Mijn trainingsweek 1
16 december 2019 
5 min. leestijd

Mijn trainingsweek 1

Vanaf nu zal ik elke week terugblikken op de trainingen van afgelopen week. Wat heb ik gedaan? Hoe ging dit? Hoe voel ik mij (uitgerust, moe, veel energie..)?

De afgelopen 3-4 weken miste ik structuur door het wegvallen van een bijbaan. Als zoiets gebeurd heb ik altijd even nodig om weer in het juiste ritme te komen. Lekker te sporten, goed te eten en mijn productiviteit omhoog te gooien. Toen ik afgelopen maandag terug keek op een fijn weekend Barcelona wist ik ook dat het tijd was om weer aan de slag te gaan. Doen waar ik echt blij van word en wat mij altijd enorm helpt: sporten. Vorige week dinsdag ben ik ook direct goed van start gegaan. Vandaag neem ik je mee in de afgelopen week.

Ergens halverwege, al redelijk nat geregend maar nog steeds de lach op mijn gezicht.

Welke trainingen heb ik gedaan?

Drie keer krachttrainen, twee keer wielrennen en twee rustdagen.

Zoals je net hebt kunnen lezen was ik het weekend van 6-8 december in Barcelona. Hier hebben we heel veel gewandeld en maandag nam ik daarom ook rust. Alles moest tenslotte weer gewassen en opgeruimd worden en ik was echt moe. Dinsdag besloot ik dat het echt klaar was met mijn excuses van de afgelopen 3-4 weken en ging ik eindelijk weer naar de gym. Mijn fiets stond namelijk nog bij mijn schoonouders thuis. Een mooi verhaal voor een later artikel.

In plaats van dat ik maar wat ging doen in de sportschool vroeg ik of mijn vriend een training wilde maken. Het was legday en die heb ik goed gevoeld. Ik heb onder andere front squats, lying hamstring curl en leg extensions gedaan. De front squat deed ik in een piramide vorm: 20 herhalingen, 15 herhalen, 15 herhalingen, 12 herhalingen, 8 herhalingen en nog eens 8 herhalingen. Ik kan jullie vertellen, dat voelde ik de volgende dag wel, haha!

Woensdag was het opnieuw tijd voor de sportschool, dit keer voor een upperbody workout. Opnieuw kreeg ik wat oefeningen mee van mijn vriend en deed ik de oefeningen van de fysio. Het was wederom een prima training, al had ik niet heel veel energie.

Donderdag had ik opnieuw rustdag en deed ik ook niet mega veel en ik weet eigenlijk niet eens meer wat ik allemaal deed, oeps.

Mijn route van Hardenberg naar station Assen

Hoogte, snelheid & hartslag tijdens de tocht op vrijdag.

Vrijdag ochtend vetrok ik vroeg met de trein naar mijn schoonouders om vervolgens terug naar huis te fietsen. Het idee was om van Hardenberg naar Groningen te fietsen. Ik was alleen door de gezelligheid wat te laat vertrokken waardoor ik op een gegeven moment aardig krap zat met de tijd. Daarbij kwam nog dat ik het echt mega koud had, mijn linker voet voelde ik inmiddels niet meer, en het regende al vanaf moment 1 dat ik op de fiets zat. Na 59 km was ik in de buurt van Assen. Ik keek nog even goed op mijn horloge en dacht maar 1 ding. Als ik nu naar het station in Assen fiets, heb ik nog kans dat ik een trein kan pakken en maximaal een klein beetje over 4 op Groningen Hoofdstation aan kom. Na 4 uur mag je niet meer met je fiets de trein in, dus dit was mijn enige mogelijkheid.
Ik had het gigantisch koud en op baalde als een stekker, maar was ook mega opgelucht toen ik het station binnen fietste en precies 1,5 minuut had om naar het juiste perron te rennen met fiets op de schouder.

Ik baalde dat ik het zo koud had want ik voelde mij super goed op de fiets. Mijn benen waren niet moe, mijn mindset was goed en ik had er zin in. Vrijdag had ik nog maar 1 bidonhouder op de fiets. Deze had ik gevuld met isotone drank van BYE (2 schepjes) en daarnaast heb ik 1 kauwgum van First Energy genomen en 2 BYE repen, 1 met kokossmaak en 1 met appelkaneel.

Weekend trainingen

Zaterdag avond kroop ik nog de sportschool in voor een korte workout. Het ging niet mega goed, in de avond heb ik gewoon niet echt de drive om goed te trainen. Mijn productiviteit ligt echt van 8-17. Eigenlijk van 8-15 en daarna wordt het al langzaamaan minder.

Heenweg naar Klasbak Zuidlaren

We hadden echt mega windtegen op de heenweg, niet heel lekker haha

Zondag ging ik weer de fiets op met vriendin Ilse. ik werd al wakker van enorme windhozen dus ik hield mijn hart al vast.. We hadden afgesproken om naar Zuidlaren te gaan, zodat ik een hotspot artikel kon maken over het wielrencafé wat daar zit: Klasbak. Binnenkort kan je dat artikel online vinden! Op de heenweg hadden we mega windtegen en op de terugweg schuin wind mee. Ilse heeft nog een klein stukje op mijn fiets gezeten en ik geloof toch wel dat ze aardig verkocht is ;).

De terugweg van Klasbak naar huis

Gelukkig hadden we nu schuin wind mee ;).

Dit was ook voor het eerst dat ik “zoveel” uur op de Kameleon heb gezeten en ik merk nog wel dat ik nog niet helemaal goed op de fiets zit. Gelukkig heb ik volgende week de bikefitting bij De Bikefitter in Limmen om helemaal tip top op de fiets te zitten zodat het nog fijner gaat. Zelf heb ik het zadel al verder naar voren geplaatst en het stuur wat lager. Er moet sowieso nog een kortere stuurpen op en dan komt de fiets geloof ik aardig op de juiste instellingen en afmetingen te staan.

Altijd even inkomen

Wat ik elke keer weer merk als ik even niet heb gefietst is dat ik een langere tijd nodig heb om in mijn ritme te komen en in de geniet modus. Dit keer kostte het 20 kilometer om uit mijn hoofd te komen en lekker te genieten. Binnenkort leg ik in een ander artikel uit hoe ik die knop omzet.

Over de schrijver
Reactie plaatsen