Hotspot: Wielrencafé Klasbak Zuidlaren
16 december 2019 
3 min. leestijd

Hotspot: Wielrencafé Klasbak Zuidlaren

Wielrennen en koffie, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een aantal weken geleden ving ik het nieuwtje op dat Klasbak Zuidlaren was geopend. Een nieuwe hotspot in de buurt moet ik natuurlijk even met mijn eigen ogen bekijken. Ilse en ik sprongen gister op de fiets om eens een kijkje te nemen bij Klasbak Zuidlaren.

Wie? Klasbak Zuidlaren
Waar? Brinkstraat 2a, 9471 EX Zuidlaren
Wanneer? Maandag gesloten, dinsdag-vrijdag 8.00-17.30, zaterdag-zondag 9.00-17.30

Gisterochtend toen ik wakker werd hoorde ik het keihard waaien. Ik hoopte enorm dat de wind zo stond dat de heenweg windtegen was en de terugweg wind in de rug. Het was niet helemaal zo, maar wel ongeveer en dat zorgde ervoor dat Ilse en ik halverwege even een kop koffie (of twee) nuttigde bij Klasbak. Toen we de hoek om reden bij het centrum van Zuidlaren wisten wij meteen waar we moesten zijn. Er stond een mooie mountainbike voor de deur. Het kon niet missen dan dat we daar moesten zijn.

Zodra we de deur binnenlopen worden we begroet door een groepje mannen wat al aan de koffie zit. Even later drupt de rest van hun groep binnen. Als we later in gesprek zijn met Mark Boersema, de eigenaar van Klasbak & Velokoffie, begrijpen wij dat zij een van de vaste groepen zijn die hier hun kop koffie drinken na het fietsen. De mannen maken wat grapjes met ons, we zitten inmiddels aan onze tweede kop cappuccino en hebben er dit keer wat lekkers bij besteld, terwijl zij langzaamaan weer de fiets op gaan. Als we vragen hoe ver ze nog moeten is het gemiddelde antwoord “nog 400 meter!”

De mannen zijn weg en ik ga met Mark in gesprek over mijn platform. Ik vertel hem dat ik bezig ben met een platform over vrouwenwielrennen en je ziet aan hem dat ie direct enthousiast wordt wat mij natuurlijk direct enorm aansteekt.

Koffie & Klasbak is onafscheidelijk. Mark is namelijk ook de eigenaar van het koffiemerk Velokoffie. Bij Klasbak kan hij mensen kennis laten maken met zijn koffie, die ons erg goed in de smaak valt.

Ilse en ik hebben bij het zien van de kaart direct zin in wat lekkers. Die tegenwind maakt immers hongerig ;). Ilse kiest voor een lekker stuk bananenbrood en ik kan de brownie niet weerstaan. Bij de cappuccino krijgen we nog een handje pepernoten. Aan alles wordt gedacht.

Nadat ik mijn verhaal over het platform heb verteld legt Mark allerlei lijntjes voor mij uit. “Haar moet je echt even mailen, zij kent veel mensen in het vrouwenwielrennen en wilt je echt wel helpen. Als ik een keer wat voor je kan doen trek je maar aan de bel, dan gaan we even samen zitten!”

Als we onze cappuccino op hebben kleden we ons weer helemaal aan en stappen we op de fiets terug naar Groningen. Voordat we de deur dicht trekken zeggen we gedag en laten weten dat we snel weer terug komen. Wat een leuke plek! Het ziet er leuk uit, de koffie is lekker, er hangt een gezellige sfeer.. Wat ons betreft echt een fijne plek om van te voren, halverwege of achteraf even te genieten van een kop koffie (met wat lekkers).

Ben je nou benieuwd of er bij jou in de buurt ook een wielrencafé zit? Kijk dan even in dit artikel. Daar heb ik alle wielrencafes samengebracht in een artikel. Mocht ik er een missen laat het dan vooral weten, dan kan ik daar mee aan de slag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen