De Koers begint weer!

En dat vind ik dus echt fantastisch! De Koers op zondag morgen gaat weer van start en daar word ik heel enthousiast van. In dit artikel neem ik je mee wat en wanneer De Koers is en voor wie dit leuk is. Lees je mee?

 

Het kriebelt al sinds ik begon met fietsen, wedstrijden rijden. Dat stukje competitie, trainen naar een doel, de adrenaline, dat alles wat bij wedstrijden in het algemeen hoort, vind ik heerlijk. Misschien ben ik naast een Social Media Junie ook wel een (klein beetje) een adrenaline junkie ;). Dat gevoel is toch gewoon veelte fijn? Toen ik nog helemaal in het paardenwereldje zat vond ik de wedstrijden ook altijd zo leuk. Je traint thuis ergens naartoe en je hebt elke maand meerdere momenten om te kijken of het er uit komt, of je op de juiste weg bent en natuurlijk om te winnen. Dat geeft veel voldoening.

Toen ik net begon met fietsen was ik vooral echt aan het toeren. Veel vogeltjes kijken, onderweg stoppen en 100 foto’s maken en lekker kletsen onderweg. Ik zal niet zeggen dat ik dat nu niet meer doe, want dan zou ik liegen, maar ik ben nu wel steeds serieuzer geworden. Elk jaar ben ik tot nu toe sterker geworden maar vooral ook fanatieker.

Op Instagram volg ik verschillende meiden die veel fietsen en ook elk jaar wedstrijden rijden. Als er koers is in de buurt, dan wil ik graag kijken. Ik weet nooit wat het precies is, maar ik vind het gewoon leuk en word er fanatiek van. Alleen elke keer als ik zelf ging nadenken over beginnen met koersen dacht ik “holyshit hoe ga ik dat doen, tussen al die meiden die hun hele leven al koersen”.

Ik ben natuurlijk echt een enorm broekie met wedstrijden rijden, heb totaal (nog) geen inzicht in het spelletje en ben nou ook nog niet perse de snelste ;). Om maar gewoon even eerlijk te zijn, haha! Dat je dan bij het wedstrijden rijden meteen tussen De Grote vrouwen moet fietsen, vond ik eng. Want ehm, straks maak ik een fout – waarbij ik mij geen kwaad bewust ben – en vliegt iemand door mij over de kop, of zo. Ja, ik heb er dan meteen weer zo’n extreem beeld bij hahah!

Maar toen kwam De Koers 😎. En vanaf dat moment is alles veranderd, hahah! Bij De Koers op zondagmorgen fiets je niet op niveau, maar in klassen. Daarbij is er ook een speciale dames categorie waarbij er andere – meer ervaren – dames je tijdens de wedstrijd tips geven, zodat je bijvoorbeeld beter in het peloton zit etc. Dat helpt enorm! De damesklasse is vooral voor de meiden die net beginnen met koersen en op deze manier laagdrempelig willen beginnen. Vorig jaar heb ik – volgens mij – twee keer mee gedaan. Daarna kon ik niet meer, volgens mij omdat ik op vakantie was.

Vorig jaar was de peiler en bij succes zal het dit jaar direct weer in maart beginnen, maar goed, daar kwamen wat regels rondom Corona bij waardoor dat allemaal nog niet kon. Maar het gaat nu eindelijk weer beginnen! Ik doe zelf ook geregeld mee en het lijkt mij heel leuk als jij ook mee doet! Het is echt een laagdrempelige manier om te beginnen met wedstrijden rijden, of om kennis te maken met het koersen, zodat je kunt ervaren of het wat voor je is! 🙂

De Koers – de planning

Het mag weer! En dat laat de organisatie van De Koers zich niet twee keer zeggen. Laatst kreeg ik de planning doorgestuurd van wanneer er wedstrijden zijn en die zal ik daarom ook hier even delen:

Datum 

Locatie 

Samenwerking met 

20-jun. 

geannuleerd 

27-jun. 

geannuleerd 

4-jul. 

Wielerbaan Corpus den Hoorn 

11-jul. 

Wielerbaan Corpus den Hoorn 

ism Tandje hoger 

18-jul. 

Omloop Breeland (Annen) 

ism Cycling Buffels 

25-jul. 

Zomer3luik 1/3* WB Corpus den Hoorn 

ism Tandje hoger 

1-aug. 

Zomer3luik 2/3* WB Corpus den Hoorn 

ism Tandje hoger 

8-aug. 

Zomer3luik 3/3*WB Corpus den Hoorn 

ism Tandje hoger 

15-aug. 

GP steenbergen 

i.s.m. kannibaal 

22-aug. 

GEEN wedstrijd ivm Rondje ZIEL 

29-aug. 

Optie: WB Veendam of Peelerpark/Assen 

5-sep. 

Open gronings kampioenschap*
WB Corpus den Hoorn 

ism Tandje hoger 

12-sep. 

Criterium Groningen 

ism GAUL 

19-sep. 

Ronde van Zuidlaren 

ism Cycling Buffels 

26-sep. 

Wielerbaan Corpus den Hoorn 

3-Oct 

Optie finale: NTB 

*aangepaste indeling 

 

Clinics

En wat ook echt mega leuk is, is dat De Koers in samenwerking met Mischa Top clinics organiseert om helemaal in te komen in het koersen en zo de kneepjes te leren van een renster. De planning hiervoor is als volgt:

  •   18 juni – Clinic 1: Hoe moet je trainen? En hoe bereid je je voor op een training.
  •   25 juni – Clinic 2: Fietstechniek: o.a. bochten, hoe rijd ik veilig in een peloton, sprinten
  •   2 juli – Clinic 3: Koerstactiek en hoe bereid je je voor op een wedstrijd
  •   4 juli – De Koers op zondagmorgen onder begeleiding van de wielercoach

Over de trainingen en trainer

Voor de trainingen zoeken we een geschikt parcours, onder andere zal er op de wielerbaan getraind worden. Tijdens de trainingen houden we rekening met niveauverschillen en delen iedereen daarop in. Mischa Top zal als wielertrainster de trainingen leiden. Mischa heeft als topsporters geschaatst en veel aan wielrennen gedaan. Ze is nu een veelzijdig en fulltime trainster die met veel enthousiasme mensen begeleidt en coacht. Deze serie clinics is een samenwerking tussen De Koers, Mischa Top en Het Omnium

Deze serie clinics is een samenwerking tussen De Koers, Mischa Top en Het Omnium.

Tijd: 19:30u-21:00u
Locatie/Start: Wielerbaan Corpus den Hoorn (Sportpark Corpus den Hoorn) Kosten: € 45

Aanmelden via dekoersopzondagmorgen@gmail.com voor 18 juni

Wie van jullie zie ik daar?😎

Over de schrijver
Reactie plaatsen