Ben jij bekend met Strava Challenges?
05 januari 2021 
1 min. leestijd

Ben jij bekend met Strava Challenges?

Voorheen deed ik nooit mee aan de verschillende Strava Challenges, maar eigenlijk is het super leuk! Het is namelijk een hele leuke manier voor extra motivatie om je doelen te behalen. Mijn doelen deelde ik eerder deze week al maar nu vertel ik je ook hoe ik – onder andere – aan de slag ga om deze doelen te behalen. Doelen maken is 1, deze behalen is andere koek. In dit artikel vertel ik jullie aan welke challenges ik mee doe voor deze maand en vertel ik je over mijn eigen Strava Club! 

Strava Challenges

Elke maand zijn er verschillende challenges bij Strava waarbij je als je deze voltooid een nieuwe prijs in je virtuele prijzenkast ontvangt. Dit kunnen challenges van Strava zelf zijn, of bijvoorbeeld in samenwerking met een bedrijf waarbij je dan bij het voltooien van de challenge een kortingscode krijgt voor de webshop. Bij het fietsen gaan de challenges vaak over een x aantal kilometers, hoogtemeters of bijvoorbeeld x aantal dagen achter elkaar fietsen.

Je kan vrienden uitnodigen om ook mee te doen aan de challenges, zodat je elkaar kan uitdagen en samen voor de “prijs” kan gaan.

Aan deze Strava Challenges doe ik mee

Meteen toen ik mijn nieuwe doelen had geformuleerd heb ik mij voor verschillende challenges ingeschreven op Strava. Zo doe ik mee aan de Fietschallenge voor januari, waarbij je in de maand januari wordt uitgedaagd om 400 km te rijden, de Gran Fondo van januari, waarbij je wordt uitgedaagd om 100 km in 1 rit te fietsen en ik heb mij aangemeld voor de Janruary Fresh Start Challenge, waarbij je wordt uitgedaagd om in januari in totaal 30 uur in te loggen op Strava. Met de lange duurritten en de gran fondo’s hoop ik toch dat het gaat lukken.

Strava Club FietsvrouwenMotivatie & eigen Strava Club

De eerste twee jaar toen ik begon met wielrennen had ik weinig vaste momenten, ik trainde niet echt actief bij een vereniging en was een echte mooi weer rijder. Moet zeggen dat ik dat laatste nog steeds wel ben, maar ik ga nu ook gewoon in de winter en door structuur, uitdagingen en challenges aan te gaan, behoud ik mijn ritme en motivatie in het trainen. Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik nu eigen Strava Club heb die bij de Facebookgroep Fietsvrouwen hoort. Zo kunnen we elkaar nog meer motiveren met onze trainingen en inspireren met leuke routes.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen