Na 7 jaar weg uit Groningen, tijd voor iets nieuws!
16 november 2021 
3 min. leestijd

Na 7 jaar weg uit Groningen, tijd voor iets nieuws!

Voor wie mij op Instagram volgt heeft het waarschijnlijk al gezien, maar na 7 jaar te hebben gewoond in Groningen ben ik sinds een paar weken weg uit Groningen! Het was een wens die ik al een hele tijd had en ik ben heel blij dat ik die stap in het diepe eind oktober heb gemaakt door echt te gaan verhuizen. Vandaag vertel ik je meer over waarom ik ben verhuisd en over mijn nieuwe plek. Lees je mee? 

Geboren in de stad, maar geen stadsmeisje

Tot mijn vijftiende woonde ik in een klein dorpje net boven Amsterdam. Het grootste gedeelte van mijn middelbare schooltijd speelde zich ook af in Amsterdam en dat was het niet voor mij. Ik vind het veelte druk, onpersoonlijk en gewoon niet zo gezellig. Al van jongs af aan roep ik "later als ik groot ben, koop ik een hutje op de hei in Twente". Van mijn 7e - 13e ging ik op ponykamp in Markelo en voelde mij daar altijd thuis. Meerdere weken per jaar was ik hier te vinden en had ik de tijd van mijn leven. Lekker in de rust en ruimte! 

Toen ik op mijn vijftiende het ouderlijk huis verliet voor mijn mbo opleiding in Barneveld voelde ik mij ook steeds meer thuis. Het was dan nog niet het oosten van Nederland, maar het ging wel al de goede kant op. Na vier jaar Barneveld was het tijd voor een nieuwe stap. Mijn mbo diploma had ik op zak, het was tijd voor een hbo studie. 

Mijn toenmalige vriend studeerde en woonde al in Groningen en ondanks dat mijn peilen eerst op Enschede stonden, besloot ik toch naar Groningen te gaan. Uiteindelijk heb ik 7 jaar in Groningen gewoond en heb ik daar een onwijs mooie, leerzame en gezellige tijd gehad.

In Groningen heb ik echt geproefd van het studentenleven en heb ik mezelf op verschillende vlakken mogen ontwikkelen. Zo deed ik bij verschillende verenigingen commissies, maar raakte ik ook in een burn-out. Het leven in Groningen heeft mij heel erg gevormd. 

Einde tijdperk

Na het behalen van mijn Associate Degree, Sport, Gezondheid & Management vorig jaar ben ik gaan nadenken wat ik wilde. Wilde ik, als absoluut niet stadsmeisje, in de stad blijven wonen? Eerder dit jaar ging mijn relatie uit en lag eigenlijk alles weer open. Ik hoefde niet meer rekening te houden met de wensen en behoeftes van een partner, want ik sta er weer alleen. Aan alles voelde ik dat mijn hoofdstuk in Groningen is afgesloten, het is het einde van een tijdperk. Het is goed geweest. Eerst heb ik nog een half jaar bij een vriendin van kantoor gezeten, maar in de zomer tekende ik het contract van mijn nieuwe huis. Eindelijk wonen in Twente! 

Over Kirsten Boerrigter

Wonen in Twente 

Waar ik in de stad nooit echt tot rust kon komen, was ik direct opzoek naar waar ik dan wel wil wonen. Voor mij is het super belangrijk dat ik thuis kan opladen en tot rust kan komen. Zo heb ik altijd gezegd dat ik liever in de rust woon en zelf de drukte opzoek als ik hier behoefte aan heb, dan dat ik in de drukte woon en dan altijd de rust moet opzoeken. Die rustige basis is voor mij heel erg belangrijk. Zeker aangezien ik gewoon vaak heel druk ben en ook nog ADHD heb. 

Toen ik alles op een rijtje ging zetten besloot ik dat het goed is geweest en dat ik dus, zoals ik vroeger altijd al zei, in Twente wilde gaan wonen. Gelukkig heb ik hier wel familie wonen en kwam ik hier altijd op ponykamp, waardoor het niet compleet onbekend terrein is. Vanaf 1-11 woon ik namelijk in het prachtige Markelo, onderaan de Markeloseberg. Perfect voor het fietsen, om tot rust te komen, een heel stuk centraler dan Groningen, mijn familie woont een stuk dichterbij en het is hier gewoon echt heel erg mooi.

Voor het eerst in 12 jaar woon ik helemaal op mezelf en hoef ik geen woonkamer, badkamer en toilet met anderen te delen. Heerlijk vind ik het! Natuurlijk is het gek dat ik nu niet meer mijn vriendinnen op 5 minuten fietsen heb wonen, maar ik ben er van overtuigd dat ik hier ook een leuk sociaal leven zal opbouwen en dat mijn vriendinnen ook hier op visite komen. 

Vanmorgen heb ik mijn tafel en lamp besteld, dus vanaf volgende week hoef ik niet meer op de bank te werken, maar gewoon weer netjes aan tafel ;). Nu nog even goede Black Friday deals afwachten en dan heb ik ook weer een koffiezetapparaat thuis. Ben toch wel behoorlijk verslaafd aan het zwarte goud, haha! 

Vanuit mijn nieuwe huis kunnen wij met Fietsvrouwen ook hele toffe events organiseren, dus daar kijk ik ook enorm naar uit. 


Over de schrijver
Reactie plaatsen