Getest: U-Sport Ultimate Recover Shoulder*
09 augustus 2021 
3 min. leestijd

Getest: U-Sport Ultimate Recover Shoulder*

Vorig jaar januari ben ik geopereerd aan mijn schouder. De afgelopen jaren ging hij geregeld bijna uit de kom. Bij het minste of geringste, kon hij eruit gaan. Maar soms ook weken of maanden niet, tot ik weer wakker werd met een bloeduitstorting en ik wist dat ie in de nacht weer uit de kom was geweest. 

Naast dat het geregeld voor onhandige situaties zorgde: (lees: ik werkte altijd op een paardenstal en heb soms mijn werkgever moeten bellen die dan in huis was, om te vragen of ze kon helpen omdat ik mijn schouder uit de kom had en de staldeur niet dicht kon doen), was het ook gewoon pijnlijk.

In januari 2020 werd ik geopereerd en daarna kon het revalideren langzaam beginnen. Als ik er nu op terugkijk, ging dat eigenlijk best wel snel. Thuis kon ik wat oefeningen doen en ook bij de fysio was ik welkom. 

Uiteraard moest ik heel langzaam beginnen want mijn complete spiermassa was weg, iets waar ik enorm aan moest wennen. Na elke training merkte ik wel een beetje een reactie op mijn schouder, maar niet enorm. En zolang het binnen de gestelde grenzen bleef, was het ook goed.

Een paar maanden na de operatie was ik ontslagen door de fysio en kon ik gewoon weer mijn ding doen. Ik heb toen een hele tijd 2x per week EMS training gedaan en daarnaast was ik weer een beetje gaan fietsen. Inmiddels doe ik geen EMS meer en mis ik de krachttraining toch best wel. In de winter wil ik daar toch weer mee beginnen. Ik merk namelijk dat nu ik geen krachttraining meer doe, mijn schouder weer sneller pijn doet na langere ritten op de fiets.

Het blijft natuurlijk een vrij zwakke plek en ondanks het peesblok en de schroef, ben ik natuurlijk niet onbreekbaar ;). Wat ik nu steeds doe is dat ik na een langere training op de fiets ik mijn schouder ga koelen.

Een tijdje geleden werd ik namelijk benaderd door U-Sport, een bedrijf uit Groningen wat onder andere hele mooie items verkoopt, waarbij je je herstel kan bevorderen.

Doordat ze hadden gelezen dat ik geopereerd ben geweest aan mijn schouder mocht ik de Ultimate Recover Shoulder testen. De Ultimate Recover Shoulder werkt met twee soorten therapieën tegelijk: compressie en koeltherapie. Dit zorgt voor extra goed en snel herstel, precies wat ik met mijn schouder nodig heb.

Het koelelement ligt hier standaard in de vriezer, zodat ik die na een paar uur fietsen, weer op de brace kan doen en zo om mijn schouder kan doen. Uiteraard wel met een trui of handdoek ertussen.

Hoe werkt het 

De Ultimate Recover Shoulder werkt met twee therapieën tegelijk. De koel- en compressietherapie. Hierdoor kun je het herstel van de blessure of overbelasting sneller laten verlopen. Naast dat het helpt bij het herstel van de blessure of overbelasting, helpt het ook bij spiervermoeidheid. Door de  combinatie van die twee therapieën maakt de Ultimate Recover Shoulder zich een onmisbaar item in mijn sportkast. 

Zodra je het koelelement uit de vriezer hebt gehaald, bevestig je deze weer met het klitteband op de brace. Vervolgens leg je hem op je schouder, met een trui of handdoek eronder, en maak je de sluitingen vast met het klitteband. Als laatst gebruik je het pompje waardoor er compressie ontstaat. Je pompt hem op tot je voldoende druk voelt. 

Zelf hou ik hem meestal 20-30 minuten op en leg het koelelement daarna weer in de vriezer.

Het gelpack kun je meerdere keren gebruiken. Naast de Ultimate Recover Shoulder is deze handige tool ook voor andere lichaamsdelen verkrijgbaar. Zo is hij er ook voor je bovenbeen en pols. 


In het kort, wat doet de Ultimate Recover Shoulder

  • Verlicht pijn aan alle delen van de schouder.
  • De schouder kan door de specifieke pasvorm volledig en optimaal behandeld worden.
  • Ideaal voor het behandelen van blessures aan de schouder.

 

Kortingscode

Omdat ik zoveel baad heb bij dit fijne product, heb ik een kortingscode kunnen regelen voor jullie, bij U-sport. Met de code U-SPORT10 kunnen jullie met 10% korting krijgen op de Ultimate Recover producten van U-sport, welke verkrijgbaar zijn op Sportbase.com.

Ultimate Shoulder Recover koelelement

Hier is het koel element goed te zien van de Ultimate Shoulder Recover

*Dit artikel is tot stand gekomen door een betaalde samenwerking met U-SPORT. Dit doet niks af aan de geloofwaardigheid van mijn review. De artikelen en producten die ik test voor Kirstenboerrigter.cc review ik altijd eerlijk. Ik neem alleen producten aan die bij mij passen en daarbij heb ik altijd de vrijheid om mijn mening te geven. Wel is het verplicht om te vermelden wanneer het gaat om een betaalde samenwerking.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen