaap je minder goed.
De wake-up light maakt je op een rustige manier wakker en dat vind ik onwijs fijn. Daarnaast gebruik ik ook supplementen. Deze zijn natuurlijk wel heel persoonlijk. Zelf gebruik ik voor het slapen magnesium tauraat en geregeld cbd olie. Supplementen advies kan ik uiteraard niet geven. Dit is heel persoonlijk en haal ik dus uit mijn emb resultaten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen