Hoe ging juni? + Structuurjunkie kortingscode
06 juli 2020 
6 min. leestijd

Hoe ging juni? + Structuurjunkie kortingscode

In veel opzichten was juni niet mijn beste maand. In deze blog ga ik je uitleggen hoe dat kwam en hoe ik het nu, in juli anders ga aanpakken. Want weer een maand als juni wil ik niet ;). Dat hoeft ook niet, maar er moet wel duidelijk iets veranderen.

Het telefoontje met de datums

Eind mei kreeg ik een telefoontje van mijn studieloopbaan begeleider, want naast mijn blog en social media bedrijf ben ik ook nog aan het afstuderen ;). Ze vertelde mij wanneer de tentamens nu gepland waren. Iets waar ik eigenlijk het hele studiejaar al naar “uit keek”, maar door Corona natuurlijk even on hold was gezet. Niet dat ik echt uit keek naar de tentamens, want in mij slaat de stress altijd direct toe als ik het woordje tentamen hoor. En dat gebeurde nu dus ook. Ik kreeg er geen grip op, wilde zo graag goed presteren. Voor mezelf, want ik wil zo graag klaar zijn, maar ook gewoon voor de mensen om mij heen. Om te laten zien dat ik heus wel kan, dat ik het nu echt eindelijk af zou maken. De druk in mij nam met de dag meer toe en daarmee ook de paniek. Ik zou drie dagen achter elkaar een tentamen hebben. Als er iets is waar ik niet goed op ga, is meerdere dagen tentamens achter elkaar. Het is dan snel te veel. En ik geloof wel dat ik het wel zou kunnen met de juiste planning, maar dat was nu dus niet het geval.

Op het moment dat ik hoorde welke datums ik moest knallen verloor ik iets in mij. De grip op mijn planning gleed tussen mijn handen weg en het enige wat ik nog dacht was wtf hoe ga ik dit doen. Mijn klanten tevreden houden, content maken, genoeg sporten, leren, goed slapen, de nieuwe websites neerzetten.. Ik zat in een soort negatieve tunnel waar ik niet uit kwam. Ja natuurlijk heb ik dit geprobeerd en hebben vriendinnen, mijn vriend en familie wel gezegd dat ik nu alles op zij moest zetten en aan school moest. Dat deed ik heus, maar misschien niet voldoende. Ik had even alles aan de kant moeten leggen en alles uit moeten schrijven. Wat ik wanneer moest doen en dat vervolgens in mijn Structuurjunkie planner schrijven. Stap voor stap alles uitschrijven zorgt ervoor dat ik het uit mijn hoofd heb en mij beter kan concentreren.

Het tegendeel gebeurde. Ik schreef dingen half op, vergat dingen, deed 500 dingen tegelijk, kon me voor geen meter concentreren en was continue in een overlevingsstrijd met mezelf. Het klinkt heel dramatisch, misschien dramatischer dan het voor jou is, maar in mijn hoofd had ik echt even een soort kortsluiting, elke dag opnieuw. Het lukte niet! En daar baal ik van. Mijn hoofd voelde aan als een puddinghoofd, een beetje zoals je hieronder op het plaatje van Hoogsensitiefleven ziet. Ik volg haar nu sinds een paar dagen nadat een vriendin een foto had gedeeld in haar story’s. Ik dacht echt, wow. Dit is zo mega herkenbaar. Naast ADD ben ik hoogsensitief. Iets heel moois, maar soms ook best wel heel erg lastig ;). Jelma heeft trouwens een boek over HSP gemaakt en als je haar strips op haar Instagram leuk vindt, dan vind je dit vast ook top.

Goed, ik zat dus continue in strijd met mezelf, wat ik volgens anderen moest en dat ik het daar ook wel mee eens ben, maar dat ik ook gewoon heel erg graag mijn werk zo goed mogelijk wil doen. Daar al mijn tijd en liefde in stoppen, want dat vind ik nu eenmaal het allerleukste. Binnenkort komt mijn nieuwe website daarvoor online, ondertussen kunnen jullie mij vast volgen op mijn Instagram.

Hoe zijn de tentamens gegaan?

Jullie hebben het misschien al op mijn Instagram voorbij zien komen, maar ik zal hier ook nog toelichten hoe het is gegaan. Het ging heel wisselend. De tentamens waar ik voorheen al veel moeite mee had, heb ik niet gehaald. Deels omdat ik er toch te weinig aandacht voor had en omdat ik mij focuste op de andere tentamens. Die andere twee heb ik wel gehaald + een verslag. Dus dat is top! Ik dacht dat ik morgen, 7 juli nog een herkansing had van een tentamen die ik vorige week niet heb gehaald, maar dat blijkt pas in augustus te zijn 😂😅. Dat bedoel ik dus met niet goed onthouden, een war hoofd etc. Dus nu heb ik nog 2 tentamens eind augustus en dan heb ik mijn diploma! 🏆 Er is nog veel werk te doen, maar ik weet en voel aan alles dat het gaat lukken. Ik kan dit en ik ga er nu ook echt in geloven en dat is het aller belangrijkste!

Heel juni stond dus vooral in het teken van mijn studie en de tweestrijd die ik in mijn hoofd had. Het ging even niet. Was te veel. Ik kon niet uit de tunnel lopen en dat was wel even balen. Nu de tentamen stress langzaam van mijn schouders afvalt merk ik meteen dat ik weer beter slaap, vrolijker ben, mijn creativiteit langzaam terug krijg, meer energie krijg en gewoon meer mezelf ben. Dat is top. 

Was juni dan echt alleen maar niet zo leuk?!

Nee. Natuurlijk niet. Het was niet alleen maar negatief. Maar ik heb de afgelopen maand wel heel veel last gehad van mijn ADD/HSP hoofd. Normaal vind ik het juist fijn dat ik ADD heb en HSP’er ben. Alleen nu was het gewoon te veel. In juni fietste ik 451,4 km. Niet heel erg veel, maar ik ben toch wel weer lekker onderweg geweest en heb veel plezier gehad. Fietsen zorgt er voor mij voor dat ik weer rust en ruimte ervaar in mijn soms veelte drukke/volle hoofd. Ik beschrijf het wel eens als het volgende: fietsen zorgt er bij mij voor dat ik de boekenkast weer netjes geordend krijg in mijn hoofd. Ik had de afgelopen maand vooral ook meer willen fietsen om te zorgen dat ik meer rust had kunnen ervaren. Maar net als bij vele is mijn eerste reactie ook vaak als ik het druk heb: mijn sport aan de kant zetten. Wederom was dit weer een les dat dat voor mij dus niet helpt! Ik riep aan het begin van juni “liever om half zeven op de fiets dan helemaal niet op de fiets” en daar had ik echt beter naar willen luisteren.

Als ik terug kijk in mijn Structuurjunkie planner dan zie ik ook echt wel hele toffe dingen. Zo had ik een event van NXTG racing in Breda. Hier zal ik deze week ook nog een artikel over delen. Verder kreeg ik een nieuwe klant voor Social Media Junkie en ben ik bezig met nieuwe plannen.

Hoe ga ik het nu doen?

Anders dan in juni ;p. Maar dat kunnen jullie zelf ook bedenken, haha! Hoe ik het ga doen? Weer tijd maken voor het plannen van mijn taken, tijd nemen voor mezelf en mijn tijd noteren. Hoe lang ben ik ergens nu echt mee bezig? Dit alles heb ik al geleerd tijdens de Plantraining van Structuurjunkie.nl en ik merk dat ik in stressvollere situaties toch nog terug ga naar mijn “oude” normaal. De lessen van de training heb ik dus nog niet voldoende onder de knie om ze echt al eigen te noemen. Taak om daar dus de komende tijd weer aan te werken. Gister ben ik hier al mee begonenn door mijn week opnieuw in te delen. Wat zijn mijn taken deze week? Wat ga ik wanneer doen?

Ik weet van mezelf dat het altijd even duurt voordat dingen echt geland zijn, dus ik ga gewoon de training nogmaals bekijken en mezelf er weer even aan houden. Wil jij nou ook de plantraining doen van Cynthia? Gebruik dan de kortingscode Kirsten voor 10 euro korting op de plantraining. Bij de plantraining krijg je een van de mooie planners ter waarde van €20,99 cadeau!

Bij tijd voor mezelf is sporten er een van. Vanaf nu zal ik weer 1-2 keer per week krachttraining doen. Ik ben begonnen met een nieuwe manier van trainen waar ik snel meer over kan vertellen. Ik ben er super enthousiast over. Naast de 1-2x per week krachttraining wil ik weer 3-4 keer per week op de fiets zitten. De afgelopen tijd had ik snel heel veel last van wat mankementen waardoor ik ook niet veel langere tochten kon fietsen. Ik ben nu bezig om dit op te lossen zodat ik weer lekker kan fietsen en echt kan genieten van mijn rondjes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen