Het verzamel artikel met wielrencafés
11 december 2019 
6 min. leestijd

Het verzamel artikel met wielrencafés

Wielrencafé’s, het is een ware hit in wielrenland. Iedereen rijdt wel eens een koffie rondje, waarbij er halverwege een fijne tocht een kop koffie wordt genuttigd met het liefst een groot stuk appeltaart inclusief slagroom.
Wielrencafés zijn de plek waar jij koers kijkt, je fiets vrienden ontmoet, je tocht begint of eindigt, de plek waar jij lekkere koffie drinkt en er altijd wat lekkers te eten is. Dit artikel geef ik continue een update als ik een nieuw café heb ontdekt of dat jullie mij een nieuw café doorsturen. Daarnaast hoop ik alle café’s zelf eens te mogen bezichtigen voor een hotspot artikel.

Helaas heb ik nog lang niet alle wielrencafe’s bezocht, maar met de hulp van mijn volgers op Instagram kom ik een heel eind. Vandaag neem ik je mee in een lijstje vol met mooie fietscafé’s die jij niet mag missen.

Lola Bikes & Coffe in het Old Swan hotel tijdens het WK Wielrennen op de weg 2019.
Lola’s Bike & Coffee in de Old Swan tijdens het WK weg wielrennen

 1. Spaak Groningen Oude Boteringestraat 66, 9712 GN 
  Spaak Groningen moet natuurlijk op de eerste plek. Zoals vele van jullie wonen woon ik zelf in Groningen en kom ik geregeld in Spaak. Het is een van de sponsors van mijn Studentenwielervereniging en de plek waar ik geregeld een artikel uit mijn mouw schud. Mijn Sensa kwam hier voor onderhoud, in de zomers rijd ik graag mee met de Womens Ride en er is (bijna) altijd wel een bekende. Er wordt lekkere koffie verkocht, prima eten (maar van mij mag het nog wel wat uitgebreider) en heel wielrennend Groningen is er regelmatig te vinden. Het voelt eigenlijk als een soort clubhuis voor mij. Vanuit onze vereniging worden er ook geregeld evenementen georganiseerd bij Spaak. Dit doen zij zelf ook, zo organiseren ze bijvoorbeeld wel eens een bioscoop avond wat uiteraard in het teken staat van wielrennen! https://spaak.cc
 2. Lola Bikes & Coffee Noordeinde 91 Den Haag
  Ik ben nog nooit bij Lola zelf geweest, maar tijdens het WK in Yorkshire had Nick zijn koffie machine mee en stonden ze in de Old Swan heerlijke koffie uit te serveren. Hier heb ik dus kort kennis gemaakt met hun koffie. Zodra ik hun Instagram bekijk (iets wat ik altijd eerst doe en daarna pas een website) schreeuwt het wielrennen en koffie. Dat vind ik tof. Ze zijn dagelijks open en organiseren wekelijks tochten, net als Spaak. Ze hebben ook een hele fietsclub welke elke week tochten organiseert. Ook hier zie je heel duidelijk dat fietsen een echte levensstijl is en dus veel meer dan alleen een sport. https://www.lolabikesandcoffee.nl
 3. Kamu Boschstraat 31, 4811 GA Breda
  Kamu ziet er vanaf het wijde web uit als een fijne plek om te werken, samen te komen met je (wielren)vrienden en een plek voor je dagelijkse dosis goede koffie. Ze organiseren interessante avonden die in het teken staan van wielrennen, tochten en andere wielergerelateerde dingen. Als ik binnenkort weer eens in Breda ben ga ik zeker eens langs!
  http://www.kamu-breda.nl
 4. COPPI Bergweg 316 3032 BB Rotterdam
  Ondanks dat Rotterdam altijd een beetje verboden terrein was Amsterdamse ;), hecht ik daar tegenwoordig een stuk minder waarde aan en ben ik steeds nieuwsgieriger naar de havenstad. Bij Coppie Fiets & Koffie staat net als bij de andere fietscafé’s een paar dingen centraal: goede koffie, lekker eten, fietsvrienden, tochten en fiets evenementen.
  https://www.coppikoffie.nl
 5. De Proloog Amerongen
  De Proloog is wederom een fietscafé waar ik nog nooit ben geweest, maar ik gok maar zo dat daar snel verandering in komt! Ik ben gek op fietsen in de buurt van Amerongen, dus dat zal de komende tijd ook weer wat meer gaan gebeuren. Wederom een café waar zoveel mogelijk wordt samengewerkt met lokale leveranciers en waar de wielrenner niks te kort komt. De koffie is van Il Magistrale, een bekende koffie onder de wielrenners ;). Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan de website van De Proloog is dat ze een pagina met GPX bestanden hebben die beginnen/eindigen bij de zaak. Hier op het platform zal ik ook GPX bestanden verzamelen die jullie kunnen dowloaden! https://deproloog.cc
 6. Klasbak Brinkstraat 2a, 9471 EX Zuidlaren
  Een nieuw wielrencafé in het hoge noorden! Ik zeg altijd, in de winter rijd ik liever alleen maar rondjes richting Drenthe, want in Groningen waai ik zo de sloot in ;). De hoogste tijd om binnenkort even een bakkie te doen bij Klasbak. Ze zijn net open dus heel veel kan ik er nog niet over vinden online. Wil je weten hoe ik het er vond? Lees dan even dit artikel.
  https://www.klasbak.nl
 7. Service Koers Heerenweg 199, 1851 KP Heiloo
  Sindskort hebben Stefan en Maurice een twee wielerzaak geopend in Noord-Holland. Als het goed is ben ik er al geweest als het platform live staat. Ik heb namelijk nog een bikefitting 21 december in Limmen, dan is het een kleine moeite om bij deze heren langs te scheuren! Als ik de foto’s mag geloven is het een prachtige zaak waar mooie Specialized en S-work fietsen worden verkocht. Service Koers heeft een mooie werkplaats met een wasstraat! Zo kan je meteen je fiets schoonspuiten voor je thuis komt. Hoe ideaal is dat!
  https://servicekoers.cc/
 8. Maats.cc Van Woustraat 165 1074 AK Amsterdam
  Een fietscafé in mijn oude middelbare school buurtje! Van de 2e tot 4e klas zat ik hier om de hoek en liep ik hier geregeld langs, alleen was ik toen nog helemaal niet bezig met wielrennen en zat Maats er ook nog niet, haha. Ik ben inmiddels al een paar keer bij Maats geweest en vind het een erg mooie winkel. Ze verkopen mooie spullen en organiseren, net als de rest, geregeld tochten en evenementen. Ze hebben ook een eigen kit, hiervan heb ik het shirt thuis liggen. Eens een Amsterdammer.. 😉 (het shirt heeft 3 Amsterdamse kruizen)
  https://maats.cc
 9. Ride Out  Stadionplein 22, 1076 CM Amsterdam
  Sindskort heeft Amsterdam een tweede fietscafé erbij! Ik ben hier uiteraard nog niet geweest, maar ik gok dat daar binnenkort wel verandering in komt. Ze zitten bij het Olympisch Stadion een prachtige omgeving voor een wielrencafé! Doordat ze nog niet lang open zijn heb ik nog niet veel sfeerbeelden van ze kunnen vinden, maar de team presentatie van Sunweb vond er plaats. Zodra ik in de winkel ben geweest zal ik dit artikel een update geven!
 10. Fixed Gear Valkenburg Daalhemerweg 4,
  6301 BK Valkenburg

  Volgens vele van mijn Instagram volgers is dit een echte must do als je gaat fietsen in Valkenburg, net als dat ik dat altijd hoor over de Proloog en zelf altijd zeg over Spaak, haha. Eind februari gaan Bram (mijn vriend) en ik een weekend naar Zuid Limburg en dan staat een bezoekje aan Fixed Gear zeker op de planning. Wat ik weet is dat ze vaak tochten organiseren, een perfecte koffie stop zijn en, net als alle andere hierboven, een hele levensstijl hebben gecreëerd rondom het wielrennen. Ze willen een warm welkom bieden aan iedereen die langs komt voor een kop koffie (en meer). Van prof tot recreant, tot mensen die niks met het wielrennen hebben.
  https://fixedgearcoffee.com

Foto gemaakt door: Andrego

Foto door Jeroen Luning, Kuma Breda

Ride Out Amsterdam (foto gebruik met toestemming)

Service Koers, foto gebruik met toestemming

Service Koers, foto gebruik met toestemming

Bij welk wielren café kom jij geregeld? Of welke staat nog op jouw lijstje om een keer te stoppen tijdens een fijne toch? Laat het ons weten in de reacties!

Over de schrijver
Reactie plaatsen