Hotspot: Erwtensoep eten bij de Proloog
10 januari 2020 
5 min. leestijd

Hotspot: Erwtensoep eten bij de Proloog

Op 18 december had ik samen met Meike afgesproken om een rondje te fietsen in het midden van Nederland. Ik nam de eerste trein waarbij de fiets mee mocht en fietste van het station naar het zwembad waar Meike op mij stond te wachten.

Meike had de route gemaakt en zo gingen we samen met een leuke omweg naar de Proloog. Het wielrencafé in Amerongen. Hier moest ik natuurlijk even langs voor mijn serie over de wielrencafé’s van Nederland! Mocht je nou een overzicht willen hebben van alle wielrencafes in Nederland, check dan even dit artikel.

Wie? De Proloog
Waar? Allemanswaard 27, 3958 KA Amerongen
Wanneer? Maandag van 17:00-23:00, Dinsdag van 13:00-23:00, Woensdag van 9:30-23:00, Donderdag van 9:30-23:00, Vrijdag van 9:30-00:00, Zaterdag van 9:00-17:00, Zondag van 9:00-17:00

Meike en ik waren beide nog nooit bij de Proloog geweest, maar hadden er wel al veel over gehoord. Wij zijn beide “teammember” van de Always Happy Cycling Crew en een van de mannen komt hier geregeld langs voor een kop koffie. De verwachtingen waren dus hoog!

We moesten eerst even goed zoeken om het gebouw te vinden, we hadden meer verwacht dat het echt aan een fietspad lag, maar het zat wat meer verstopt in de woonwijk. Het was ook veel groter dan ik dacht, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geregeld bij Spaak kom en daarvoor nog bij Klasbak was geweest, beide een stuk kleiner dan de Proloog.

Goed, we hadden onze fietsen buiten op een fijne plek neergezet en liepen rustig naar binnen. We hadden direct een lekker plekje bij het raam, in de zon veroverd. Bij binnenkomst werden we vriendelijk welkom geheten. We bestelden beide een lekkere cappuccino, ze hebben ook plantaardige melk en daar word ik echt heel blij van (ik ben lactose intollerant). Bij de koffie zat een fietskoekje, ik ben dol op dat soort kleine details.

Meike en ik hadden al zo’n 35 km gefietst en het was rond 13.00 uur dus we hadden zeker wel zin in een goede lunch! We namen beide een kop erwtensoep en een panini. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik het liefst altijd warm eet, dus dit was top!

Toen we onze lunch op hadden ben ik naar de medewerkers gelopen om hen te vertellen over mijn idee met het platform. Ik blijf dat in het begin toch mega eng vinden, wat zullen ze ervan vinden? Maar zodra ik aan mijn verhaal begonnen ben voelt het goed en raak ik helemaal enthousiast, i love it. Het personeel was enthousiast en gaf mij een kleine rondleiding!

Bij de Proloog zit dus ook een hele theaterzaal waar geregeld leuke evenementen worden georganiseerd in combinatie met het wielrennen (er worden ook wel andere evenementen georganiseerd hoor, zoals concerten enzo).

De theaterzaal

De menukaart van de proloog heeft ook weer van die leuke details. Ze spelen in op de verschillende kleuren en als ik mij niet vergis zijn de broodjes ook vernoemd naar verschillende wedstrijden.

De medewerkers van de Proloog zijn aardige mensen. Tijdens de rondleiding wordt mij verteld dat ze van de zomer weer allerlei toffe evenementen gaan organiseren. Zeker iets om in de gaten te houden, dit kan je doen op hun eigen website. Wat ook echt heel leuk is, ze hebben verschillende routes op de website staan die je langs de mooiste routes brengt in de omgeving van Amerongen! Naast de toffe evenementen die bij de Proloog worden georganiseerd en de routes die zij zelf voor jou hebben gemaakt, is er nog iets tofs aan de Proloog. Naast dat het een leuk fietscafé is, is het ook een zorgorganisatie die jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een plek biedt, om in beschermde omgeving, aan hun toekomst te werken.

Ik ben dol op dit soort initiatieven. 🙂

Toen Meike en ik langs kwamen was het niet super druk, maar ik beeld mij zo in dat het op een zonnige zaterdag en zondag veel mensen langs rijden voor een kop koffie voor, tijdens of na hun rondje in de buurt van Amerongen. Ik vond het echt een fijne plek, er hangt een goede sfeer en ze verkopen lekker eten en drinken voor een fijn bedrag. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, ik ben tenslotte nog steeds student (al hoop ik niet voor heel lang meer, lees daarover hier meer.)

Ken jij een wielrencafe waar ik absoluut nog een keer naartoe moet? Voor een lekkere kop koffie, een mooi rondje fietsen of een leuke lezing? Laat het mij dan weten via info@kirstenboerrigter.nl of stuur mij een DM op Instagram. Ondertussen kan je hier het artikel vinden over Klasbak en hier het verzamel artikel over de wielrencafe’s door Nederland.

Liefs, Kirsten

Over de schrijver
Reactie plaatsen