Nog even een terugblik op 2021
03 januari 2022 
6 min. leestijd

Nog even een terugblik op 2021

Het is de eerste maandag van 2022. De planning ligt weer naast mij, mijn laptop maakt weer overuren en het is weer tijd om volle bak te gaan in het nieuwe jaar. Toch wil ik nog 1 keer terugblikken op 2021. Een bewogen jaar voor mij. Zowel op privé als op zakelijk gebied. Maar als ik er nu op terugkijk zijn er weinig dingen die ik anders zou willen doen. Het heeft mij goed gedaan. Kijk je nog een keer met mij mee terug?

Laat ik dit artikel - voor zover dat kan - opsplitsen in twee categorieën. Een zakelijk en een privé deel. Ok, ga je nu echt mee?

KTM Bike & Cars

Privé

Waar ik in het begin van 2021 nog in Groningen samen met mijn vriend woonde, verhuisde ik in maart een maand naar mijn oom en tante. De relatie met mijn vriend ging uit. Hij was niet meer verliefd, maar voor ik naar mijn oom en tante vertrok (en het nog aan was) had ik 30 verhuisdozen gekocht. De maat was vol voor mij. Ik ging bij mijn oom en tante nadenken en hij ging zelf ook nadenken. Halverwege kwam hij langs. Het was op. Klaar. Einde relatie. We woonde al 1,5 jaar samen en hebben een mooie periode samen gekend. Ik ben uiteraard de eerste weken behoorlijk verdrietig geweest en moest het allemaal eens even goed laten bezinken. De afgelopen 2 jaar zag ik een toekomst met hem, ondanks dat ik regelmatig struggles had en die met mijn vriendinnen deelde. Het was weer tijd om voor mezelf te kiezen en het los te laten.
In april ging ik bij Merel wonen, een vriendin van kantoor. Eigenlijk hadden we elkaar nog nauwelijks gezien of gesproken, maar alles in mij zei dat ik daar gewoon moest gaan wonen nadat zij aanbood een kamer vrij te hebben thuis.

Bij Merel kwam ik weer helemaal tot rust en bloeide ik langzaam helemaal op. Merel liet mij kennismaken met het zetten van een intentie in de ochtend en dat hielp mij in enorm. Dit deden wij altijd met de kaartendeck van Willemijn Welten.

Tijdens de zomer was ik voor werk best veel in het buitenland. Hierdoor was ik vrij veel weg uit Groningen en merkte ik nog meer hoe erg ik behoefte heb aan het buitenleven. Al van jongs af aan heb ik altijd gezegd dat ik "later als ik groot ben" in Twente wil wonen. Lekker landelijk, op een boerderij. De rust en de ruimte om mij heen zijn mij heilig. Toen mijn relatie uit ging dacht ik direct, dit is mijn kans. Nu ligt alles weer open! Toen ik bij Merel woonde ging ik al langzaam opzoek, maar eerst nog zonder succes.

Midden in de zomer dacht ik opeens, kan ik niet in Markelo wonen! Daar kwam ik vroeger al op ponykamp en ik wist dat zij daar ook huisjes hebben. Al was het maar voor tijdelijk, zodat ik ondertussen iets anders kon zoeken.. En zo belde ik Hens na 10 jaar weer op. Hi Hens, heb je misschien nog een woning voor de lange verhuur? Jahoor, vanaf 1-11! En zo ging ik in de zomer naar Markelo om mijn contract te tekenen. Sinds 1-11 woon ik in Markelo, in een deel van de boerderij waar tot eind oktober nog ponykampkids sliepen.

Wonen in Twente vind ik - tot nu toe - echt heerlijk en ik ben echt elke dag mega blij met mijn keuze om hierheen te verhuizen. Na 12 jaar altijd met mensen samenwonen is het soms wel even wennen dat ik echt alleen woon, maar het is ook echt heerlijk. Mijn plek. Alleen mijn spullen. Ik geniet van de rust en ruimte om mij heen. De sportschool zit bij mij om de hoek en daar train ik - als er geen lockdown is- zo'n 3 tot 4x per week.  Wat wel echt wennen is, maar ook in veel gevallen heerlijk is, is dat ik mijn hele sociale leven hier opnieuw moet opbouwen. Ik ken hier natuurlijk vrij weinig mensen en door de lockdown wordt het niet makkelijker gemaakt om nieuwe mensen te leren kennen. Maar ik heb dit 2x eerder gedaan. Toen ik op mijn 15e uit huis ging en in Barneveld ging wonen kende ik ook niemand. In Groningen kende ik ook nauwelijks mensen toen ik daar ging wonen.

Al met al kijk ik privé terug op een bewogen jaar, maar ook een mooi leerzaam jaar. Mijn vriendschappen zijn hechter geworden, ik heb meer naar mezelf geluisterd en ben echt weer verder mijn dromen achterna gegaan. Daar ben ik trots op!

Kirsten op Ibiza

"Als een echte junkie duik ik in de trends en ontwikkelingen van Social Media en pas deze toe bij jouw bedrijf, zodat jij je kan focussen op jouw core-business."

Zakelijk 

Zakelijk gezien was het ook een bizar bewogen jaar! Er zijn heel veel positieve dingen gebeurd, maar ook wel wat minder leuke dingen. Al hoort dat er denk ik ook wel een beetje bij. 2021 was het eerste jaar dat ik volledig aan het werk was én daarmee ook het allereerste jaar dat ik volledig als ondernemer door het leven ging. Geen student meer, maar een werkende burger. Na jarenlang als een student te hebben geleefd heb ik het daar geregeld toch best lastig mee gehad. De verantwoordelijk die je hebt als je aan het werk bent. De rekeningen die betaald moeten worden. Ik vond het geregeld heftig en ook heel spannend! Door de break-up was ik er geregeld niet helemaal bij met mijn koppie waardoor mijn werk en dus mijn bedrijven, er best wel onder geleden hebben. Daar baal ik van, maar misschien is dat ook wel normaal.
Anyway, in het begin van het jaar hield ik mijn eerste twee Instagram trainingen. Dat was onwijs leuk om te doen, maar voor mij ook heel leerzaam. Er zit dit jaar weer een nieuwe editie aan te komen, maar die moet echt een stuk professioneler. Gas erop! Het was onwijs leuk om te doen. Te geven, te helpen, mee te denken. Nu het plaatje er omheen nog betere. Zin in! Daarnaast waren er in het voorjaar verschillende bochten clinic's met Maikel Govaarts door heel Nederland. Dat was onwijs gaaf om te doen.

De community offline samen zien komen geeft mij heel veel energie. In september vond de eerste Fietsvrouwen Fietsvakantie plaats, nadat ik hem heb moeten uitstellen ivm COVID19. Ook dat was een gigantisch hoogtepunt voor mij. Samen met vrouwen uit de community fietsen in het buitenland, wat een feest! Ik heb onwijs veel van deze pilot editie geleerd en kijk enorm uit naar alles rondom dit nieuwe jaar.

Bij Social Media Junkie heb ik ook veel geleerd. Mijn plezier haal ik enorm uit het helpen van andere ondernemers met hun social media. Ik zeg altijd, "als een echte junkie duik ik in de trends en ontwikkelingen van Social Media en pas deze toe bij jouw bedrijf, zodat jij je kan focussen op jouw core-business." Dat vind ik fantastisch om te doen. Toch heb ik er in 2021 niet alles uitgehaald en daar ben ik soms best teleurgesteld over. Deze eerste weken van 2022 ben ik aan het nadenken hoe dit anders moet in het nieuwe jaar. Want dat ik het anders wil, is wel duidelijk. Ik wil meer balans en meer plezier. Meer ondernemers helpen. Misschien is het ook wel iets voor jou? Neem dan gerust een kijkje of neem contact op! 

Maar er gebeurde op zakelijk vlak nog veel meer. In juni, toen ik op verkenning was in Oostenrijk voor de Fietsvrouwen Fietsreis, kwam ik in contact met Berit. We gingen bellen om te kijken of zij kon gaan gastbloggen voor mijn website. Als vrouw van een fietser. Dat leek ons allebei hele interessante content! We raakte echter niet uitgepraat en zijn samen gaan nadenken, kunnen wij onze krachten niet bundelen? En dat deden wij. In augustus schreven wij Fietsvrouwen VOF in bij de KVK. Twee uur voor onze meeting bij de KVK ontmoette wij elkaar voor het eerst in het echt. We gingen dit avontuur direct volle bak aan en zijn er keihard voor gegaan en dat doen we nu nog steeds. De website is sinds een aantal weken live en het is zo onwijs tof om alle support te ontvangen. Elke week organiseren wij een meet-up in Zwift om met de community te fietsen. De eerste partners zijn al bekend gemaakt en de komende weken komen daar nog heel veel partners bij.
Voor Fietsvrouwen gaat dit het eerste volledige jaar worden waarin wij gaan knallen en daar heb ik gigantisch veel zin in.

Zoals je leest is er dus vrij veel gebeurd. Dit is pas een korte samenvatting van alles. Ik ben onwijs dankbaar voor het afgelopen jaar. Ook voor de steun van mijn sponsors, partners, volgers, vriendinnen, vrienden en familie. Door jullie allemaal kan ik dit als mijn werk doen en dat voelt elke dag weer als een feestje! Daar ben ik gigantisch blij mee.

Het is zo gaaf om alweer 1,5 jaar met KTM te fietsen, mijn fiets altijd schoon te kunnen maken met Dynamic Bike Care producten (er komt snel een nieuw artikel hierover online!), altijd zonder pijn in mijn voeten te kunnen fietsen door Lake Cycling Shoes en Bikefitting by Loes. Steeds meer structuur krijg door Structuurjunkie beter te slapen door The NapLab en zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik ben een tevreden mens en wil dat dit jaar verder door trekken. Wel met iets meer rust, balans en vakantie. Want daar ging het vorig jaar een beetje mis ;).

Hoe was jouw 2021?

Over de schrijver
Reactie plaatsen