Even een tandje terug in mijn voeding
26 februari 2020 
4 min. leestijd

Even een tandje terug in mijn voeding

Poeh, ik wist dat ik tijdens mijn revalidatie een schep minder moest gaan opscheppen omdat ik anders dicht zou groeien, maar mijn liefde voor eten is heel groot. Een beetje te groot soms ;p. Ik noem eten ook wel eens mijn hobby, ik hou van boodschappen doen, koken, eten, tafelen..

Mijn liefde voor eten is altijd gigantisch geweest. Als klein meisje vroeg ik altijd als mijn moeder mij wakker maakte wat er in de avond op het menu stond. Brood vond ik geen echt eten en het liefst eet ik drie keer per dag een warme maaltijd. Van “extreem” gezond, tot comfort food, ik ben overal dol op en ben altijd in voor een lekker etentje.

Niet méga handig als je een aantal weken vastgekluisterd aan de bank zit. Een calorie blijft immers een calorie en zodra je er meer binnen krijgt dan je verbrand kom je aan. En we weten allemaal dat als je lang op de bank zit en dus nauwelijks beweegt dit de spuigaten uit kan lopen ;p. En dat is precies het geen wat ik niet wil. Vorig jaar heb ik namelijk behoorlijk hard mijn best gedaan om weer wat slanker te worden tijdens mijn Personal Body Plan tijd. Al moet ik zeggen dat ik al flink wat jaren, op een verantwoorde en rustige manier, hier mee bezig ben. Voorheen was ik namelijk een heel stuk minder fit en als er iets is wat ik niet wil is terug naar die tijd. (Onder de foto’s gaat de tekst verder, ik wil jullie alleen even wat oude foto’s laten zien. Lang leven Instagram!)

Dit is een Instagram post van 2017, waarbij de linker foto een schoolfoto is van mijn laatste jaar op de middelbare school.

Een foto van mijn tijd in Engeland, waar ik echt nog in mijn “zwaardere periode” zat.

En deze is van een oude fotoshoot. Ook hier was ik nog een stukje zwaarder en echt een heel stuk minder gelukkig. Wat overigens niet alleen lag aan de extra kilo’s 😉

Niet dat dat zo maar gebeurd hoor, maar ik merk wel dat het tijd is om een tandje terug op de plaats te doen. Even een opscheplepel minder, wat minder mayonaise (oeps) en minder borrelhapjes.. Eigenlijk heb ik elk jaar in de winter wel een periode dat ik het beu ben om goed op mijn voeding te letten. Vervolgens merk ik dat aan mijn kleding en dan is het snel weer klaar. Nu merk ik dat alleen wat eerder doordat ik gewoon veel minder beweeg dan normaal..

Mijn plan is dat ik weer goed ga letten op mijn groente inname, minder patat uit de airfryer (want ook dat is op den duur natuurlijk ook gewoon ongezond), kleinere porties nemen en vooral ook goed mijn eten inplannen. Want ook bij dit geldt dat als je het goed plant je veel minder last hebt van dipjes en minder snel gaat snaaien. Lees hier onder andere wat tips van Patrick over zijn vijf vuistregels voor een goed voedingspatroon.

Wat is jouw ultieme tip als je weer even wat rustiger aan wilt doen met de paaseitjes, bitterballen, grotere porties, patat en wat niet? :p

Heerlijke kurkuma latte + bananenbrood bij Rå in Groningen

Ik wil graag nog even zeggen dat ik mezelf echt niet veel te dik vind ik voel me alleen een stuk fijner als ik wat slanker ben. Ik doe dan ook niet aan crash diëten, maar doe dit door op een gezonde en rustige manier aan mijn gewicht te werken. Gewoon weer even terug naar de basis. 🙂

Liefs, Kirsten

Ps: wil jij mij steunen tijdens de Alpentocht? Klik dan hier om geld te doneren. De Alpentocht is een tocht waarbij er geld wordt ingezameld voor CliniClowns!

Klik hier voor mijn Instagram

Over de schrijver
Reactie plaatsen