Leuke vakantie adressen in Nederland voor wielrenners
02 februari 2021 
3 min. leestijd

Leuke vakantie adressen in Nederland voor wielrenners

We hebben allemaal wel zin en behoefte aan een weekje zon, bergen, coctails, lekker eten en zwemmen in de zee, niet waar? Al zou ik nu ook echt keihard ja roepen als we nu op wintersport kunnen, want ik ben dól op wintersport en voor mijn gevoel alweer veelte lang niet geweest. Die verse, koude snijdende lucht, de adembenemende uitzichten, de gezelligheid met een groep vrienden, het knusse gevoel… Ja, ik ben zowel een wintersportvakantie liefhebster als een zomervakantie liefhebster. Het kan mij eigenlijk niet gek genoeg. Hoevaker, hoe beter. Maar ja, er moet ook gewoon gewerkt worden en vakanties zijn niet bepaald gratis.

Mijn laatste echte vakantie was in 2019, mijn eerste vakantie samen met mijn vriend. We gingen twee weken naar Mallorca. Wielrennen, hiken, touren met de auto, stappen, veel bakken op het strand en veel shoppen. Het was heerlijk! Zodra het kan, zou ik direct het vliegtuig in springen en naar Mallorca gaan. Alleen, dat zit er voorlopig nog niet in. Dus het leek mij wel leuk om wat vakantie adressen in Nederland te verzamelen. Leuke vakantiehuisjes waar je mooi kan fietsen en toch het gevoel hebt alsof je op vakantie bent. Want Nederland is echt een fantastisch mooi land, waar je ook heerlijk vakantie kan vieren.

Ik heb deze huisjes nog niet zelf getest, maar ik sluit niet uit dat ik er ooit zelf naartoe ga. Wilde het alleen graag delen, zodat jullie er misschien wel al van kunnen genieten. Niks in dit artikel is een samenwerking of gesponsord ;).

Natuurhuisje

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet het stereotype Amsterdams meisje ben. Nee, ik ben dan wel geboren in onze hoofdstad, maar mij zie je toch het aller liefste in een dorpje in de natuur en voor extra bonuspunten op de boerderij! Inmiddels woon ik al een aantal jaar in Groningen en voel ik mij daar goed thuis, maar ik zou in de toekomst, ooit echt wel in een lekker dorp willen wonen. Tot die tijd lijkt het mij heerlijk om geregeld even tot rust te komen en te genieten van de natuur door een huisje te huren. Ik ben zelf echt dol op Twente, de Achterhoek en de Veluwe. Dus ik heb een aantal huisjes uitgezocht die mij wel tof lijken en ik jou niet wil onthouden.

Dit keer heb ik mij gehouden aan huisjes in Gelderland en Overijssel, zodat er in een volgende editie weer andere delen van Nederland aan bod kunnen komen.

Gelderland

Tijdens mijn oppas periodes in Putten had ik ook vaak de fiets mee!

Gelderland

Voor mijn mbo opleiding heb ik vier jaar in Gelderland gewoond, Barneveld om precies te zijn. Op dat moment was ik alleen nog helemaal niet met wielrennen bezig, het paardrijden was het enige waar ik toen echt mee bezig was. Inmiddels heb ik al wel een paar keer in Gelderland gefietst. Zo vond ik het super leuk om naar de Posbank te gaan. Ik ben hier volgens mij 1 keer geweest, wat natuurlijk veel te weinig is. Dit jaar hoop ik er heen te kunnen, het gebied vind ik zo gaaf! Hieronder staan een aantal vakantie adressen die werden aangeraden in de Facebook groep, op Instagram en die mij zelf leuk leken.

Natuurhuisje Westendorp

Natuurhuisje in Varsseveld 

Natuurhuisje in Harreveld

Natuurhuisje in Aalten

Natuurhuisje in Otterlo

Bijzonder Buitenaf

Het Kottens Huisje

Buitenplaats Beekhuizen

Sonnevalei

Tiny house vakantie

Catwickerzand

Overijssel

B&B De Zilverberg

Erve Getkot

Vakantiehuis in Hellendoorn

Erve Meenderinkboer

Natuurhuisje in Enschede

Natuurhuisje in Hezingen 

Blokhut in Vecht-Reggedal

B&B Woonboerderij Dijkerhoek 

Vrijstaande Plattelandslodge Salland 

Naast Gelderland ben ik echt dol op Overijssel! Van jongs af aan kom ik daar al veel en nu nog steeds, want een groot deel van mijn eigen familie woont er, maar mijn schoonfamilie ook. Ik vind het heerlijk fietsen daar. De kuipenberg op, even de grens over naar Duitsland. Het afwisselende landschap en de gezellige mensen en fijne plekjes waar je tussendoor even een kopje koffie kan drinken met een lekker stukje gebak, of een lekker broodje.

Bij de Erve Meenderinkboer ging ik van mijn 7e tot mijn 13e elk jaar drie keer per jaar op ponykamp. Die omgeving ken ik vrij goed, maar niet met de fiets. Ik ben dus aan het kijken wanneer ik daar een paar dagen naartoe kan. Verder vind ik fietsen in en rondom Ootmarsum heerlijk en dan lekker een ijsje halen bij de ijscoman.. Love it! Zin in zomer ;).

Wist je trouwens dat ik ook al eens een overzicht heb geschreven over leuke wielrencafé’s? Mocht je op vakantie gaan in Gelderland, vergeet dan niet om minstens 1 keer bij de Proloog langs te gaan!

 

 

Over de schrijver
Laurens Walbeek
Door

Laurens Walbeek

op 05 Feb 2021

Hey Kirsten, Leuk artikel! Vooral in deze tijd is het nodig om even erop uit te gaan. Zelf woon ik ook in het hoge noorden, in Groningen. Gelderland en Overijssel zijn inderdaad mooie provincies met meer bos dan hier. Ik ga zeker een keer kijken of ik daar een vakantiehuisje kan huren!

Reactie plaatsen