Review: Calmzy verzwaringsdeken
19 mei 2021 
2 min. leestijd

Review: Calmzy verzwaringsdeken

Op Instagram heb ik er de laatste weken al genoeg over gedeeld, ik slaap sinds een aantal weken onder een Calmzy verzwaringsdeken. Al sinds het begin dat ik bij Iris de Goede in de praktijk kwam had ze het over een Calmzy verzwaringsdeken. En na al die jaren heb ik eindelijk gehoor gegeven aan de tip en kocht ik zo’n deken. Vandaag vertel ik je waarom ik hem heb, hoe hij bevalt en of ik er echt beter door slaap. Ben jij al bekend met een verzwaringsdeken?

review verzwaringsdeken

Wat is een verzwaringsdeken?

Voor ik mijn eigen ervaring ga delen zal ik je eerst even wat informatie geven over wat een verzwaringsdeken is. Een verzwaringsdeken is een deken waar je onder slaapt, maar dan een die veel zwaarder is dan een regulier deken. Door het zware gewicht geeft het een gevoel van een stevige knuffel. Door dit gevoel creëer je op een natuurlijke manier positieve effecten. De verzwaringsdeken kun je gebruiken als vervanging voor je gewone deken. Ik zelf leg hem bovenop mijn gewone deken, omdat ik dat zelf prettig vind.

Wat doet een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken geeft een constante diepe druk op je lichaam. De onderliggende kennis bij verzwaringsdekens zijn de Diepe Druk Stimulatie. De diepe druk wordt gelijkmatig verdeeld over het lichaam. Deze druk geeft je het gevoel van een stevige knuffel waardoor je heel ontspannen en rustig kunt slapen. Door de druk en het gevoel van een stevige knuffel komen de hormonen oxytocine, serotonine en dopamine vrij. Deze hormonen hebben positieve invloed op je immuumsysteem.

Naast dat deze hormonen vrij komen zorgt het er ook voor dat je beter slaapt en een goede prikkelverwerking in de hersenen hebt. En laat dat voor mij als ADHD’er / ADD’er nou net extra belangrijk zijn! Diepe Druk Stimulatie helpt niet alleen bij mensen met een sensoristische storing maar zorgt ook voor een tevreden en rustgevend gevoel. 

Slapen onder een verzwaringsdeken:

  • Zorgt ervoor dat je makkelijker en dieper slaapt
  • Vermindert angste en stress
  • Ontspant je hele lichaam
  • Door een betere rust word je energieker wakker!

De Calmzy verzwaringsdekens zijn gemaakt van 7 toplagen, ik weet niet hoe dit zit als je een verzwaringsdeken neemt van een ander merk.

Verschillende gewichten

De verzwaringsdekens zijn in er verschillende gewichten. Je koopt namelijk een deken welke +/- 10% is van jouw lichaamsgewicht. Ik heb er zelf een van 7 kilo, maar wil er misschien ook nog een die wat zwaarder is, omdat ik het zelf wel fijn vind om onder een zwaardere deken te liggen. Op de website van Calmzy staat meer uitleg over de verschillende gewichten en wat hiervoor handig is om te kiezen, ook bij kinderen.

Mijn ervaring

Zoals je misschien al had gemerkt op Instagram, ben ik mega fan. Ik sliep altijd enorm onrustig en heb eigenlijk altijd hele levendige, soms enorm heftige dromen. Door mijn ad(h)d heb ik meer moeite met het verwerken van prikkels en dit merk ik s’nachts enorm. Wielrennen gebruik ik als medicijn en verder heb ik geen medicatie meer, vroeger had ik dit wel. In weken dat ik minder fiets, merk ik ook dat ik veel onrustiger slaap. Door de verzwaringsdeken lig ik een stuk stiller en kom ik veel beter tot rust, ik voel mij meer uitgerust en heb minder last van paniek momenten. Deze kan ik namelijk nog wel eens hebben.

Ik raad het dus enorm aan! Zelf heb ik dus een Calmzy verzwaringsdeken van 7 kilo welke geschikt is voor mensen tussen de 61-70 kilo. Soms pak ik hem ook als ik een film of serie aan het kijken ben voor op de bank, zodat ik daar ook nog beter kan chillen ;).

Om beter en vooral rustiger te slapen vul ik tegenwoordig ook elke dag mijn Structuurjunkie Dagboek in en soms ga ik nog even journallen in een boekje. Even mijn hoofd leeg schrijven, zodat ik het niet hoef te onthouden tot de volgende ochtend – want dat lukt me toch niet ;).

Ik ben heel benieuwd of jullie bekend zijn met een verzwaringsdeken! 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen