Weer terug in de gym - Afusion Fitness Markelo
24 november 2021 
3 min. leestijd

Weer terug in de gym - Afusion Fitness Markelo

In oktober deelde ik op mijn blog al dat ik weer terug naar de sportschool wil. Het gevoel na een zware training in het krachthonk vind ik heerlijk. Werken aan je kracht vind ik super fijn. Elke keer denk ik weer "nee dit kan ik echt niet" maar als het dan wel is gelukt is dat een gigantische overwinning. Daarom vind ik het ook heerlijk om in de ochtend al te trainen, zodat ik met een fit gevoel de dag begin. 

Waarom ik even geen krachttraining deed

Door mijn schouderoperatie en daarna de break-up heb ik lange tijd geen krachttraining in een gewone sportschool gedaan. Eerder deed ik natuurlijk EMS training bij Cobra Fit in Groningen, maar nadat mijn relatie met een van de eigenaren stuk liep, ben ik daar gestopt met trainen. Wetende dat ik weg wilde uit Groningen ben ik toen niet eerst nog bij een andere gym gaan trainen. Nu ik heerlijk aan het settelen ben in Markelo, vind ik het dus fantastisch om de krachttraining weer op te pakken.

Naast dat ik er natuurlijk weer sterk van word, is het ook heel goed voor mijn houding en doe ik er veel sociale contacten op. In Markelo ken ik natuurlijk praktisch gezien niemand, maar door bij een sportschool te gaan leer je al snel nieuwe mensen kennen.

Afusion Fitness Markelo

Afusion Fitness Markelo

Sinds 1,5 week train ik nu bij Afusion Fitness in Markelo! Een super fijne sportschool waarbij er veel ruimte is voor losse oefeningen. Anne staat zelf veel op de vloer en helpt je graag tijdens de trainingen. Zo hoef je niet altijd alles zelf te bedenken en doe je net dat setje extra!

Bij Afusion is er naast de vrije trainingen ook de mogelijkheid tot groepslessen. Verder kun je er ook terecht voor personal training en bijvoorbeeld het Absobooty traject.

Doordat ik mijn krachttraining 2 jaar heb moeten laten varen was ik heel benieuwd hoe de eerste trainingen zou gaan. Mijn schouder moet ik uiteraard rustig opbouwen, maar ik was ook heel benieuwd hoe sterk mijn benen nu zouden zijn. Het afgelopen jaar heb ik al meer kilometers gemaakt dan ik ooit in een jaar heb gefietst. Daar krijg je uiteraard ook echt sterke benen van.

Legday & Upperbodydays

Toen ik mijn proeftraining ging doen bij Afusion zei ik dat ik zo'n 1-2x per week zal komen voor naast het fietsen. Maar inmiddels ben ik er bijna elke dag te vinden! Het is zo'n fijn gevoel om weer terug te zijn en om met ijzer te smijten ;). Vanmorgen heb ik weer voor het eerst een echte legday training gedaan en na een goede warming-up kon ik alweer 100kg op de legpress wegdrukken, 3x8 herhalingen. Door het fietsen heb ik er ook voor gekozen om te werken volgens een split schema.

Een split schema is dat je niet al je spiergroepen in 1 training pakt, maar dit verdeelt over verschillende momenten per week. Je traint eigenlijk verschillende spiergroepen, gegroepeerd per trainingsdag. Zo zal ik ook mijn upperbody trainingen gaan splitsen, zodat ik sommige dagen kan focussen op mijn buik, biceps en borst en de andere dagen op rug, schouders en triceps.

Nu ik een nieuwe sportschool heb gevonden ben ik vastberaden om heerlijk door te bouwen deze winter, zodat ik mij in het voorjaar ook weer een stuk fitter voel! De laatste maanden heb ik mijn eigen leefstijl vaak aan de kant geschoven, terwijl ik weet dat dit voor mij super belangrijk is. In het begin zal het wel weer wat meer moeite kosten om alles weer in het gareel te krijgen, maar uiteindelijk zal het een gewoonte worden en ben ik super blij.

Op dit moment ben ik namelijk echt niet heel blij met mijn fitheid en is er veel ruimte voor verbetering. Naast het trainen in de sportschool blijf ik natuurlijk lekker fietsen. Elke maandag avond geven Berit en ik nu vanuit Fietsvrouwen een Fietsvrouwen Zwift Ride. Daarnaast wil ik nog wel 2-3 keer fietsen, even afhankelijk van alles. Zo zou het de ene week ook meer zijn dan de andere week en dat is niet erg!

Uiteindelijk weet ik dat ik me veel fitter en fijner in mijn lichaam voel als ik weer lekker veel aan het trainen ben. Daarnaast zal ik ook langzaam mijn voedingspatroon weer beter aanpakken, maar dat vind ik echt het aller moeilijkste..

Sportkleding

Doordat ik een tijdje EMS training heb gedaan en mijn eigen sportkleding een beetje oud was geworden, was ik heel blij dat ik laatst een samenwerking had met Stronger. Dit is een super mooi merk met mooie, kwalitatieve kleding. De leggings schijnen niet door met squaten en ook de tops sluiten mooi aan. Van alles draag ik op dit moment een M.

Net als vele andere shops hebben ook zij verschillende acties rondom Black Friday. Ik denk dat ik zelf ook nog wel even ga shoppen, want nu ik weer zo veel in de gym ben te vinden kan ik wel wat nieuwe outfits gebruiken. Naast kleding voor je krachttraining hebben ze ook fijne loungesets,  padel kleding en outdoor wear voor tijdens het hiken! De sportbh's gebruik ik nu ook tijdens het fietsen en vind ik erg fijn zitten.


Nu is het vooral zaak om lekker te blijven trainen. Alles in mijn agenda in blijven plannen, zodat het gewoon een afspraak met mezelf is. Daarbij vind ik het altijd makkelijker om 6x per week te trainen, dan 2x. Met 6x per week zit ik veel meer in een ritme, haha! Ik ben vast niet de enige die dit zo ervaart 😉.


Over de schrijver
Reactie plaatsen