Met Suzanne op roadtrip naar het Flandrien Hotel
20 maart 2022 
4 min. leestijd

Met Suzanne op roadtrip naar het Flandrien Hotel

Een paar weken geleden werd ik door Jamie benaderd of ik tijdens het Womens Weekend wilde overnachten in het Flandrien Hotel. Na het controleren van mijn agenda was de keuze natuurlijk heel snel gemaakt. Natuurlijk wilde ik daarheen! Direct wist ik al wie mijn +1 zou zijn en een paar weken later was het al zover.

In dit artikel neem ik jullie mee in de 24 uur durende roadtrip naar het Flandrien Hotel.

Speedbar.nl

Eerst even langs bij Speedbar.nl

Suzanne kwam vanuit Groningen naar Twente en vanuit mij reden we naar Vlaanderen. Maar voordat we de grens over gingen moesten we eerst een uitstapje maken naar Heeswijk-Dinther! De week ervoor hadden mijn ouders namelijk mijn fiets naar Edwin gebracht voor mijn nieuwe stuurpen. Heeswijk-Dinther lag uiteraard op de route en dus schoten wij even van de snelweg af zodat ik weer herenigd werd met Black Beauty, de koosnaam van mijn KTM Lisse Master.

Nadat we de fiets hadden opgehaald was het lunchtijd. We besloten te gaan lunchen bij Plank! Een mega lekkere Traiteur en Bistro. Echt een zaak naar mijn hart. Nietsvermoedend liepen we naar binnen en kwam ik er achter dat ik de eigenaresse ken, maar al meer dan 10 jaar niet had gezien. Dat was een hele aangename verassing! Mocht je in de buurt zijn, dan kan ik het zeker aanraden om bij Plank te lunchen of een heerlijke borrelplank op te halen voor thuis.

Na de heerlijke lunch stapte we weer in de auto om de laatste drieënhalfuur te rijden. Bij Antwerpen stonden we even in de file, maar rond zes uur kwamen we aan in het hotel.

Plein Oudenaaarde

Het Flandrien Hotel

Direct werden we aangenaam ontvangen. Na het uitpakken van de auto en de fietsen in de schuur te hebben gezet, de  tassen naar boven te hebben gesleept, was het tijd voor mooie gesprekken onder het genot van lekker eten. We hadden het veelal over passie en plezier voor de sport. Dat het allemaal begint bij het hebben van plezier, dat je daar gemotiveerd van raakt en vervolgens steeds meer en verder wil. Maar dat het allemaal start met passie en plezier. Dat vond ik mooi! Als avondeten aten we heerlijke basmatirijst met groente en kip. Een perfecte bodem voor de rit van morgen.

Suzanne en ik waren niet de enige gast, Julie Elliot was ook aanwezig in het Flandrien Hotel. Samen met Bernard (eigenaar), Jamie (ook eigenaar) en een andere gast hadden we mooie gesprekken.

Iedereen was best moe waardoor we op tijd naar boven liepen om de volgende dag weer op tijd beneden te zijn. Er stond namelijk een rondje fietsen op de planning! Gelukkig had ik er over nagedacht om mijn bergverzet van de Tacx af te halen en mee te nemen. Ik vroeg aan Jamie gereedschap - wat ik dan weer wel vergeten was. Jamie was zo lief om voor mij mijn cassette te verwisselen, echt super lief.

Na een goede nachtrust was het tijd voor het ontbijt waar we konden kiezen uit verse broodjes, gewoon brood, kwark en fruit. Er was meer dan genoeg keus om vervolgens op te fietsen. Naast het uitgebreide ontbijt was er ook goede koffie. Jamie leerde bij hoe je als een ware barista de espresso's maakt voor in de cappuccino.

Museum

Museum

Toen de koffie en het ontbijt op waren liepen we naar de Art galary van Jamie. Jamie heeft daar allerlei verschillende oude fietsen met een mooi verhaal staan. Het was super leuk om al die fietsen daar te zien en de verhalen achter de fietsen te horen. Erg indrukwekkend! Na de rondleiding was Dries gearriveerd en was het tijd voor ons rondje fietsen.

Nooit eerder had ik in België gefietst, dus ik had er extra veel zin in. Dries had een ronde uitgezet wat deels over het parcours van De Ronde ging, wat ook duidelijk zichtbaar was op de weg. Al snel hadden we de eerste kasseinstrook te pakken en ook de eerste heuvels diende zich al snel aan. Ik ben nooit echt een klimmer geweest, maar na mijn astma aanval van een paar weken terug, lijkt de vorm erg ver te zijn weggezakt. Erg jammer van al die uren trainen volgens het Fietsvrouwen Fondo schema...

Op het plein in Oudenaarde was het tijd voor een kop koffie in het museum van De Ronde. Na de heerlijke koffie reden Dries en Julie de rit verder en keerde wij met zijn vieren terug naar het hotel.

Fietsen in Vlaanderen

Het was een heerlijke rit met voldoende hoogtemeters (700+). Bij thuiskomst aten we de leftovers van het avondeten en dronken we uiteraard nog een heerlijke koffie.

Na het opfrissen pakte Suzanne en ik onze tassen weer in en was het tijd om de auto weer in te pakken. Toen de auto eenmaal was ingepakt was het tijd om de bijna lege tank weer vol te tanken (au) en terug naar huis te rijden. Onderweg stopte we classic even bij de Grote Gele M en reden daarna door naar Markelo. Waar het vervolgens tijd was om het paard wat ik rij beweging te geven en daarna snel op de bank te ploffen!

Het was een kort maar krachtig bezoek aan het Flandrien Hotel, maar het was het allemaal waard! Wat een heerlijke 24 uur. Van keihard zingen in de auto met Suus, naar mooie vergezichten tijdens het fietsen en mooie gesprekken met verschillende mensen over passies. Ik ben er dol op!

Ik kan het jullie enorm aanraden om het Flandrien Hotel als uitvalsbasis te gebruiken voor een trainingskamp of bijvoorbeeld een weekendje weg dichtbij huis.

Nogmaals heel erg bedankt voor de gastvrijheid Bernard en Jamie. Tot snel!


Over de schrijver