Hoe ga ik trainen in de winter?
27 september 2020 
3 min. leestijd

Hoe ga ik trainen in de winter?

Het is inmiddels officieel herfst en de lange zonnige avonden zijn helaas verleden tijd. De herfst geeft ook hele mooie plaatjes alleen is het soms met trainen net wat meer puzzelen. Vandaag neem ik je mee in mijn aanpak voor de komende tijd. Lees je mee?

EMS training

Sinds drie weken is de EMS trainingsstudio, Cobra Fit Studio, van mijn vriend en zijn compagnon geopend. Vanzelfsprekend train ik daar  en heb ik mijn abonnement bij de Big Gym opgezegd. Ik train nu 1x per week 20 minuten en ga straks naar 2x per week 20 minuten. EMS training vind ik veel leuker dan gewone krachttraining en trainen met een personal trainer is voor mij helemaal dikke winst. Ik heb namelijk nooit zoveel zin om een goede krachttraining voor mezelf te maken en ben binnen no time afgeleid. Dat kan nu niet en daar ben ik erg blij mee. Wil je meer over EMS training weten, dan kan dat door hier een kijkje te nemen.

Twee keer 20 minuten gaat voor mij mega veel resultaat opleveren en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te zien hoe ik er over drie maanden voor sta. En daarna weer drie maanden later ;).

Kirsten Innsbruck

Foto gemaakt door Sander Kolsloot

Hier de linkjes naar de producten die ik draag:

Parentini jersey
Parentini broek
Garmin Edge 830
Garmin Vivoactive 4s
Col Cycling bril
KTM Lisse Master fiets
Schoenen Lake Cycling

Fondo trainingsschema

Naast dat ik 1-2x per week EMS training doe blijf ik lekker fietsen. Ik heb helaas geen Tacx of Wahoo Kickr tot mijn beschikking en zal dus met fietsen aangewezen blijven op buiten trainen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook heerlijk vind, zolang ik maar genoeg laagjes aan heb en achteraf een lekkere kop warme Chocolademelk naar binnen kan gieten ;). Weg gaan met regen vind ik wel echt verschrikkelijk, maar dat probeer ik altijd te vermijden. Als ik onderweg nat geregend word dan is dat maar zo, als het bij vertrek maar droog is.

De komende tijd zal ik weer aan de slag gaan met Fondo trainingen. Ik heb al eerder over Fondo geschreven en ik vind hun trainingsschema’s erg fijn. Als ik vragen heb kan ik die aan hen stellen via de app. Je traint met Fondo op je hartslag en je mag er echt vanuit gaan dat het goede trainingen zijn die de talent coaches van de KNWU hebben gemaakt. De komende zes weken wil ik aan de slag met het programma “Fitte Fietser niveau 2” en ik zal drie keer per week op de fiets zitten.

Ik heb een kortingscode waarmee je een week de Pro versie van de app kan gebruiken om te kijken of je het wat vindt. De code is kirstenboerrigter.cc en is in te vullen via deze link.

De laatste weken merkte ik dat ik niet heel productief aan het werk was in de ochtenden, dus ik wil nu 2x per week door de weeks van 9-12 mezelf de mogelijkheid geven om te trainen. Dan kan ik daarna aan het werk en ga ik gewoon wat langer door, dat is helemaal geen probleem. Ik zoek ook nog wat dames (of heren) die het leuk vinden om zo nu en dan samen te trainen in de winter, zo worden die D1 rondjes gezellige ritjes ipv alleen muziek en podcasts luisteren.

Het zou helemaal mooi zijn als ik over een tijd een auto kan kopen, zodat ik niet alleen in Groningen samen met anderen kan trainen, maar bijv ook een keer richting midden Nederland kan gaan.

Mijn doel is om de hele winter lekker fit te worden/blijven om dan straks toch echt wat meer te gaan koersen! Dus nu de focus op basisconditie uitbouwen en krachttraining en dan hopelijk straks vlammen in De Koers en andere wedstrijden. Ik ben nog steeds een beetje aan het kijken bij welke vereniging ik zometeen wil. Laatst trainde ik met CSG mee en dat vond ik wel erg leuk.

klimmen

Foto gemaakt door Sander Kolsloot

Spinning

Een paar jaar terug heb ik regelmatig gespind in de winter met de wielervereniging en met school. Helaas kan dat nu niet meer en zit ik nu ook niet meer bij een sportschool waar ik kan spinnen. Misschien dat ik daar nog naar op zoek ga, vooral als het echt heel veel gaat regenen. Maar aan de andere kant vind ik dat dan ook weer zonde van mijn geld. Geld wat ik ook kan opsparen om (hopelijk) volgend jaar toch een (tweedehands) Tacx Neo 2T te kopen. Want dat ding blijft echt geweldig zeker in combinatie met Zwift.

En als ik dan een beetje mag dromen, dan verhuizen we ook naar een wat groter huis met een sportkamer en dan monteer ik een grote beamer en daarvoor zet ik dan een hele set-up voor het indoor trainen. Yoga matje ernaast, foamroller, massagegun, blender voor lekkere herstel shakes. Och, ik droom vast verder hoor! 😉

 

Blogs die er nog aan komen

 

  • Alles over mijn nieuwe fiets
  • Tripje naar Oostenrijk
  • Parentini kleding en nog veel meer!

 

 

Wat ben jij deze winter van plan?

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen