Ik ga alvast naar Oostenrijk!
11 juni 2021 
3 min. leestijd

Ik ga alvast naar Oostenrijk!

Ohhhh hier kijk ik al zo lang naar uit! Aanstaande zondag is het eindelijk zover. Dan stap ik in mijn eigen auto, met al mijn spullen in de auto om voor het eerst zo’n stuk te rijden. Echt zenuwachtig ben ik niet, ik ben vooral heel erg nieuwsgierig en heb er onwijs veel zin in. Vandaag vertel ik je wat mijn plan is en meer!

Wielrennen Oostenrijk

Sportchalet Viehhofen

Vorig jaar raakte ik via de Facebookgroep met Maaike in contact en na wat heen en weer gemaild te hebben besloten we een woman only reis te organiseren. Midden in de corona pandemie wilde we graag een leuk vooruitzicht bieden. En wat is er leuker dan een mooie, sportieve vakantie in het vooruitzicht!? Niks toch!? Binnen 50 uur was de eerste week vol, dat was echt super tof en ook wel een beetje onwerkelijk!? Door alle maatregelen besloten we in mei dat we de vakantie niet in juni zouden doen, maar in september. Om ons allemaal wat extra tijd te gunnen en omdat we gewoon nog niet wisten wat de maatregelen zouden zijn.

Inmiddels is er van alles verandert en sta ik te stuiteren van het feit dat ik over 2 dagen weer naar dit prachtige land mag. In september vorig jaar was ik met Sander naar Innsbruck en daar ontdekte ik hoe mooi het fietsen in Oostenrijk eigenlijk is. Ik kende het alleen van mijn wintersportvakanties met mijn ouders.

Nu de wielrenvakantie naar september is verplaatst en ik nog steeds enorm toe ben aan even weg uit Nederland en de maatregelen weer de juiste kant op gaan (en ik al een prik heb gehad) leek het ons een goed en leuk idee als ik zelf wel in juni al naar Viehhofen kom. In september mag ik de twee groepen namelijk gaan gidsen en daarvoor wil ik wel precies weten waar ik fiets. Daarnaast is het fijn om alvast een keer de route te hebben gereden met de auto – ik heb nog nooit zo’n eind alleen gereden – en om nog wat dingen door te spreken met Maaike.

Het chalet beschikt over 12 appartementen variërend van 2 tot 7 personen. Alle appartementen zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken. Op de begane bevindt zich een gezellige Stube voor gebruik voor de gasten, voor een gezellig drankje, het spelen van een spelletje of lekker napraten over de belevenissen van de dag. Meer over het chalet en over de familie lees je hier.

Workation

Het afgelopen jaar is voor iedereen – denk ik – mega druk, belastend en anders geweest dan anders. Toen ik vorig jaar met de laatste loodjes van mijn studie bezig was, Social Media Junkie oprichtte en mijn blog serieuze vormen kreeg dacht ik geen seconden aan vakantie. Ik had er overigens wel heel erg behoeften aan, maar ik denk dat iedereen dat van tijd tot tijd heeft en dat dat ook heel gezond is. Nu ben ik in september vorig jaar nog weggeweest, maar daarna ben ik zelf ook in een rollercoaster terecht gekomen en ben ik nu ook wel echt blij dat ik er even tussenuit kan.

Tijdens mijn verblijf bij Sportchalet Viehhofen zal ik gewoon aan het werk zijn, maar veel ook aan het fietsen zijn. Wat ik gelukkig ook een beetje tot mijn werk mag beschouwen! Het is dus geen vakantie, maar een workation! In de ochtend of middag ben ik aan het werk, daarvoor of na ben ik heerlijk aan het fietsen. Want ondertussen is het ook wel echt tijd geworden om uren in het zadel te maken, zodat ik goed voorbereid aan Terug naar Westerbork kan beginnen in augustus.

Gedurende mijn verblijf zal ik op Instagram, Facebook en hier content delen over de plek, het gebied en mijn belevenissen tijdens de fietstochten. Maar het leek mij ook leuk om eventueel wat vlogs op te nemen! Op die manier kan ik natuurlijk nog veel meer laten zien.

Ga jij mee?

Zoals ik al even liet weten ga ik in september weer naar Viehhofen en dan kan jij mee! ❤️ We hebben namelijk nog wat plekken vrij en ik zou het super tof vinden als je ook met ons mee gaat die kant op.

We hebben twee opties: 5-9 september & 9-13 september. Tijdens de vakantie van 5-9 september is je aankomstdag op 5 september. Je fietst op 6,7,8 september en 9 september ga je na het ontbijt weer naar huis.

Tijdens de vakantie van 9-13 september kom je aan op 9 september. De fietsdagen zijn van 10,11,12 september en 13 september ga je na het ontbijt naar huis.

De prijs voor deze vakantie is €440. Je gaat op eigen gelegenheid naar Oostenrijk toe en ontmoet daar de rest. Ik hoop voor die tijd nog een evenement te kunnen organiseren, zodat we vooraf nog met z’n allen kunnen fietsen.

Meer informatie over de reis vind je hier, vanuit daar kun je ook je ticket boeken! Vergeet je trouwens niet je fiets te verzekeren als je naar het buitenland gaat? Het is sowieso fijn om je fiets verzekert te hebben, maar in het buitenland al helemaal. Hier zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden in. Mijn fiets is verzekerd bij Laka.

Over de schrijver
Reactie plaatsen