Feest! Fietsvrouwen heeft meer dan 5.000 leden!
08 maart 2021 
3 min. leestijd

Feest! Fietsvrouwen heeft meer dan 5.000 leden!

Wauw, het is feest! Ja, het is Internationale Vrouwendag en dat is een feestje op zichzelf, maar er is nog een feestje. Mijn Facebookgroep Fietsvrouwen heeft de 5.000 leden gepasseerd en dat is echt awesome en ik vertel je vandaag waarom.

Sensa Latina

Hoe het begon

Vier jaar geleden begon ik met wielrennen, ik miste het vele buiten zijn wat ik zo gewend was van kleins af aan omdat ik niet weg te slepen was bij de paarden. Tijdens mijn studententijd zat ik meer dan ooit op mijn kamer en daar wilde ik vanaf. Mijn adhd ging daar niet zo lekker op, maar ik zelf ook echt niet. Het was tijd om er verandering in te brengen.

Mijn vader had nog een oude REUS staan waar ik rondjes op mocht fietsen. Na een paar maanden was ik verkocht: ik wilde een eigen fiets! Niet veel later kocht ik samen met mijn vader een Sensa Latina en ik vond het fietsen steeds leuker. Trots was ik, als ik weer een rondje had gereden waar ik verder was gegaan, harder reed dan de vorige, of gewoon alleen al omdat de kortsluiting uit mijn hoofd verdwenen was. Het was altijd fijn.

Ik was (en ben op sommige delen) een echte beginner en had geen idee van alle “regels” rondom het wielrennen. Waar ik op stal al vanaf peuter als een vis in het water was, was dit een compleet nieuwe wereld voor mij. Waar ik alles nog moet leren. Op Instagram deelde ik geregeld mijn verhaal, waar het fietsen dus niet in kon ontbreken. In die tijd blogde ik ook al en ook daar schreef ik dus wel eens iets over het fietsen.

Steeds vaker kreeg ik de vraag hoe ik was begonnen, of ik tips had etc. En ja, die had ik wel, maar dat was alleen vanuit mijn mening, terwijl ik zelf ook pas was begonnen. Het fietsen werkte haast verslavend. De prikkels kon ik loslaten, ik werd fysiek fitter en ik kon er beter door studeren. Allemaal pluspunten waardoor ik vorig jaar dacht, ik ga er gewoon over bloggen!

Facebook groep Fietsvrouwen

Een blog waar ik mijn verhalen deel van het fietsen. Waar ik mijn enthousiasme deel, mijn weg naar steeds meer kilometers en meer kennis. Ook de plek waar ik deel als het om welke reden dan ook even niet lukt. Want daar schaam ik mij niet voor. Op Facebook zat ik al enige tijd in een aantal groepen, waaronder ook Fietsvrouwen.

Een hele inspirerende groep, waar dagelijks vrouwen hun ritjes met elkaar delen, vragen van elkaar beantwoorden, tips delen over toffe plekken en wat niet. Toen ik een keer midden in de nacht niet kon slapen en op Twitter zat te struinen, raakte ik in contact met Rose Mentink, de beheerder van de groep. Ze vroeg ik of ik hem niet over wilde nemen, ze deed er minder mee.

De volgende ochtend checkte ik meteen mijn DM, had ik dat goed gelezen? Mocht ik de groep van toen +/- 3300 leden overnemen? IK? En ja, dat mocht, ze zei het echt! En sindsdien ben ik de trotse medebeheerder. Rose en Astrid zijn dit ook nog steeds, maar zijn heel erg op de achtergrond en ik mag het regelen. Een fantastisch leuk onderdeel van mijn werk.

Ik haal zelf dagelijks inspiratie uit de Facebook groep, leer er dingen en zie in het voorjaar weer een nieuwe groep dames vragen of ze ook lid mogen worden. Na een snelle check op hun FB geef ik de meeste toegang. Welkom in onze groep, denk ik dan. Vele plaatsen een welkomstbericht. Als dames uit de groep samen gaan fietsen word ik helemaal blij. Dan voelt mijn missie geslaagd!

Je kan je hier aanmelden voor de Facebookgroep Fietsvrouwen.

Kirsten Sensa Latina

Winactie

Deze mijlpaal van meer dan 5.000 leden kan en wil ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan. Zo hebben we onder andere winactie met ABLOC Beer, Pro Zero. Een super lekker sportbier waar geen alcohol in zit. Daarnaast doe ik ook mee met de Freedom Ride, waarbij het mij super tof lijkt als er meer van de Fietsvrouwen mee gaan doen. Er komt een speciale kortingscode aan voor jullie, zie het bericht in de Facebookgroep!

. Dit evenement vindt plaats op 2 mei. Ik doe mee aan de tocht van 115 kilometer. Zien we jou ook?

Ik hoop ook dat er schot in de zaak komt voor de merchandise die er aan komt. Ik hou jullie op de hoogte!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen