Verslag - De eerste clinic vanuit Fietsvrouwen!
31 mei 2021 
5 min. leestijd

Verslag - De eerste clinic vanuit Fietsvrouwen!

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste clinic die ik organiseerde in samenwerking met Maikel Govaarts, Lake Cycling Shoes & Cor Mantel 2Wielers. Ik vond het spannend, maar onwijs leuk en kijk echt terug op een super gezellige dag! Vandaag neem ik je mee in hoe het was én vertel ik je nog iets leuks. Lees je mee?

De reis

Om 5.45 ging mijn wekker. Ik had er wel 3 gezet, want ik mocht absoluut niet verslapen. De avond ervoor was ik mega hyper en kon eigenlijk niet zo goed slapen door alle enthousiasme. De gekste dromen kwamen voorbij, ook die ene waarin ik me versliep. Dus echt lekker uitgeslapen wakker werd ik niet. Ik had gelukkig alle spullen al klaargezet. Het moest alleen nog in de auto . Voor ik weg ging wilde ik nog een kopje koffie drinken. Shit, Cupplement koffie op..
Daar gaat mijn goede start van de dag. Dan maar zonder koffie de auto in en onderweg even stoppen. Want als ik twee uur in de auto moet, heb ik vaak wel een pitstop nodig. Dus bij Emmeloord besluit ik even te stoppen bij het tankstation. Na de plaspauze wilde ik koffie pakken. De beste meneer van de winkel roept nog “ja ik weet niet of hij het doet hoor!” Even dacht ik dat ook hier de koffie door mijn neus werd geboord, maar het ging gelukkig allemaal goed.

Voorheen had ik er echt een hekel aan als iemand tegen mij zei dat hij/zij pas wakker was na dat eerste kopje koffie. Vond het onzin. Maar tegenwoordig begrijp ik het, ik hoor inmiddels ook bij die groep. Eigenlijk vind ik dat stom, ik wil uitgerust van mezelf zijn en weer met volle energie uit bed springen, maar momenteel is de koffie hoog nodig ;).

Tijdens het rijden drink ik mijn koffie op en ik merk dat ik steeds meer in de sfeer kom. Ik zing hard met de radio mee en maak soms een halve dansmove. Soms word ik wat raar aangekeken door degene die mij voorbij rijdt, maar ik doe net alsof mijn neus bloed en kijk stoïcijns rechtdoor.

Na twee uur rijden kom ik aan in Amsterdam. De stad waar ik geboren ben, deels ben opgegroeid, maar toch nooit helemaal als thuis voelt. Autorijden heb ik er nog niet vaak gedaan, maar het gaat goed. Ik kom aan bij Cor Mantel 2Wielers en zie al wat meiden buiten staan.

Ik app Christian van Lake en zet mijn auto om de hoek. Bij de parkeerautomaat kom ik al een van de dames tegen. Anneke, zij was ook zo lekker enthousiast bij het webinar van SQ LAB, daar zat zij als enige op de indoor trainer. Ik hou van dat soort mensen, lekker fanatiek!

Terwijl ik mijn spullen uit de auto haal en de hoek om fiets zie ik nog meer dames aankomen. Jeetje, dit is echt cool. Ik word helemaal vrolijk en vergeet meteen mijn kopzorgen. Ik heb er zin in!

Clinic Maikel Govaarts

Welkomstwoord

Het is half tien, ik begin de namen op te schrijven, maar zo chaotisch als ik ben doe ik dit mega onhandig. Zal ik iedereen hebben? Klopt het? Mis ik iemand? Ah fijn, ik ga gewoon nog een rondje. Het zullen de zenuwen wel zijn! Vervolgens begin ik mijn praatje. “Hi allemaal! Ik vind het echt super tof dat jullie er zijn, laten we er een mooie clinic van maken. Ik heb er zin in!”
Maikel doet zijn woordje en daarna klikken we de voeten in de pedalen en gaan we op pad.

Clinic Maikel Govaarts

Bosbaan

Na vijf minuten fietsen stoppen we even. Maikel legt even de regels uit van fietsen in een groep, zodat we met zijn allen veilig op pad gaan. Vervolgens legt Maikel nog wat uit over bandenspanning en de hoogte van je stuur. We fietsen verder en komen met een minuut of 10 aan bij De Bosbaan. De plek waar alle roeiers aan het trainen zijn. Een bekende plek onder vele in en buiten Amsterdam.

Maikel zet wat kegeltjes uit en legt de oefeningen uit. Geeft persoonlijke tips en kijkt mee. Iedereen die vragen wilt stellen, kan deze stellen. Na een aantal rondjes en meerdere oefeningen pakken we de kegeltjes op en gaan weer verder. We maken nog een klein rondje en gaan vervolgens weer via Schiphol terug naar de winkel. We kletsen wat, iedereen krijgt een tasje en dan gaat groep 1 weer ieder zijn weg.

Sommige gaan nog even naar Christian voor schoenen advies en kopen mooie nieuwe schoenen. Een verademing, zoals ze zelf zeggen.

Om half 1 begint groep 2. Dit is een prive clinic en ook dat heeft zijn charmes! Judith kan al haar vragen stellen aan Maikel en we kletsen gezellig. We fietsen hetzelfde rondje en opnieuw doen we de oefeningen met de kegeltjes.

Net als bij de eerste groep, zie je het zelfvertrouwen tijdens de clinic groeien en dat maakt mij enorm blij. Dat we dit zo samen kunnen doen, terwijl we onder het zonnetje staan bij het water van de Bosbaan. Dat is toch vet tof?

Na het rondje met Judith hebben we nog een uurtje pauze en dan komt de laatste groep. Twee gezellige kandidaten waar we mee op pad gaan. Een van de twee koopt nieuwe schoenen bij Christian. Voor het eerst van mtb pedalen naar race en dito schoenen. Het inklikken is een beetje spannend, want ze wilt absoluut niet vallen en dat snappen we. We nemen de tijd en fietsen rustig naar de Bosbaan. Daar doen ze beide de oefeningen op eigen tempo en stellen al hun vragen. Het is een ritje met mooie overwinningen en ook hier zie je dat de tips direct worden toegepast.

Ik kijk het allemaal zo aan en denk meteen, wat onwijs tof dat we dit soort dingen nu eindelijk mogen organiseren. Dat er steeds meer vrouwen op de fiets zitten en dat de Fietsvrouwen Facebookgroep toch een fantastische en gezellige groep is. Ik knijp even in mijn arm, ja het is echt.

Als de clinic voorbij is bij de laatste groep gaan we nog even op de foto. Shit denk ik, dat hadden we bij die andere ook moeten doen! Vergeten.. Iets wat ik zaterdag anders wil, haha!

Clinic Maikel Govaarts

Aanstaande zaterdag

Als de klanten de winkel uit zijn kletsen we met het personeel nog even na. Ik glunder en ben blij. Wat een toffe dag! En het aller mooiste? Aanstaande zaterdag doen we het nog een keer. Dan in Nijkerk, vanuit Bikeshoe4u. En ook daar heb ik mega veel zin in. En! Jij kan er bij zijn.

Voor de ochtendgroep om 9.30 koop je je kaartje hier.

Voor de middaggroep om 12.00 koop je je kaartje hier

Voor de groep van 15.00 uur koop je je kaartje hier.

 

Over de schrijver
kiek prins
Door

kiek prins

op 31 May 2021

Wat een leuk verslag van de zaterdag. Ik heb veel geleerd, klik is in klik is uit. Van mtb naar race. Help!!!! En dat op de stoep van een drukke winkelstraat in Amsterdam oefenen. Natuurlijk ook de bochten, gaan we in de praktijk mee aan de slag. Groeten Kiek. Kirsten alle begin brengt verbeter punten. De foto's van elke groep vergeet je niet meer.

Judith
Door

Judith

op 01 Jun 2021

Wat leuk dit om te lezen Kirsten! Dank je wel voor de leuke en leerzame clinic! Wat een kans om zoveel vragen te kunnen stellen tijdens m'n privé rondje met jullie. :)

Reactie plaatsen