Aan deze fietsevenementen doe ik mee!
02 juni 2021 
5 min. leestijd

Aan deze fietsevenementen doe ik mee!

Het is 1 juni als ik dit schrijf, de zon laat zich sinds een paar dagen rijkelijk zien en ik zal er niet omheen draaien: ik ben zoveel energieker, vrolijker en heb overal weer helemaal zin in. Die regenachtige dagen waren perfect voor de natuur, maar voor mijn gemoedstoestand iets minder ;). De afgelopen weken ben ik weer meer aan het fietsen en daar beleef ik mega veel plezier aan. Vanaf nu mogen er ook weer meer fietsevenementen georganiseerd worden en vandaag vertel ik je aan welke ik mee ga doen. 

 

Bochtenclinic Maikel Govaarts Nijkerk

Net als afgelopen zaterdag, is er aanstaande zaterdag ook weer een bochten clinic in samenwerking met Maikel Govaarts, Lake Cycling Shoes & Bikeshoe4u. Maikel geeft de clinic in het teken van bochten rijden. Na de clinic durf jij met volle vertrouwen door de bochten te gaan en weet je precies hoe je een bocht het beste kunt aansturen. We sluiten de clinic af met een klein rondje samen fietsen. Voor en na de clinic kun je aan Christian van Asten – eigenaar van Lake Cycling Shoes – al je vragen stellen rondom pijn in je voeten tijdens het fietsen. Want geloof mij, pijn in je voeten hoort niet tijdens het fietsen! Vele van ons dragen veel te smalle schoenen. Deed ik eerst ook en sinds ik op Lake fiets, zijn mijn voeten enorm blij ;). In dit artikel schreef ik trouwens meer over de maatvoering – en dus breedtematen van Lake.

Over afgelopen zaterdag schreef ik een verslag en het lijkt mij enorm leuk als jij er aanstaande zaterdag ook bij bent. Via deze link kun je je ticket kopen! De dag is verdeeld over 3 clinic groepen, de eerste om 9.30 – 12.00 – 14.30.

Ik fiets zelf ook alle 3 de rondjes mee! Zie ik je daar?

Chesterfield Brand Foundation

Chesterfield Brand Foundation x Bauke Mollema Tocht

Een ander fietsevenement is de Bauke Mollema Tocht waar ik aan mee doe voor Chesterfield Brand Foundation.
Twee weken terug werd ik gebeld door Avelon van het Chesterfield Brand Foundation. Avelon belde mij met de vraag of ik mee wilde doen aan deze mooie tocht. En natuurlijk wil ik dat. De Bauke Mollema tocht was een paar jaar geleden de eerste georganiseerde toertocht waar ik aan mee deed. De medaille die je na zo’n tocht krijgt, heeft lang om mijn spiegel gehangen. Dit jaar doe ik weer mee. Voor een heel mooi doel. De tassen van Chesterfield worden gemaakt in India. India heeft hele mooie stukken, maar ook mindere. Om iets terug te doen voor de bevolking gaan wij, vanuit Chesterfield Brand Foundation, tijdens de Bauke Mollema Tocht 2021, fietsen voor kinderen in India. We gaan fietsen voor voedselpakketten voor de kinderen in India op school.

Je koopt voor €65 een ticket en krijgt daarbij een wielershirt, je startbewijs, een reepje en je sponsort een kindje in India. Ik heb er zelf voor gekozen om 3 kinderen te sponsoren, omdat ik dit soort dingen altijd enorm belangrijk vind om te doen.

Het lijkt mij zo onwijs gaaf als we met een compleet peloton fietsen waarbij we voor de kinderen in India fietsen. Je kunt je via deze link aanmelden! Ik doe mee aan de 110 kilometer tocht en het lijkt mij heel leuk als jij ook mee fietst!

De Koers

De Koers

Yesss! Eindelijk! De koers zal binnenkort ook weer van start gaan en daar kijk ik echt enorm naar uit. Vorig jaar reed ik 2 keer mee en dat vond ik toen zó onwijs leuk! De dag voordat ik de eerste keer mee deed kreeg ik mijn nieuwe fiets. Dit jaar hoop ik weer een aantal wedstrijden mee te kunnen doen en steeds weer een stukje beter te worden. Elke keer als ik mee heb gedaan zal ik daar ook over schrijven.

Terug naar Westerbork

In augustus mag ik mee doen aan deze enorm indrukwekkende, ingrijpende en fysiek uitdagende tocht en ik kijk daar erg naar uit. In augustus gaan wij in het kader van 75 (+1) jaar vrijheid vanuit Auschwitz terug naar Westerbork fietsen. Een tocht waarbij we langs de verschillende kampen gaan, waar er gepraat wordt over wat er is gebeurd. In een groep van Nederlandse, Poolse en Duitse studenten + begeleiding fietsen wij naar terug naar Nederland.

Meer informatie over deze tocht vind je hier.  De komende tijd zal ik geregeld een update geven over de vorderingen van de trainingen hiervoor. Dit ga ik niet alleen doen, maar samen met een leuke andere deelneemster! Die zal ik jullie snel voorstellen.

Ik ben heel benieuwd hoe deze tocht gaat zijn. Het zal niet alleen fysiek een uitdaging worden, maar het lijkt mij mentaal ook echt indrukwekkend.

Social Rides

Ik wil ook gaan experimenteren met social rides! Het lijkt mij mega leuk om de komende tijd op verschillende plekken door heel Nederland (en misschien ook wel België) social rides te organiseren. Om gezellig met jullie samen te fietsen. Jullie te leren kennen en zodat jullie de paskleding kunnen passen en vanuit daar misschien wel kunnen shoppen, zodat we binnenkort met een grote groep in Fietsvrouwen kleding rond fietsen! Huh, denk je nou, wat is dit nou weer? Check even hier alles over de Fietsvrouwen kleding! Hoe en wat over de social rides weet ik nog niet, maar laat gerust even weten waar ik naartoe moet komen en waar we dan vandaan kunnen starten, zodat jullie daar de kleding kunnen passen!

Wielrennen Oostenrijk

Fietsvakantie Oostenrijk

In juni ga ik zelf nog op werkvakantie / workation naar Oostenrijk, maar in september kan jij met mij mee! In juni zal ik zelf op verkenning gaan, veel aan het werk zijn voor opdrachtgevers en ook een klein beetje vakantie vieren, maar in september ga ik daar heel graag samen met jou genieten van de mooie natuur. In samenwerking met Sportchalet Viehhofen organiseer ik twee weken fietsvakantie voor vrouwen zoals jij en ik. We gaan heerlijk fietsen door de prachtige natuur van Oostenrijk en daar heb ik mega veel zin in.

De eerste vakantie is van 5-9 september en de tweede is van 9-13. Op deze pagina vind je nog meer informatie en kun je je ticket boeken!

De fietsvakantie kost €440 en je kunt hem in 2 termijnen betalen.
Bij de vakantie van 5-9 september 2021 zijn de fietsdagen: 6,7,8 september. 5-9 zijn aankomst/vertrek dag.

Bij de vakantie van 9-13 september 2021 zijn de fietsdagen: 10,11,12 september. 9/13 zijn aankomst/vertrek dag.

Je gaat op eigen vervoer die kant op, of je reist samen met een van de andere deelneemsters!

 

De komende tijd zullen er nog wel meer fietsevenementen bij komen, alleen weet ik nog niet precies wat en wanneer. Er staat ook nog een workation naar Frankrijk op de planning en misschien mag ik nog naar Italië. Na 1,5 jaar nauwelijks reizen kijk ik daar gigantisch naar uit! Ondanks dat het allemaal werk gerelateerd is, is het wel heel erg tof. Aan welke fietsevenementen doe jij mee? Ik zou graag een lijst willen maken met toffe toertochten en andere events voor op de website, dus laat het gerust weten!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen