Dit is het design voor mijn eigen fietskleding van Kalas Sportswear
23 februari 2021 

Dit is het design voor mijn eigen fietskleding van Kalas Sportswear

Het is sinds ik fiets altijd al een droom geweest om in eigen ontworpen fietskleding te fietsen. Nu heb ik deze lijn natuurlijk niet helemaal zelf ontworpen, maar heeft de designer van Kalas Sportswear dat gedaan. In dit artikel neem ik je mee in de volgende stap van custom fietskleding: het design. We hebben het inmiddels al gehad over de verschillende zemen die Kalas heeft en je weet nu vanaf hoeveel stuks je al voor custom fietskleding kan gaan. 

Dit leverde ik aan

Zoals bijna altijd had ik direct een bepaald beeld bij wat voor design fietskleding ik wilde hebben. Ik werd geïnspireerd door verschillende merken en heb dit doorgestuurd naar het design team. Ik heb op Pinterest een speciaal bord aangemaakt en heb daarnaast mijn eigen brandbook van Social Media Junkie en Kirstenboerrigter.cc doorgestuurd. Hierdoor krijgt de designer een goed beeld van wat bij mij en mijn bedrijven past en wat ik wil uitstralen.

Design Kalas Sportswear

Dit is waar de vormgever naar kijkt

Dit stukje tekst is geschreven door de designer van Kalas Sportswear.
Waar ik mee begin als vormgever is als eerste een paar vragen naar de klant.
Belangrijk is om te weten in welke stijl de klant in gedachte heeft. (clean/modern/retro/opvallend) 
Het is zo dat ik voor iedere klant een zo uniek mogelijk ontwerp probeer te maken. Er zijn geen standaard ontwerpen waar de klant uit hoeft te kiezen.
We proberen altijd het ontwerp op de wensen van de klant aan te laten sluiten. Wat ervoor zorgt dat er geen twee ontwerpen hetzelfde zijn.
Ik vraag ook altijd aan de klant welke kleuren aanspreekt. En of er tekst of logo's op komen.
Evt. kan er een huisstijlhandboek aan ons toegestuurd worden waar ik rekening mee zal houden bij het ontwerpen. De kleurcodes in PMS zijn belangrijk zodat we kunnen garanderen dat de kleuren er goed uit komen te zien.
Wat mij erg helpt is als klanten voorbeelden van tenues aanleveren wat ze aanspreekt. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Het is soms beter uit te leggen wat voor stijl je graag wil aan de hand van afbeeldingen.
Als ik alle logo's en info voor het ontwerp heb ontvangen dan ga ik aan de slag en maak ik een eerste versie. Als ik met een ontwerp nog wat zoekende ben dan maak ik vaak twee opties. Deze krijgt de klant van mij via de mail. Dan ga ik het eerste ontwerp bespreken en maak ik eventuele aanpassingen.
Ik maak altijd eerst de basisproducten op. Een shirt korte mouw, lange mouw, korte broek en lange broek.
Als er dan nog andere producten worden besteld dan maak ik die ook op. Bijvoorbeeld triatlon of loopkleding.
Custom Fietskleding Kalas SMJ

Dit is de Social Media Junkie Custom Fietskleding

Het enige wat we in de laatste ronde nog hebben aangepast is het logo op de borst, maar voor de rest is dit hoe hij is geworden. Momenteel is het design doorgestuurd naar de fabriek van Kalas Sportswear en is nu het echte wachten begonnen. Binnen een aantal weken heb ik mijn eigen fietssetje voor Social Media Junkie thuis en kan ik shinen in mijn eigen bedrijfskleding! Onwijs gaaf.

Ik vind het resultaat echt super gaaf geworden. Voor mijn blog komt er ongeveer in hetzelfde design ook een set, alleen dan met de eigen huisstijl kleuren. Zo is er wel verbinding tussen de twee bedrijven, maar is er wel onderscheid.

 

Custom fietskleding van Kalas is al mogelijk vanaf 5 stuks! Wil je hier meer over weten? Lees dan even dit artikel  als je meer informatie wilt over de verschillende zemen van Kalas Sportswear, dan kan dat hier.

Ben jij benieuwd of custom fietskleding iets is voor jou? Neem dan zeker contact op met Kalas Sportswear!

Wil je nog geen custom fietskleding, maar wil je wel kunnen fietsen in Kalas Sportswear kleding? Kalas heeft nu ook een fantastisch mooie lijn voor “gewone” fietskleding. Het lookbook daarvan kan je hier bekijken! Ik ben dol op de kleuren die gebruikt zijn in deze collectie. Vooral de licht blauwe en licht roze zijn mijn favoriet.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down