Ik heb een vaste werkplek bij Plantoor!
14 mei 2020 
5 min. leestijd

Ik heb een vaste werkplek bij Plantoor!

Omg! Ik durf het haast niet hardop te zeggen omdat het ZO tof is. Ik ben er enorm trots op en gewoon gigantisch happy mee. Vanaf nu heb ik een vaste werkplek bij Plantoor. Een enorme A++ locatie in hartje Groningen waar ik vanaf nu elke dag aan mijn platform kan werken en aan de slag kan voor mijn social media klanten. Vandaag neem ik je mee in het pand waar ik in zit. Kijk je mee?

Hoe de zoektocht begon

Ik ben nooit een goede thuiswerker geweest. Toen ik op de middelbare school zat en thuis huiswerk moest maken was ik nooit blij. Thuis is niet de plek waar ik mij kan concentreren. Ook niet als ik een rustige, aparte werkkamer heb. Het zorgt er bij mij voor dat er geen balans meer is tussen werk en prive. Iets wat voor mij heel belangrijk is, zeker met een burn-out verleden.

Toen ik in januari besloot dit platform online te plaatsen en er echt werk van te maken droomde ik al snel van een werkplek buiten de deur. Daar was toen absoluut nog geen sprake van. Ik zou nog geopereerd worden en er kwam nog geen euro binnen. Een werkplek buitenshuis was een droom, maar nog lang niet haalbaar.

In maart schreef ik mijn platform in bij de KVK omdat ik twee social media klussen kreeg aangeboden en daar heel graag mee aan de slag wilde. Vanaf dit moment kon ik steeds gerichter op zoek naar een werkplek. Wel vond ik het heel spannend, want wat als een klant opeens vertrekt? Hoe ga ik het dan betalen? En waar dan? Wat zijn mijn eisen?

Voorheen werkte ik vaak in koffietentjes zodat ik toch buitenshuis was, mensen zag en lekker aan het werk kon in een inspirerende omgeving. Maar dat loopt best in de kosten op als je 3-4x per week hele dagen in koffietentje spendeert. Sinds de openbare bibliotheek weg is in Groningen was er eigenlijk niet echt meer een fijne “gratis” plek om goed te werken.

Uitproberen

Vanaf het moment dat ik had besloten er echt voor te willen gaan brak het Corona virus uit. Een domper, want ik dacht dat ik een vaste werkplek buitenshuis nu wel op mijn buik kon schrijven.. Net daarvoor heb ik een dag gewerkt bij een groot pand waar allerlei zzp’ers en mkb’s hun werkplek hebben. Het voelde niet fijn, het was te groot, te onpersoonlijk. Nee, dat was niet mijn plek. Ik kreeg er geen energie van en dat vind ik super belangrijk.

Vervolgens was de opening van Lotte en Paula hun werkplek en ging ik met Lotte in gesprek. (Dit was nog voor corona in Nederland echt roet in het eten kwam gooien). Ze hadden als plan ook open office dagen te organiseren. Een mooie tijdelijke oplossing. Tot Corona ook echt in Nederland zijn tol ging eisen. Ze konden en mochten dit niet meer aanbieden. Maar ze konden er zelf ook geen groepssessies meer geven, een van de diensten die binnen hun werk valt.

De trainingsplek op de eerste verdieping – Plantoor.nl

 

Om zo toch wat te verdienen en anderen tegemoet te komen kon je voor een relatief kleine prijs een dag hun kantoorruimte huren. Dit hebben jullie ook meerdere keren op mijn stories op Instagram voorbij zien komen. Ze huren een super tof lokaal in een oud schoolgebouw. Het was een mooie tijdelijke oplossing. Toch was ik niet helemaal tevreden en had ik niet stil gezeten op Instagram.

Vriendinnetje Joanne van Ontbijtjezondereitje had al eens verteld over Plantoor. Een concept wat helemaal binnen ons straatje past. Een goede werkomgeving op een goede locatie in mooie panden, vol met planten. Klinkt veelbelovend toch!? Voordat ik echt langs wilde gaan begon ik Plantoor op Instagram te volgen en stuurde ik af en toe een DM.

Ondertussen was ik nog wel in het kantoor van Lotte en Paula aan het werk. Tot ik een rekening kreeg en dacht ja, dit is een leuke tijdelijke oplossing, maar wel wat duur als ik elke dag gewoon op kantoor wil zitten. En dat is voor mij belangrijk. En een flexplek zou niet voldoende oplossing bieden, ik had echt een vaste werkplek nodig buitenshuis. En dus boekte ik een afspraak met Alexandra, de eigenaresse van Plantoor.

Zo kon ik eens een dag proef werken om te kijken of ik het fijn vond, het bij mij paste en ik mij er goed zou voelen. Dat was vorige week vrijdag. Ik kon een halve dag werken omdat ik daarna naar Hardenberg ging fietsen. We spraken af dat ik dinsdag weer een dag kwam werken, maar dan op de andere locatie. De locatie waar alle vaste werkers komen te zitten. Dit is 2 minuten lopen van Plantoor 1 ;).

Enthousiast

Afgelopen vrijdag was ik al super enthousiast, maar nu helemaal. Plantoor 2 heeft de vaste werkplekken op de tweede verdieping zitten en de plek waar ik ging proefwerken kijkt uit op het Martinikerkhof. Een fantastisch mooi stukje Groningen. Het werken dinsdag beviel direct al super goed. Ik merkte direct dat mijn energie veel hoger bleef, dat ik gemakkelijk mijn werk kon uitvoeren, klanten wilde bellen, ondernemend was, zelfverzekerd over mijn kunnen. Het voelde gewoon meteen fantastisch!

Woensdag ben ik er meteen weer naartoe gegaan en ik heb een heerlijke dag. Ik krijg mijn werk gedaan, ik voel mij energiek en als ik straks klaar ben, dan is de werkdag klaar. Als ik dan op de fiets naar huis ga, dan gaat het knopje werk uit en het knopje privé tijd aan. Dat is voor mij super belangrijk en ik merk nu al de resultaten daarvan.

Ik zal jullie de foto’s niet te lang achterhouden, zie hier hoe mooi dit fijne pand is!

Het is zo fijn om hartje binnenstad te werken en dan ook nog een groen uitzicht te hebben! Ik kijk uit op het Martini Kerkhof. Inmiddels staan er wel wat meer planten.

 

Mijn plekje! Het bureau op links is nog te huur ;).

De vergaderlocatie (in dit pand)

Mooi he?! Het voldoet helemaal aan mijn “eisen” pakket: veel ramen, centrale plek, rustige uitstraling, vergader mogelijkheden.

Ik ben er super blij mee en weet zeker dat ik hier met heel veel plezier ga werken aan dit platform en voor mijn klanten. It’s time to shine!

Ben jij ook nog opzoek naar een fijne werkplek in hartje Groningen? Weet dan dat als je via mij komt wij allebei een maand 50% korting krijgen op de huurkosten. Dit geldt tot alle vaste plekken gevuld zijn. Dus mocht je dit lezen en ook willen proef werken, laat het dan vooral weten aan Alexandra dat je via mij komt :). Op deze website vind je alle info over Plantoor en de mogelijkheden.

Zoals je kan zien kan je bij Plantoor ook je vergaderingen of trainingen geven! Ik zie het nog wel gebeuren dat ik hier over een tijdje, als het allemaal weer kan en mag, trainingen ga geven. Ehhh, ja dat zei ik echt ;)!

Ik ben echt gigantisch blij met deze nieuwe stap in mijn leven als ondernemer en weet dat dit mij heel veel gaat brengen!

Liefs, Kirsten

Over de schrijver
Reactie plaatsen