Mijn april 2021

Ik weet het, april is nog niet helemaal voorbij, maar ik wilde wel alvast een overzicht schrijven! Zoveel staat er namelijk niet meer te gebeuren deze maand ;). In maart zat ik door alle omstandigheden niet super veel op de fiets, maar in april heb ik het langzaam weer opgepakt en dat was heerlijk!

Fietsen

Wielrennen

In april fietste ik 267,4 kilometer. Drie keer fietste ik op Zwift, want echt heel lekker weer was het deze maand nog niet. Zwift vind ik daar echt een enorme uitkomst voor. Je zet je fiets op de trainer, computer aan en gaan met die banaan! Ik moet het echt nog even uitzoeken hoe het precies werkt en waar ik het liefste fiets, je hebt namelijk verschillende werelden waar je in kan fietsen, maar dat komt allemaal wel! Ik hoop natuurlijk het meest dat het nu zulk lekker weer is, dat ik vooral buiten kan fietsen. Het mooie met Zwift is dat je gemakkelijk je abonnement even op pauze kan zetten waardoor je niet iets vast zit waar je geen gebruik van maakt. Zwift is ook top voor als je maar een uurtje de tijd hebt, wel wilt fietsen, maar dus niet echt lang kan. Een half uurtje op Zwift is ook gewoon top en het scheelt veel “gedoe”. Het is wel enorm aan te raden om een goede ventilator aan te schaffen, want door het ontbreken van de rij wind, zweet je je het schompes!

Naast die drie keer op Zwift heb ik ook lekker buiten gefietst. Vooral afgelopen week had ik de smaak weer te pakken. Vorige week dinsdag reed ik, geheel onbewust, mijn aller eerste QOM ooit. Dat vond ik toch eigenlijk wel heel erg leuk, haha! Ik heb mijn Strava nog niet gekoppeld aan de Edge 830 waar ik nu mee fiets, dus ik zie niet tevoorschijn komen wanneer er een segment aan komt. Des te leuker was het om te zien bij thuiskomst. Dinsdag reed ik samen met Nadine, zij is de enige vrouwelijke mechanieker in het dames peloton op dat niveau. Het is altijd tof om even met haar te sparren en te horen hoe het allemaal gaat. Binnenkort mag ik ook bij haar een binnenkijker schieten. Alle wedstrijd fietsen van het team staan namelijk altijd bij haar thuis.

Rondje Groningen

Nadat ik dinsdagvond met Nadine fietste, fietste ik woensdag ochtend met Jeanine, wat ook super gezellig was. Waar ik dinsdagavond nog in een korte broek reed, fietste ik woensdag ochtend in mijn halve winterkit. Ik ben dat wisselvallige weer nou wel zat, wil gewoon 18+ graden, een klein briesje en lekker zonnig weer!

Donderdag was mijn vader jarig en besloot ik in de middag naar Amsterdam te rijden. Vorige week heb ik namelijk mijn aller eerste auto gekocht (OMG) waardoor ik nu gemakkelijk naar mijn ouders kan. Dus, fiets in de auto, spullen gepakt en hop, naar Amsterdam! Nadat ik vrijdagochtend eerst bezig was voor werk, heb ik daarna een rondje richting Laren gefietst. Wauw. Dat was heel leuk en mooi. Het was een heerlijke route met fantastisch weer.

Zondag sloot ik de week af door weer te fietsen met twee vriendinnen, dit keer naar het noorden van Groningen. Vorig jaar fietste Ilse en ik ook al die kant op, omdat we hadden gezien dat de tulpen in bloei stonden. Nu stonden ze nog niet allemaal in bloei, maar het was wel een mooi gezicht.

Morgen, dinsdag, ga ik weer fietsen met Nadine en verder ga ik aan het eind van de week nog rondom Zwolle fietsen met een vriendin, die ook mee gaat op wielrenvakantie.

Fietsen in een andere omgeving vind ik onwijs leuk om te doen en nu ik de auto heb, gaat dit ook een heel stuk vaker gebeuren dan ik voorheen deed! In februari schreef ik al een artikel over leuke b&b’s in Gelderland en Overijssel, maar nu ga ik ook nog op zoek naar leuke routes. Die rubriek ga ik sowieso uitbreiden en misschien wil jij daar wel mee helpen?

KTM

Heerlijk weer tijdens mijn ritje naar Laren. Ik had hier nog nooit gefietst, maar wat is het hier toch prachtig!

Eigen auto!

In april kocht ik mijn aller eerste eigen auto en ik ben er zó onwijs blij mee. Het is onwijs fijn om die vrijheid te hebben en er ook gebruik van te kunnen maken. Ik heb echt een hekel aan het ov, zeker als je je fiets mee wilt nemen en nog wat spullen, dus nu voel ik mij weer zo vrij als een vogel! Op mijn 19e haalde ik mijn rijbewijs, maar daarna reed ik eigenlijk niet heel veel. Zeker toen ik naar Groningen verhuisde verwaterde het enorm. Ik was daardoor een beetje angstig geworden voor het rijden, maar ik ben wel altijd dol op auto’s geweest. Zo roep ik al jaren dat ik ooit een eigen Range Rover koop, die auto’s vind ik gewoon fantastisch. Maar tot die tijd ben ik mega blij met deze eerste auto, die mij heel veel fijne herinneringen gaat geven.

Eigen auto

Privé

Verder gaat het privé ook steeds beter. De harde wind is wat gaan liggen, dingen vallen op zijn plek en ik kan weer wat meer genieten van allerlei dingen. Ik voel me beter, ben vrolijker en krijg het gevoel van grip op alles langzaamaan weer terug. Dat is wel fijn, want er is niks zo vervelend als het gevoel hebben dat je nergens grip op hebt.

Het doet mij dan ook enorm goed om te lezen dat jullie dit ook aan mij zien en mij daarover DM’s sturen, dankjewel daarvoor ❤️.
Naast dat ik weer lekker aan het fietsen was deze maand, heb ik ook weer een paar keer paard gereden en de pony voor de kar gehad. Het blijft zo onwijs leuk om te doen en ik ben nu alweer aan het kijken wanneer ik weer naar mijn oom en tante kan, zodat ik weer met de paarden aan het werk kan 😁.

Paarden

Werk

Naast dat het privé weer steeds beter gaat, vertaald dat zich uiteraard ook lekker door naar mijn werk! Natuurlijk gaan er wel eens dingen anders dan wat je van te voren had verwacht, bedacht of had gehoopt, maar ik ben zo blij met het werk wat ik doe. Dat ik content mag maken in samenwerking met leuke merken, dat ik lekker kan fietsen, ondernemers kan helpen met hun social media, Instagram trainingen geef… Het is veel, maar zó onwijs tof. Daar ben ik dankbaar voor! Daarnaast komen er ook nog een aantal leuke, nieuwe samenwerkingen aan voor mijn blog & Instagram. Daarover later meer!

Ik hoop dat jouw April ook fijn was. Dat je hebt kunnen genieten van de kleine dingen, dat je tot rust bent gekomen en fijne gesprekken hebt gehad, lekker hebt gesport en kon doen wat je wilde, binnen de beperkingen die er nu zijn. You go girl. Ben je trouwens opzoek naar leuke apps die handig zijn voor het wielrennen? Check dan even dit artikel. Binnen nu en een week verwacht ik ook dat de custom fietskleding binnen komt. Ik heb er echt bizar veel zin in om in mijn eigen bedrijfskleding te fietsen. Ik vind de kleding voor SMJ & Fietsvrouwen  zo gaaf.. Ben er echt trots op.

Oh nog een ding: t/m 8 mei is de Dirt Destroy van Dynamic Bike Care 2+1 gratis. Dat is een top deal, want je krijgt niet alleen je fiets er mooi schoon mee, maar ook je fietsschoenen! 😍 Met de code kirsten20 krijg je ook nog eens 20% korting. Veel plezier!

Over de schrijver
Reactie plaatsen