Aan deze sportevenementen doe ik mee in september
20 augustus 2020 
3 min. leestijd

Aan deze sportevenementen doe ik mee in september

Ik kan het nauwelijks geloven dat het alweer bijna september is. Het voelt alsof we nog ergens halverwege juni hangen. Toch is het bijna zover en lijkt het mij leuk om jullie te vertellen aan welke sportevenementen ik in september meedoe. Het zijn twee sportevenementen in Nederland en een in het buitenland. De Nederlandse sportevenementen zijn ook nog voor het goede doel!  Lees je mee?

Alpentocht NL

Van 1-5 september is de Alpentocht. Een sportevenement waarbij je geld inzamelt voor CliniClowns. Deze zou eerst in Frankrijk zijn, bij de Val Thorens. Daar had ik mega veel zin in! Voor het eerst zou ik gaan fietsen in Frankrijk, iets wat hoog op mijn bucketlist staat. Goed, dat is verschoven naar volgend jaar. Om dit jaar toch geld op te halen voor CliniClowns hebben ze bij de Alpentocht iets anders bedacht. Nu we niet naar de bergen toe kunnen, halen we de hoogtemeters gewoon naar huis! In plaats van dat je alleen op de racefiets of hardlopend de Val Thorens kan beklimmen is het nu een (heel) stuk laagdrempeliger. Ja, je kan naar Limburg, de Posbank, de Utrechtseheuvelrug gaan om je hoogtemeters te pakken, maar je kan het ook anders doen. Bijvoorbeeld door 20 keer de Martinitoren te beklimmen, of de Domtoren, een ronde te fietsen met zoveel mogelijk viaducten, alle dijkjes op sprinten, de trap in het trappenhuis op en af rennen.. Het kan allemaal!

Zelf heb ik ervoor gekozen om deze week in de buurt van de Posbank te vertoeven, in het huis van een vriendin haar ouders. Voelt het toch nog een beetje alsof ik op vakantie ga ;)! Deze vijf dagen ga ik zoveel mogelijk hoogtemeters in Nederland fietsen, mijn doel is om 2000 hoogtemeters te maken in deze vijf dagen. Mijn idee is om hier kleine sportevenementen van te maken, waar anderen bij aan kunnen sluiten tegen een kleine donatie voor CliniClowns op mijn persoonlijke pagina.

Je kan sowieso doneren op mijn persoonlijke pagina. Dat zou ik super lief vinden! Wil je nu liever niet alleen doneren, maar wil je bijvoorbeeld een toffe Koersplaat aan je muur? Met mijn code krijg jij 15% korting en doneren zij €5 op mijn pagina! Deze code krijg je als je mij even een DM op Instagram stuurt!

 

Gravel Innsbruck

Jahoor! Ik mag toch nog naar het buitenland dit jaar. Och en wat kijk ik hier naar uit! Voor Social Media Junkie ga ik samen met Cycling Connection een roadtrip maken naar Innsbruck. Het is een persreis en wordt hoe dan ook super gaaf, maar ook afzien, ik heb namelijk nog helemaal geen hoogtemeters gemaakt en ook niet mega veel getraind de afgelopen maanden. Sinds afgelopen vrijdag, met de komst van mijn nieuwe fiets, zit ik weer fanatiek op de fiets en heb ik het plezier weer terug.. Momenteel ben ik allerlei locaties aan het opslaan waar we foto’s willen maken voor op al onze kanalen en websites. Gravel Innsbruck is een soort fietsfestival. Lees er hier meer over. Heb je dus nog vette plekken waar we absoluut heen moeten in dat gebied, laat het ons dan zeker weten!

Vanaf mijn zesde kwam ik super vaak in Oostenrijk om daar te genieten van een heerlijke wintersport. Vorig jaar ben ik er nog geweest om te skiën, maar ik ben er nog nooit in de zomer geweest. Daar heb ik wel veel goede verhalen over gehoord. Ik heb er dan ook echt veel zin in en ben mega benieuwd. Sowieso heb ik super veel zin om naar de bergen te gaan en daar mooie plaatjes te schieten! Zijn jullie wel eens in de zomer in Oostenrijk geweest?

Energy4Energy

Naast de Alpentocht NL editie en Gravel Innsbruck is er nog een evenement waar ik aan mee doe. Hier konden jullie er al meer over lezen. In september rij ik ook minstens 1x 100 km voor Energy4Energy. Daar wil ik nog een mooie tocht voor gaan maken zodat ik weer eens op een nieuwe plek kom, haha. Misschien dat ik dan wel op de fiets naar Joure ga, voor een goede kop koffie bij vanmark.cc!

Jij kan je ook nog inschrijven voor de Energy4Energy challenge, dit kan je hier doen.

Heb jij nog leuke fiets evenementen op de planning staan?

Ps: Volg je mij al op Instagram en Strava?

Liefs, Kirsten

Over de schrijver
Alette Westening-van Rooijen
Door

Alette Westening-van Rooijen

op 20 Aug 2020

Oostenrijk is prachtig in de zomer, en vooral ook in de vroege herfst: niet zo heet en stabieler weer dan in de zomer (minder kans op onweer aan het eind van de middag). Mijn favo én dus aanrader voor als je bij Innsbruck in de buurt bent: het Mieminger Plateau. (kBen nu al een beetje jaloers)

Kirsten-Boerrigter
Door

Kirsten-Boerrigter

op 23 Aug 2020

Wat leuk om te horen Alette! Ik ga je tip opschrijven. Dankjewel.

André
Door

André

op 16 Sep 2020

Krijgen de donateurs nu ook hun geld terug, nu je je doel met de Alpentocht niet gehaald hebt?

Reactie plaatsen