5x wielren bestemmingen in Europa waar ik wil fietsen
19 februari 2021 
2 min. leestijd

5x wielren bestemmingen in Europa waar ik wil fietsen

Zodra je begint met wielrennen hebben vele anderen het direct over welke colls je wel of niet zou moeten fietsen. Welke vakantie bestemming als eerst afgevinkt moet worden en welke tentjes je niet mag overslaan. Het leek mij wel leuk, na het artikel over vakantieadressen in Nederland, om een aantal bestemmingen met jullie te delen die op mijn bucketlist staan voor het wielrennen.

Mallorca

 1. Wielrennen in Engeland
  Twee jaar geleden mocht ik in samenwerking met  Fondo mee naar het WK wegwielrennen in Yorkshire. Naast het bekijken van de wegwedstrijden hebben we toen ook zelf gefietst in Engeland en dat vond ik echt fantastisch. Ja, je moet het treffen met het weer en het is echt even wennen omdat je natuurlijk links fietst, maar wat een prachtig land is Engeland toch. Toen ik achttien was heb ik een paar maanden stage gelopen op een boerderij tussen Bristol en Bath. Het lijkt mij enorm leuk om hier weer een keer naartoe te gaan en daar dan ook te gaan fietsen. Tijdens het rond surfen op internet kwam ik verschillende mooie routes tegen, waaronder deze rit van 65 km “The Lakeland Loop“. Natuurlijk ging ik ook opzoek naar een route rondom Bristol, daarvoor vond ik deze route, Avon Cycleway.
 2.  Wielrennen in Zwitserland
  Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest, maar ik vind het er op foto’s op Instagram altijd zó mooi uit zien. Ik volg met heel veel plezier het Instagram account van profrenster Demi Vollering, die hier ook een keer een artikel heeft geschreven, en die deelt daar altijd zulke gave platen, dat ik niet kan wachten tot ik in Zwitserland mag en kan fietsen! Wallis schijnt echt een fantastisch gebied te zijn om je uit te leven met de racefiets, dus deze staat erg hoog op mijn lijstje.
 3.  Wielrennen in Oostenrijk
  Oostenrijk mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje! Als alles goed gaat, ga ik dit jaar 3 of 4 weken fietsen in dit fijne land. Jij kan trouwens ook mee, als je je aanmeld voor week 2 van de wielrenvakantie! De bedoeling is dat ik 2-3 weken in Viehhofen ga fietsen, twee met jullie, één ter voorbereiding op de twee weken vakantie. En ik ga als het goed is in september weer naar Innsbruck voor een persreis. Doordat ik nu gerichter ga trainen, vorig jaar kon dat niet door de revalidatie en het afstuderen, zal ik ook echt een stuk fitter zijn en dan wel meer kunnen fietsen.
 4. Wielrennen in Italië 
  Al van jongs af aan ben ik dól op Italië. De taal, het eten, de sfeer, de mensen.. Ik hou er echt van. Zodra het kan wil ik heel graag een maand naar Italië. Ik hoop dat Bram dan ook mee kan (mijn vriend). Hij is er nog nooit geweest en ik wil hem zo graag laten zien hoe leuk en mooi dit land is. Ik heb er nog nooit gefietst, maar elk jaar zie ik hele mooie plaatjes voorbij komen op Instagram als mensen die ik volg naar Italië gaan. Zo lijkt het me heerlijk om een huisje te huren in de buurt van het Comomeer en vanuit daar heerlijk te touren. Daarnaast zou ik bijvoorbeeld heel graag de San Boldo Pass beklimmen. Heb je die foto’s wel eens gezien!?
 5. Wielrennen op Mallorca
  Mijn tweede keer fietsen in het buitenland was op Mallorca. Bram en ik waren voor het eerst samen op vakantie. Ik had nog maar weinig ervaring met klimmen en dalen en vond het maar wat spannend, maar wát een uitzichten en dat trotse gevoel als je eindelijk boven bent. Ik vond het magisch en zou alleen al om weer even terug te gaan naar onze eerste vakantiebestemming, weer even terug willen naar onze rit naar Cap Formentor. We hebben toen maar twee dagen gefietst, maar als het aan mij ligt ga ik er zodra het kan ook een maand zitten. Werken aan mijn bedrijven, fietsen en content schieten. Je zou bijvoorbeeld een villa kunnen huren bij Bike Villas Mallorca, een Nederlands stel.

Welke bestemming staat er bij jou op het lijstje welke ik absoluut niet mag vergeten? Laat het mij weten in de comments!

Over de schrijver
Reactie plaatsen