Bochten rijden, weet jij hoe het moet?
14 mei 2021 
3 min. leestijd

Bochten rijden, weet jij hoe het moet?

Bochten rijden. Weet jij hoe je dat goed doet? Wanneer stuur je hem in? Wanneer rem je of rem je niet? Waar let je op? Welke houding is het beste?

Toen ik net mijn Sensa Latina had gekocht en de eerste kilometers had gefietst vroeg ik mij geregeld af hoe bepaalde dingen moesten met fietsen. Zo ook met bochten rijden. En ik weet heel zeker, ik ben hierin niet de enige.

Het is fijn om te weten hoe je een bocht goed rijdt. Helemaal als je geregeld in een groep fietst of in het buitenland fietst, maar ook gewoon als je in je eentje of met z’n tweeën fietst is het goed om de juiste beheersing over je fiets te hebben en te weten hoe je de bocht rijdt.

Toen ik de racefiets net had zocht ik naar verschillende beginnerscursussen. Ik was toen nog student en schreef mij in bij de beginnerscursus van Tandje Hoger. Daar heb ik toen de basis dingen geleerd en dat heeft er bij mij echt voor gezorgd dat ik een stuk zelfverzekerder op de fiets zat. Het trainen bij een club vind ik sowieso erg leuk. Ik hoop dat straks ook weer te kunnen doen.

Door geregeld aan een clinic mee te doen word je zelfverzekerder op de fiets, beheers je de techniek beter en word je steeds sneller. Ik vind het zelf altijd super leuk als ik weer iets nieuws heb geleerd en uit de reacties op Instagram en in de Fietsvrouwen groep maak ik op dat dat voor jullie ook geldt!

Daarom organiseer ik in samenwerking met Lake Cycling Shoes en Maikel Govaarts twee clinics gericht op bochten rijden!

Maikel Govaarts

Clinic bochten rijden Amsterdam

Op 29 mei organiseren we bij 2Wielers Amsterdam een bochten clinic. Maikel Govaarts zal jullie de kneepjes leren waardoor je na de clinic helemaal weet hoe het werkt en met zelfvertrouwen de bochten door gaat. In Nederland, maar ook in het buitenland en tijdens de wedstrijden!

Naast de bochten clinic kun je 29 mei alles over pijn in je voeten tijdens het fietsen vragen aan Christian van Asten, eigenaar van Lake Cycling Shoes. Je kunt een gratis voetmeting doen zodat je er achter komt of jouw schoenen wel geschikt zijn voor jouw voeten, of dat ze bijvoorbeeld te smal zijn. Want wist je al dat vrouwen over het algemeen bredere voeten hebben?

29 mei hebben we 3 tijdsvakken waarin de clinic van Maikel wordt gegeven. Hier kun je er alles over lezen en jouw ticket kopen voor het tijdvak wat jouw uitkomt!

Clinic bochten rijden Nijkerk

Heb je 29 mei geen tijd? Is Amsterdam te ver? Of heb je een andere reden? Geen probleem! 5 juni organiseren we nog een bochten clinic, maar dit keer in Nijkerk, bij Bikeshoes4u in Nijkerk. Ook hier zullen er drie clinics zijn. De eerste groep start om 9.30, daarna om 12.00 en de laatste om 14.30. Ook hier kun je de hele dag gratis advies aan Christian vragen over je fietsschoenen en hoe je je pijnlijke voeten kunt verhelpen!

Meer informatie over deze clinic vind je op de pagina speciaal voor de clinics.

Extra informatie

Wie kan er meedoen?

Alle Fietsvrouwen die graag van hun pijnlijke voeten tijdens het fietsen af willen en die willen leren hoe je bochten kan rijden tijdens het fietsen.

We hebben plek voor 3x een groep van 15 Fietsvrouwen. 

Waar?

We organiseren nu twee clinics.
29 mei in Amsterdam, bij 2Wielers Amsterdam: Hoofddorpweg 11-13, 1059 CS Amsterdam

 

5 juni organiseren we de tweede clinic in Nijkerk, bij Bikeshoes4u: Kolkstraat 13, 3861 AK Nijkerk

Aankomst vanaf 9.00 uur, start eerste clinic is om 9.30. De laatste ronde begint om half 3. 

Kosten?

Een ticket kost €19,95, deze koop je op de clinic pagina in het juiste tijdvak! 

Eigen risico:

Deelnemen aan de evenementen van Kirstenboerrigter.cc is op eigen risico. Je bent verplicht om een helm te dragen en de verkeersregels in acht te nemen. Je hebt van te voren je fiets goed gecheckt en hebt zelf materiaal mee voor als je eventueel pech hebt onderweg. We proberen uiteraard samen tot een oplossing te komen. 

 

Ik heb er onwijs veel zin in, maar moet ook wel zeggen dat ik het een beetje spannend vind zo’n eerste live event! Ik hoop jullie 29 mei of 5 juni te zien! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen