Liv ambassadeur Rosa van Doorn over haar trainingsweek
12 maart 2020 
3 min. leestijd

Liv ambassadeur Rosa van Doorn over haar trainingsweek

Vandaag staat er een artikel voor je klaar van mede Liv-Giant ambassadrice Rosa van Doorn. Rosa rijdt in het MijnBadLiv-Giant off road team. Het is een mega leuk stuk geworden dus ik wens je veel plezier met lezen.

Ik ben Rosa van Doorn, 18 jaar en sinds september studeer ik Sportkunde aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Zelf woon ik in het glooiende ’s-Heerenberg waar ik de nodige trainingsuren op mijn Giant maak. 

Ontspanning door inspanning

Mijn motto ‘ontspanning door inspanning’ vind ik erg belangrijk. Naast een voltijd studie zit ik 5 / 6 keer per week op de fiets en doe ik in de sportschool trainingen die gebaseerd zijn op core stability. Sinds januari 2019 ben ik Liv-Giant ambassadeur bij Giantstore ’s-Heerenberg. Voor deze samenwerking ben ik ontzettend dankbaar. Het positieve team staat altijd klaar en zorgt dat de Giant mountainbike en Liv racefiets perfect lopen! Gezamenlijk geven wij verschillende clinics om meer mensen enthousiast te maken voor fietsen en een steentje te mogen bijdragen aan de sportiviteit in het land. 

Mijn focus ligt dit seizoen op de nationale- en internationale mountainbike marathons. Dit jaar zal ik als eerstejaars belofte ook aan de start staan bij Cross Country wedstrijden en een aantal Eliminator wereldbekers. Drie jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met strandracen, waarbij ik in de winter elk weekend wel op het strand te vinden was voor een race. Sindsdien is het balletje gaan rollen en is sport een belangrijk deel van mijn leven geworden. 

De voorbereidingen voor het seizoen gingen begin december van start. In deze maanden heb ik veel duurtrainingen gedaan om een goede basis te leggen. Samen met het MijnBadLiv-Giant off road team hebben wij een trainingsweekend op Papendal en een trainingsweek in Córdoba (Spanje) gehad. Deze weken zijn erg belangrijk geweest om duidelijk doelen te stellen. Samen met Jan Weevers bekijk ik de variatie in trainingen en wordt het programma opgesteld. Ieder jaar laat ik een inspanningstest bij SMC Papendal doen om de trainingswaardes te bepalen en te kijken hoe je ervoor staat, zodat er in juiste zones getraind kan worden. Daarnaast is voldoende rust, de juiste voeding en vooral plezier de sleutel tot ontwikkeling.

View this post on Instagram

The sky is not the limit

A post shared by Rosa van Doorn (@rosa_vandoorn) on

Gezamenlijk geven wij verschillende clinics om meer mensen enthousiast te maken voor fietsen en een steentje te mogen bijdragen aan de sportiviteit in het land. 

De trainingsweek in Córdoba

Tijdens de trainingsweek in Córdoba hebben een aantal MijnbadLiv-Giant renners de Andalucia Bike Race gereden. Dat is een 6-daagse mountainbike marathon. Samen met een teamgenoot hebben wij ons eigen programma gedraaid en sommige etappes achter de renners aangereden. Gemiddeld reden we 4/5 uur per dag op een duurtempo van D1/D2. 

Na een geslaagde Liv clinic dag hadden wij een overnachting op Düsseldorf en vlogen we maandagochtend naar Malaga. De piloot maakte een ommetje, waarna we plotseling landde op Jerez. Na een paar uur stil gestaan te hebben, kwamen wij na een 2de poging aan op Malaga. Na aankomst in Jaén hebben wij de mountainbikes in elkaar gezet, maar helaas was het door de vertraging te laat om nog te gaan fietsen. Zelf kon ik niet wachten om te rijden in de prachtige omgeving.

Dinsdag was de start van de 1ste etappe. Samen met 2 anderen hebben wij de proloog verkend, waarbij we in één stuk 1200 hoogtemeters klommen met een te gekke afdaling. Terug in het hotel hebben wij core- en rekoefeningen gedaan bij het zwembad. De dag daarna stond er duurtraining op het programma van 4,5 uur met 1800 hoogtemeters, hierbij waren veel technische klimmen. 

View this post on Instagram

Even tussen de examens door ⛰

A post shared by Rosa van Doorn (@rosa_vandoorn) on

Donderdag was de 3de etappe van de Andalucia Bike Race en sliepen wij in Córdoba. De auto’s zaten vol, dus wij zijn op de mountainbike naar het vakantiehuis toe gefietst. Dit was ruim 120 km over de Spaanse autowegen. Op dag 4 hebben wij in de ochtend een koffierit gedaan door de stad, waarna ik ’s middags zelf een aantal intervallen bergop heb gedaan.

Zowel zaterdag en zondag hebben wij een duurtraining achter de race aangereden van beiden 4,5 uur met een aantal technische passages. Maandag was het helaas tijd om terug te vliegen naar Düsseldorf. Wij zijn weer een ervaring rijker en ik kijk ontzettend uit naar de aankomende uitdagingen!

Wauw Rosa, wat super tof 👌. Heel veel succes met de wedstrijden de komende tijd en ik hou je in de gaten.

Wil jij Rosa op Instagram volgen? Klik dan hier
Wil jij mij op Instagram volgen? Klik dan hier

Liefs, Kirsten

Ps: wil jij mij steunen tijdens de Alpentocht? Klik dan hier om geld te doneren. De Alpentocht is een tocht waarbij er geld wordt ingezameld voor CliniClowns! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen