Podcast Wat als?! De Wielerpodcast
28 juni 2021 
2 min. leestijd

Podcast Wat als?! De Wielerpodcast

Podcasts zijn helemaal hot en happening. Er zijn steeds meer podcsts te vinden over wielrennen. Vandaag is het tijd om een leuke podcast uit te lichten op kirstenboerrigter.cc. Tijdens mijn terugreis vanuit Sportchalet Viehhofen heb ik namelijk alle afleveringen tot nu toe geluisterd van Wat als?! De Wielerpodcast! Vandaag vertel ik je meer over deze podcast.

Wat als?! De Wielerpodcast

Wie mij een beetje kent weet dat ik het heerlijk vind om tijdens het trainen geregeld met muziek of podcasts in de oren mijn rondjes te rijden. Het liefst wissel ik muziek met podcasts af, zodat je tijdens de duurritjes in mijn eentje ook nog iets nieuws kan leren. Laatst kreeg ik een appje van Niels of ik hun podcast, Wat als?! De Wielerpodcast al kende en dat triggerde mij wel. Tijdens mijn lange rit in Oostenrijk wilde ik graag de afleveringen luisteren, maar toen waren mijn oortjes helaas leeg (#oeps). Dus op de terugweg van Oostenrijk naar Groningen heb ik een paar uur naar de podcast geluisterd en dat vond ik super leuk.

In Wat als?! De Wielerpodcast bespreken Niels, Marnick en Jeffrey verschillende stellingen over het wielrennen vanuit verschillende perspectieven. Dat maakt de podcast super sterk en uniek. Er zit een semi-prof tussen, een tourrijder en een amateur renner. Op deze manier is er echt voor ieder wat wils! Aan de hand van verschillende stellingen, rubrieken en gasten maken ze in de podcast een handleiding voor jou als amateurwielrenner/-wielrenster. En dat past helemaal in het teken van mijn blog en van de Fietsvrouwen community!

 

 

In aflevering 5 leggen ze uit waar je op moet letten als je opzoek bent naar een racefiets. Een super waardevolle aflevering met genoeg tips om te voorkomen dat je een miskoop doet! Want waar kijk je naar bij de perfecte racefiets? Wat voor soort frame, welk schakelsysteem, wat voor remmen en welke groep heb je nodig? Een mega hot item. Ik raad het je echt aan om deze aflevering te luisteren voordat je naar de winkel gaat of naar de verkoper van Markplaats.
De aflevering waarin ze Suzanne Verwoert interviewen vind ik ook enorm handig. Een goede aflevering om te luisteren als je net begint met wielrennen. Want hoe voorkom je een hongerklop? Ik heb zelf in het begin een paar keer een hongerklop gehad en dat is niet echt fijn, om het maar zachtjes uit te drukken.

Het leuke van de podcast is ook dat je zelf stellingen kunt insturen en dat deze ook beantwoord wordt tijdens de afleveringen. Je kunt je stelling insturen naar 0682612419. Twee keer in de maand word er een superkudo uitgedeeld onder de luisteraars. Daarnaast hebben ze net als ons (en velen anderen) een Strava Club .

 

Ik ben heel erg benieuwd of jij ook graag podcasts luistert in de auto, tijdens het trainen of bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van je fiets. Andere podcasts die ik graag luister zijn: Ik kan wel janken de podcast, Marketing Praat, Live Slow Ride Fast en de podcast van Sanne van Paassen.

 

Ps: Wist je al dat we 10 juli een Fietsvrouwen social ride en bochten clinic organiseren? Lees er meer over en meld je aan. Tot snel! 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen