Hoe gaat het met Fietsvrouwen?
09 juni 2022 
2 min. leestijd

Hoe gaat het met Fietsvrouwen?

Vorig jaar juni vond ik het tijd worden om de community Fietsvrouwen los te halen van mijn persoonlijke blog, Kirstenboerrigter.cc. Er zijn namelijk veel meer soorten Fietsvrouwen dan enkel ikzelf. Daarnaast vind ik het vooral heel leuk om de community samen te laten komen en dit vond ik niet passend onder de naam van mijn persoonlijke blog.

Inmiddels zijn we een jaar verder en is er heel veel gebeurd. Op de voor- en achtergrond waar ik je vandaag een klein stukje over zal vertellen. 

Groei

2,5 jaar geleden nam ik de community Fietsvrouwen van mijn nicht Rose over. In eerste instantie hing de groep met op dat moment 3.000 leden aan deze blog en mijn Instagram. De artikelen die ik hier schreef over fietsen, deelde ik in de groep en vanuit daar probeerde ik in te spelen op de wensen en behoeftes van de groep. Vorig jaar begon ik met het organiseren van de eerste events in samenwerking met een aantal partners. Dit waren de bochten clinics met Maikel Govaarts in Amsterdam, Nijkerk en Brabant. Hier werd mega leuk op gereageerd wat er direct voor zorgde dat ik dit vaker wilde doen. Ook ontstond de mogelijkheid om een eerste fietsreis in het buitenland te organiseren en zo ontstond de Fietsvrouwen reis naar Oostenrijk. Hier kreeg ik  veel energie van dat ik ook dit wilde uitbreiden, maar ik had wel direct het idee dat ik dit samen met een externe partij wilde doen. 

Ondertussen zaten we natuurlijk midden in de lockdowns en waren de sportscholen gesloten. Steeds meer vrouwen stapte op de fiets en sloten ook aan bij onze community. Soms wist ik echt niet wat mij overkwam. In die 2,5 jaar tijd zijn we van 3.000 leden naar 7.000+ leden gegaan. Dat is een enorme groei waar ik super blij mee ben. 

Fietsvrouwen

Wat is Fietsvrouwen

Nu de focus bij mij vooral op Fietsvrouwen ligt, krijg ik met soms nog de vraag wat het is. Fietsvrouwen is de community in de Benelux voor Fietsende Vrouwen in de leeftijd van 16-72 jaar. Wij staan voor motiveren, inspireren en verbinden met als belangrijkste peilers plezier en beleving. Ja, wij houden ook van mooie fietsen, nieuwe gadgets en QOM's, maar boven dat alles houden we van ritten met gelijkgestemden, avontuur en appeltaart tijdens de tussenstop. Met onze community brengen we vrouwen online en offline in contact met elkaar waarbij we de verbinding maken tussen merken en de doelgroep fietsende vrouwen, bijvoorbeeld door het maken van content en het organiseren van events.

Komende events

De afgelopen weken hadden we al een aantal toffe events. De bochten clinic was terug van weggeweest in Brabant, er is een klim & daal clinic in Twente geweest en we zijn al een weekend weg geweest in de Ardennen! De komende periode staan er nog veel meer events op de planning. In juli gaan we naar Frankrijk met een mooie groep vrouwen. Hier zullen we de profrensters tijdens de Tour de Femmes in etappe 3 aanmoedigen, een champagne huis bezoeken en vervolgens zelf fietsen in de prachtige Franse Alpen vanuit Vallandry. Over deze reis vind je hier alle info en kun je direct je ticket boeken.

In oktober staat er nog een mooie reis op de planning, dan gaan we namelijk fietsen op Ibiza!  Gedurende de zomer willen we wederom verschillende clinics, social rides en workshops organiseren. Op dit moment zijn we druk bezig met de laatste hand aan de planning, maar zodra het rond is vind je hier alles. 

Ondertussen zijn we achter de schermen druk bezig met een aantal nieuwe projecten, nieuwe events en partnerships! 

Elke dag werk ik met enorm veel plezier en passie voor en aan Fietsvrouwen. Elke dag mag ik weer leren van en met partners en van en met de community. Het is voor mij echt een feestje om van deze passie mijn werk te kunnen maken. 


Wil je Fietsvrouwen op de voet volgen? Dan kan dat via onze nieuwsbrief, Strava Club, Instagram, Website, LinkedIn en Facebook Community


Over de schrijver