Verslag Bochten Clinic Bikeshoe4u
10 juni 2021 
4 min. leestijd

Verslag Bochten Clinic Bikeshoe4u

Na de bochten clinic in Amsterdam was het een week later tijd voor de clinic in Nijkerk! Vandaag neem ik je mee in het verslag van die dag en kondig ik een nieuwe clinic datum en locatie aan! Lees je mee? 

Waar ik tijdens de eerste clinic om 7 uur in de auto moest stappen, kon ik nu iets later weg. Ik sliep namelijk bij mijn beste vriendin in Uden en vanaf daar was het slechts een uurtje rijden naar Nijkerk. Voor een uurtje in de auto draai ik mijn hand momenteel niet meer om. Precies ook een van de redenen waarom ik volgend jaar het fijne noorden ga verruilen voor de omgeving van Deventer, al is dat meer een onderwerp voor in een latere update.

Terwijl ik bijna Nijkerk binnen rijd vliegen de herinneringen mij al om de oren. Toen ik op mijn vijftiende het huis uit ging en Amsterdam verruilde voor Barneveld, kwam ik geregeld in Nijkerk. Zeker toen ik later ook mijn rijlessen deed in deze omgeving. Ik was alleen nog nooit bij Bikeshoe4u geweest. Toen ik bij de zaak was, was de parkeerplek om de hoek helemaal vol. Shit. Ik rij iets verder en zet de auto in de garage.

Ik ben net iets later dan ik zelf chill vind, maar het komt goed. Als ik mijn fiets mee naar binnen neem, iedereen gedag zeg en een kopje koffie drink bespreken Maikel, Christian en ik nog even snel het plan door. Niet veel later komen de eerste deelneemsters aan en verzamelen we achter op het pleintje. We kletsen wat en ik vraag aan iedereen of ze er zin in hebben. Ik merk aan mezelf dat ik niet zo zenuwachtig ben als vorige week.

In de loop naar de clinic toe hebben Maikel en ik nog wat contact gehad en we hebben besloten de clinic deze keer iets aan te passen. Door de feedback (waar we heel blij mee zijn) van de eerste editie hebben we er nu voor gekozen om niet een aantal oefeningen te doen en daarna nog een stukje te fietsen. Nee, we gaan voor 1,5 uur lang oefeningen in het thema bochten rijden.

Industrieterrein

Zodra de eerste groep compleet is en Maikel zich heeft voorgesteld stappen we op de fiets. We gaan richting het industrieterrein een stukje verderop. Het industrieterrein is de perfecte plek voor een clinic waarbij we met veel oefeningen bezig zijn. Maikel zet verschillende oefeningen uit en iedereen kan op haar eigen tempo de oefeningen verfijnen en meer eigen maken.

Net als vorige week zie je ook hier dat iedereen na elke oefening meer vertrouwen krijgt in haar eigen kunnen. Dat vind ik super tof om te zien! Waar in het begin velen nog geregeld met hun stuur de bocht in sturen, stuurt iedereen aan het einde al veel meer vanuit de heupen! Het is net als met skiën eigenlijk en terwijl dat wordt gezegd, heb ik direct zin om op wintersport te gaan.

Gelukkig mag ik aanstaande zondag naar Oostenrijk, ik ga dan alvast op verkenning voor de wielrenvakanties bij Sportchalet Viehhofen. Tijdens het afdalen is het ook zo belangrijk om goed je fiets te beheersen, dus ik ben blij dat ook ik nu weer heb mee gedaan.

Wat me opvalt is dat vele dames gewoon zijn gaan fietsen zonder eerst een bepaalde clinic reeks of cursus te doen. Maar zodra ze dan meerdere cursussen hebben gedaan, dat ze het toch wel heel erg leuk vinden. Toen ik zelf net begon met wielrennen deed ik een beginnerscursus bij de studentenwielervereniging in Groningen. Daardoor kreeg ik langzaam wat meer feeling met de fiets en ontmoette ik direct allerlei nieuwe mensen! Win-win!

Tijdens de clinic raakt iedereen wat met elkaar aan de klets en worden er duidelijk stappen gemaakt. Na 1,5 uur met de eerste groep, fietsen we rustig terug naar de winkel. Daar heb ik dit keer voor het eerst de paskleding mee van Kalas. Want de fietskleding van Fietsvrouwen is nu ook te bestellen! Na mijn praatje, waarin ik de eerste groep bedank en de goodiebags uit deel, is het haast al direct tijd om met de tweede groep naar het industrieterrein te gaan.

Opnieuw staan er zo’n negen vrouwen op Maikel en mij te wachten om aan de slag te gaan. We rijden gezamenlijk rustig die kant op en daar gaan we weer aan de slag met de oefeningen. Slalommen, rotondes rijden, achtjes en nog meer komt aan bod! Het gaat goed en opnieuw, bij deze groep zie je ook per oefening het vertrouwen groeien bij de dames en dat maakt me zo onwijs blij!

Tijdens de clinics maak ik geregeld foto’s en uiteindelijk deel ik een compilatie in Reels op Instagram. De foto’s die ik heb gemaakt krijgen de deelneemsters nog in de mail van mij.

Het is een geslaagde dag. Ik klets nog gezellig na en mag een paar Grutto design sokken uitkiezen. Daar zeg ik geen nee tegen! Inmiddels heb ik de sokken al meerdere keren gedragen en ik ben er super blij mee. Ze blijven mooi op hun plek zitten – bij sommige merken vind ik dat ze heel snel afzakken door de one size fits all, dat is hier niet. En ze worden weer mooi wit na het wassen. Want dat was wel nodig nadat ik zondag 2,5 uur in de regen reed, terwijl het in zo’n beetje heel NL mooi weer was… ;). Verder heb ik ze natuurlijk nog niet uitbundig kunnen testen, maar tot nu toe ben ik erg blij!

Nieuwe datum & locatie

Met zulke leuke reacties op de clinic in Amsterdam en Nijkerk kon een nieuwe datum en locatie natuurlijk niet achterblijven! Daarom organiseren Maikel, Christian en ik in samenwerking met Rabbit Bikestore een nieuwe bochten clinic! Op 26 juni ben je welkom om in de groep van 9.30 of 12.00.

Ook tijdens deze dag kun je weer al je vragen stellen over voetklachten tijdens het fietsen aan Christian, de eigenaar van Lake Cycling Shoes.

Meer informatie en de tickets vind je op deze pagina. Het lijkt mij super tof als je erbij bent zodat ook jij na de clinic met veel vertrouwen door de bochten gaat!

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen