Gastblogger Anouk stelt zich voor
01 februari 2020 
2 min. leestijd

Gastblogger Anouk stelt zich voor

Hi allemaal,

Leuk dat jullie nieuwsgierig zijn naar wie ik ben, mijn naam is Anouk en ik ben 25 jaar oud. Ik woon in Nijeveen, een klein dorpje in Drenthe, dat je vast niet kent en ik heel goed begrijp.

Sinds een klein poosje ben ik weer begonnen met het oppakken van het wielrennen. Wat ik momenteel nog doe op een hele fijne MTB maar hey, de intentie is er.

Vroeger deed ik dit veel als hobby, geen vaste trainingen maar gewoon als ik er zin in had.

Maar mijn grote liefde was mijn paard. Je snapt nu vast dat Kirsten en ik direct een hele goede klik hadden, haha!
Nu ik fulltime werk als fotograaf in mijn eigen bedrijf, was de tijd voor een eigen paard er helaas niet meer en moest ik de keuze maken om haar te verkopen.
En ja, zonder sporten wordt je toch een soort van lui, kom je sneller aan.. Jullie kennen het vast..

Mijn lieve papa fietst al zo lang als ik me kan herinneren, in mijn ogen was hij altijd een professionele wielrenner. Inmiddels weet ik beter, al denk ik nog steeds dat hij goed mee zou komen bij de prof´s.
Hierdoor was het voor mij een beetje 1+1, als ik het sporten weer op wilde pakken dan ging ik fietsen, zo kon ik en mijn oude hobby weer een beetje oppakken en kon ik die passie delen samen met mijn vader.

Nadat ik twee keer gefietst had, leerde ik Kirsten kennen en dachten we dat het misschien wel heel erg leuk zou zijn als ik zou bijhouden hoe het is om echt weer helemaal vanaf 0 te moeten starten, ja echt bij 0 want mijn conditie is om te janken en ik heb overgewicht.

Uiteraard vind je heel veel succes verhalen op internet die echt te gek zijn, maar een beetje een verhaal dat het om op te bouwen soms ook echt kut is, zie je iets minder. Vanaf nu dus in ieder geval 1x in de week op Kirsten haar community.

Mijn doelen voor het fietsen zijn uiteraard meer beweging en fitter worden, maar ook heb ik me opgegeven voor een tijdrit wedstrijd. Bleek dus per ongeluk een NK te zijn.

Dit is dus echt weer typisch iets voor mij..

Maar ik ga hem rijden, waarschijnlijk eindig ik onderaan maar dat maakt me niet uit, ik vind het heel erg fijn om ergens naar toe te werken.

Ook heb ik de ziekte PCOS, dat is allemaal gedoe met je hormonen, waardoor je o.a. heel snel overgewicht krijgt en waardoor ik de laatste jaren 20 kg extra ben gaan wegen.

Hoe slanker je bent, hoe makkelijker het fietst natuurlijk dus ook dit is echt een heel groot doel voor mij, om dit er weer af te werken! Uiteraard gepaard met goede voeding!

Zo, ik denk dat jullie nu redelijk wat van mij weten, ik vind het zelf altijd wel leuk om wat dingetjes over iemand te weten als ik iets langere tijd volg dus bij deze!

Op mijn Instagram @Anoukboonstra ga ik ook meer bijhouden over het fietsen én merk ik dat het me erg motiveert om andere vrouwelijke sporters/wielrensters te volgen..

So, let´s follow!

Tot de volgende!

Over de schrijver
Reactie plaatsen