Terugblik op 2019 (sportief)
05 januari 2020 
4 min. leestijd

Terugblik op 2019 (sportief)

Het is inmiddels 2020 en de meeste mensen hebben hun terugblik op 2019 al eventjes online staan. Bij mij is dat een beetje anders. Ik wilde gewoon heel graag nog even op het sportieve vlak terugblikken op 2019. Er is een kans dat ik ook nog een gewone terugblik schrijf, mits die niet te laat online komt. Het is niet eeuwig de tijd om terug te blikken, toch?

Maar goed. 2019 op sportief vlak. Aan de hand van Velowiewer, welke gekoppeld is aan strava, blik ik even terug op het afgelopen jaar. Sinds ik ben begonnen met wielrennen vind ik data opeens interessant, haha Terwijl ik echt een hekel heb aan cijfers, maar dat komt geloof ik meer omdat ik er echt weinig van snap en mijn energie liever in andere dingen stop..

Goed, ik heb Veloviewer er even bij gepakt:

Mijn statistieken van een heel jaar. Ik heb in totaal 3134 km gefietst, waarbij de langste afstand 109 km is en ik heb maximaal 752m geklommen. Mijn langste ritje duurder 4 uur en 7 minuten en ik ben 142 dagen actief geweest met 194 uren in totaal. Eerlijk? Ik had veel en veel meer willen fietsen. Het is niet dat ik dit echt slecht is, maar ik had gewoon graag 100-150 km per week willen fietsen. Elke week minsten een rondje van 100 willen rijden en in de zomer echt wel lange tochten willen maken. Meer regelmaat en meer uren. Sterker willen zijn, harder kunnen fietsen en meer avonturen hebben beleefd.

Maar aan de andere kant, was dit pas mijn 2e echte jaar op de fiets en denk ik niet dat ik heel erg mag klagen. Mijn leven stond vorig jaar wel redelijk op zijn kop met een nieuwe liefde, twee verhuizingen, samenwonen, studie/stage, terug komen van een burn-out en het fitnessen er ook nog bij.

Aantal uur op de fiets per maand:
Januari: 12
Februari: 12
Maart: 17
April: 18
Mei: 20
Juni: 15
Juli: 26
Augustus: 5
September: 26
Oktober: 13
November: 10
December: 19
In totaal verbrak ik 303 persoonlijke records.

Even ter vergelijking, in 2018 heb ik 2485,5 km gefietst en zat ik 109 uur op de fiets. Het is dus al een stuk beter geworden en daar ben ik erg blij mee. Al is het natuurlijk het aller belangrijkste dat ik er gewoon nog steeds heel veel plezier in heb en dat dat vooral steeds groter wordt.

Naast deze cijfers is er natuurlijk veel meer gebeurd! Ik ben in 2019 weer eens op wintersport geweest, ben drie keer in Spanje geweest en ik heb er twee keer op de racefiets gezeten. Op Mallorca hebben we ook gehiked en gekayakt. Ik had dat nog nooit gedaan en vond het echt mega leuk.

Wintersport met stage

Fietsen op Mallorca met Bram

Hiken, wielrennen & kajakken op Mallorca

Met de KNWU Fondo App mocht ik mee naar Engeland om samen met het Oranje Peloton te fietsen naar de finish van de wedstrijd. Een enorm mooie en leuke ervaring waar ik leuke mensen heb mogen ontmoeten. Ik mocht iemand meenemen, dus Bram was de gelukkige!

Liv Ambassadeur!

2019 was ook het jaar waarin ik Liv Ambassadeur ben geworden! Ik ben gekoppeld aan de winkel in Groningen en mag op deze prachtige fiets rondrijden. Dit jaar zal ik samen met de winkel verschillende evenementen voor jullie organiseren. Op deze manier leren jullie steeds meer over je fiets en kunnen we samen door Groningen/Drenthe fietsen! Daarnaast ga ik ook steeds meer content maken voor het Instagram account van de winkel.

Naast al deze super toffe en leuke dingen was er ook echt 1 minpunt op sportief gebied.. Ik blesseerde mij enorm aan mijn linkerschouder.. Binnenkort moet ik hiervoor onder het mes! 🙁

Hoe was jouw 2019 op sportief vlak? Liefs, Kirsten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen