Gastblog Anouk Boonstra // ‘Soms vind ik mezelf te dik voor fietskleding’
08 mei 2020 
1 min. leestijd

Gastblog Anouk Boonstra // ‘Soms vind ik mezelf te dik voor fietskleding’

Ja die gedachte gaat echt zeker wel eens door mijn hoofd. Ik vind het een lastige combinatie moet ik zeggen het niet lekker in je vel zitten en het dragen van fietskleding.

Door mijn ziekte (en uiteraard het eten van chocolade) ben ik in een korte tijd 20kg zwaarder geworden. Dat hakt er in, ik weet waar het van komt inmiddels en wat ik er aan kan doen. Dat loopt ook allemaal prima nu, gaat goed ook, dus dat maakt me blij.
Maar dan toch het moment dat je je in je fietskleding hijst, maakt het me onzeker. Ben ik niet te dik in dit broekje? Zie je niet teveel?
Zeker de korte bib’s die zo lekker in je bovenbeen kunnen drukken.. ik voel me soms net een rollade en alles behalve prettig erin.
Uiteraard is dit gewoon trainen en gaat het 100% over het doen wat je leuk vind, wat in ons geval dus fietsen is. Maar toch merk ik dat ik het elke keer dat ik fiets er wel eventjes mee bezig ben.

Ik vertelde dit van de week dan ook aan Kirsten, dat ik echt heel graag meer fietsfoto’s wilde delen op Instagram omdat ik dat gewoon heel erg leuk vind. Maar dat, dat voor mezelf zo’n opgave is omdat ik het gewoon een confronterend beeld blijf vinden.
Kirsten zei mij dat waarschijnlijk meer vrouwen dit zouden herkennen omdat we allemaal wel eens periodes hebben dat we even niet zo lekker in ons vel zitten.
Dus besloot ik hier maar eens open en eerlijk over te schrijven. Even met de billen bloot.

Maargoed, ik ga niet de heletijd over mijn onzekerheden kletsen.

Vandaag wilde ik eigenlijk een rondje van 200km gaan fietsen. Mijn langste tot nu toe is 60km dus ja dat is best wel even een verschilletje haha. Mijn vader ging vandaag weer voor zijn wekelijkse 200km rondje en het leek me zo leuk om dat ook te kunnen dat ik dacht. Laten we het gewoon eens proberen.
Daar dacht mijn vader anders over en die zei me dat, dat gaan optie was haha.
‘Dan stap je er nooit weer op’ was zijn antwoord. Oke, even doortrainen dan nog maar.
Hij heeft zijn live locatie aangezet en die houd ik nu goed in de gaten. Als hij net over de helft is stap ik mijn fiets op en fiets ik hem tegemoet.

Fijn weekend alvast! ❤️

Jullie kunnen Anouk op Instagram volgen

Over de schrijver
Reactie plaatsen